Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Amortisör Değişimi

'Accent Forum - Club' forumunda VgT91 tarafından 28 Ekim 2011 tarihinde açılan konu

1. göksel64

göksel64 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    GÖKSEL KAHRAMAN
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Çok detaylı araştırmadım ne söylesem yalan olur değiştirmeme yakın araştıracam ayrıca kışın amor. değiştirme iyi değildir alışmadan tekrar patlama olasılığı çok yüksek yazın sıcakta alışması uygundur.

2. CaSPeR

CaSPeR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2005 ADMİRE ORJİNAL SERVİS FİYATI TANE KDV DAHİL
    ÖN AMORTİSÖRLER : 85,87 YTL
    ARKA AMORTİSÖRLER : 64,79 YTL

3. Herşeyden önce bizde siziniyiniyetinize çok teşekkür ederiz. Kargo firmamızı değiştirdik. Dünden itibaren hizmet ağı daha geniş olan "Aras Kargo" ile çalışmaya başladık. Çok özel bir anlaşma yaptık. Bu konuda biraz açıklama yapmak istiyorum. Bu işin en zor kısmı kargo çünkü. Öncelikle şunu belirtmek isterim bizden ürün alan müşterimizin bizim anlaşmalı olduğumuz kargo ile çalışma zorunluluğu yok. Telefonla bize şu kargo ile benim ürünümü yollayın diyebilir. Fakat bu müşteri açısından karlı olmuyor. (Şayet o kargo ile özel bir anlaşması yoksa) Örnek vermek gerekirse; [​IMG] 2 adet Era ön amortisör 14 desi geliyor. Şimdi arayıp fiyat aldım. Bu büyüklükte bir paketi normal kargo ile Bursa' dan İzmir'e (322 km) yollamaya kalksak paketi kargo firmasına götürüp biz teslim edersek 28.76 TL, adresimizden teslim alırlarsa 32.00 TL, aynı paketi anlaşma ile yollarsak 7.05 TL biz bununlada kalmıyoruz telefonla müşterimizden onay alıp 2 amortisörü 1 kutuya koyup 7 desiye düşürüyoruz ücrette 5.31 TL ye düşüyor. Bu konuda resimli örnekli fiyat tablolu bir yazı hazırlayıp web sitemize koyduk. Ana sayfayada başlık yaptık alışveriş yapmadan önce okuyun diye. Bu sayfaya biraz daha açıklayıcı bilgi koyacağız. Bu yazı okunursa çok seviniriz. http://www.akparca.com/index.php?do=dynamic/view&pid=28

Düzenleyen : ***Yasaklı*** Mekanik

4. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    akpardan gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirsiniz site güvenilir bir site bende arabamın parçalarını buradan temin ediyorum bir sıkıntı olsada hallediyorlar hemen çok ilgili arkadaşlar.

5. flipper

flipper Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sizi anlıyorum anlattıklaırnız makul ama, herşey ekonomi gibi de bakmak her zaman geçerli değil, hayat hızlı herkes aracını bir ihtiyaç için kullanıyor dolayısıyla araç bakım, tamir gibi olayların zamanlaması planlandığı gibi gitmesi önemli. Bir örnekle açıklayalım; diyelim aracınızın yürümesini engellemeyen ama giderilmesi gerekn bir sorun var gidiyorsunuz tamircinize her şeyi planlıyorsunuz ***Yasaklı***'dan siparişi verip tamircinizle ertesi gün için anlaşıyorsunuz, her şeyi ayarlamışsınız planlamışsınız bir bakıyorsunuz kargodan kaynaklanan sorun var bu durumda o aksamanın bedeli nedir sizce yada ne olmalıdır, tamircide aracın liftte kalmasının bedeli ne kadardır bu durumda kargonun ücretinin yüksek veya ekonomik olmasının bir önemi varmıdır? Bakın şurda en iyi çalışan kargo firmalarıyla ilgili çalışma var, ne demek istediğim daha iyi anlaşılır; http://forum.donanimhaber.com/m_45240706/tm.htm
    Düzenleyen : flipper

6. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Doğru söylüyorsunuz ama hepimiz insanız sonuçta hatalar olabiliyor önemli olan hatanın sorunsuzca giderilmesi bence aksamalar tabiki olacaktır.

7. Size katılıyorum fiyat işin tek ayağı değil, bu değindiğiniz konuda çok önemli öyle akla gelmeyecek yerde müşterilerimiz varki bakım yaptırıp izne çıkacak (değişmesi mümkün olmayan tarih) bakımdan sonradaatıyorum 850 km yol yapacak. Bu insana zamanında ürün gitmeyince ne yollarsan yolla, isterse parçan altın kaplı olsun, kıymeti harbiyesi yok. İşin hizmet ayağını geliştirmek için durmadan çalışıyoruz. Kargo firması ile anlaşmadan önce bir çok toplantı yaptık.... Şu anda daha fazla bir şey yazamıyorum.

8. flipper

flipper Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Burdaki mesele o değil, ona bakarsan tüm kargolarda insan faktörü var ve aynı faktöre rağmen işini iyi yapan firmalarda var işte mesele bu neden bu kargo liginin üst sıralamasında yer alan firmalarla çalışmıyorsunuz. Turgay bey web sitenizde bir anket yapın müşterilerniz seçsin kargosunu, böylece kargolarda görür bunu.

9. ayılan

ayılan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    admirenin orjinalinda bildiğim kadarıyla önler gazlı arkalar yağlı şimdi monreo alırken gazlı mı yoksa yağlı mı alacağız

10. Sizin hassasiyetinizi ve kalite anlayışınızı artık yakından biliyoruz. Yeri geldiğinde fiyata değil hizmete bakıyorsunuz. (bu konuda telefonlada uzun uzun konuşmalarımız oldu) Fakat şunu da gözetmek zorundayız 5.00 TL lik ürün alan insana 10.00 TL kargo ücreti ödetmemeliyiz. Sıkıntımız burada. Ama sizin görüşleriniz bizim için önemli, dost acı söyler lafını unutmadan bunu ciddi şekilde düşüneceğiz. Biraz zaman verin bize bu arkadaşlarla bir çalışalım. Bu anlaşmaya çok emek harcadık.

11. __CB__

__CB__ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Benim dört amörtisör de patlakmış. Şu sıralar uzun yola çıkmayacağım. Şehiriçinde bu şekilde kullansak bir sorun olur mu acaba? yoksa hemen değiştirmek mi gerekir?

12. flipper

flipper Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=29054&KW=&PID=591266#591266

Araçlardaki süspansiyon sadece araç içindekilerin konforu için değildir yoldan gelecek darbelerin araç üzerine yansıyacak gerilimleri darbeleri absorbe eder. Hyundai serviste çalışmış bir arkadaşın yorumuna göre yumurta kasa accentlerin torpido çatlağının sebebi yada sebeplerinden biri görevini yapmayan amortisör yüzünden gerilimin torpidoya yansımasıymış.
    Amortisörün bir veya bir kaçının görevini yapmaması, acil durmanızın gerektiği zamanlarda yada kaçıp kurtulmanız gereken durumlarda aracın stabilitesini bozar yani aracı kontrol edemezsiniz veya araç sizin isteğinize yönlendirmenize cevap vermeyebilir.
    Otomobil üzerindeki herhangi bir parça veya arıza önemsiz veya az önemli değildir, her parça sizi hayata bağlararacınız ve her parçası uzun, detaylımühendislik çalışmarının ürünüdür.

13. Giga

Giga Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yılmaz H.
    tabiiki olur, lastik ve frenden sonra yola temasi saglayanen en önemli parca bunlar. fren mesafen uzar, araba yolda düz gitmez, en tehlikelisi virajlarda araba savrulur.

benim amörtisürleri bozuk bir mazda 626 vardi, düzde keci gibi zipliyordu idare ediyorduk ama bir sefer virajda iken araba nerdeyse 180° döndü. Allahtan yan seritte baska araba yoktu.

yeni patlaksa önceleri fazla farketmezsin ama kisa zaman sonra aniden hic beklemedigin bir anda ters dönersin.

Bu Sayfayı Paylaş