İyi forumlar arkadaşlar. bugün aracımdaki mevcut ses sistemini yükselttim fakat amfim elimdeki bas için biraz güçlü sanırım, gain ayarını yarıdan çok az yükseltince bobinden koku gelmeye başlıyor. bası yakmamak adına bu ayarı tam olarak nerde bırakmalıyım?. yenilediğim parçaların fotosunu paylaşıyorum. bas 500rms 2+2 4 ohm bağlı amfi 4ohm'da 600 rms veriyor.
Ortada olsa yeterli, sesi sonuna kadar açtın mı ki ne yaptın nasıl koku getirdin aceba , ses sonlarsan camın çerçevenin titremesi lazım
Yariya aldigimda bas tatmin etmiyor. Yaridan cok az yukarida olsa basa zarar verir mi? Koku yeni oldugu icin geldi sanirim.
Sarsıntı dan tahmin edebilirsin cam çerçeve kalp ritmini zorluyacak seviyeye getirmedikten sonra ne kadar açarsan aç hiçbişey olmaz woofera. Ses çok açıkken bu kadar titretmiyorsa anfinin üstündeki gain ayarları düzeltilmeli. Anfi zaten tam olarak sesi sonlamadıktan sonra her zaman rms değerini veremez kapasitör lazım.
fotoğrafı ben göremiyorum, ancak amfi çok güçlü woofer zayıf kalırsa woofer'ın bobinini yakarsın. gain ayarı full açıkken amfi tam gücünü verir. ama wooferın kapasitesinin %75'ini geçen bir güç woofer'ı yakabilir. yani 375watt'ı geçmemek gerekir. bu durumda gain %50-%60 arasında olmalı. teybinde yüksek voltaj çıkış var mı? varsa amfinin gücü daha da artar, bu da woofer'ın yanmasına neden olur. bir de bu ürünlerin etiketiyle kendisi arasında kalite farkları olabilir. belki de woofer'ın max gücü 200 watt.
Sorun cozuldu arkadaslar.baglayan kisi teypten butun ayarlari kismis. Bas -6 seviyeler -6 akliniza gelebilecek herseyi eksiye alip gaini yariya almis sonra da gaini yariya kadar acmis. Anlayan birisi ayar yapti ve sonuc beklentilerimin cok uzerinde. Gain yarinin altinda suan. Amfi qline qm1250.1 subwoofer pioneer championserisi 1600w 500rms cift bobin