Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Alt takım sesine çare

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda Deluxesurh tarafından 15 Haziran 2013 tarihinde açılan konu

1. Alperen

Alperen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Alperen AYTEKİN
    Arkadas illa dedigini yaptircak ya, sahip cikanda olmadi bakti..artik iki kat asagilanmis hissedersin ;@...elinize ne geciyor anlamiyorum, dedigin bisiyi herkes kabullencek diye bisi yok iste, herkesin dedigini yapmamayi bi kere daha ogrenmis bulunmaktayiz, arkadas saolsun ;)..

Tapatalk saolsun..

2. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    şimdi farklı bir e-mail ile üye olmayı öğrenir, " arkadaşlara haksızlık etmişsiniz, bende taktım oldu " gibisinden yazarsa şaşırmayın:)

3. Alperen

Alperen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Alperen AYTEKİN
    Taktim oldu ;)..

Tapatalk saolsun..

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Normalde girip kontrol'de etmem ama biri kalkıp "mondo taktım lastik bağladım oldu" derse inanmam. İlk önce yaptığınız iş, savunduğunuz bilgi doğru olacak. Sanki biz bilmiyoruz hangi amortisör sessiz v.s. Yanlışı desteklersen haliyle bizde kontrol ederiz :)

Gazlı hidrolikten sessiz dersen yalan söylersin. Klasmanları belli olan ürünler, mercedes parçası değil ki gazlı sessiz olsun. Madem ses istemiyorsun git makas taktır :)

5. Alperen

Alperen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Alperen AYTEKİN
    Eline saglik serdar abi, insani huzursuz ediyo ya bolesiler...

Tapatalk saolsun..

6. balci35

balci35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    özgür balcı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    üstadlar benimde naçizane bir sorum olacak. 2007 getz crdi sahibiyim. alt takım dan şikayetçi olarak özel serviste araca baktırdım. Ön amortisörler, takoz ve Z Rot değişmesi gerektiği söylendi. Arkadanda rahatsız edici ses geldiğini söylediğimde bagaj kapağından olduğunu, kilidin tam oturmadığı gibi bişeylerden bahsettiler ve 5dklık işi oldugunu söylediler. Öncelikle böle bişi varmı ? doğru mu ? çoğu getz de oluyormuş. ayrıca ön amortisörler için bende maysan-mando için fiyat aldım 95 TL tekine dediler, orjinal parçası buymuş. gene orjinal takoz 50 tl ve orj. Z rot 35 tl dediler. Ancak mesajlarda bu amortisörü hiç önermiyorsunuz. tavsiye alabilir miyim ? hangi marka amortisör hatta diğer parçalarda almalı ve ort. fiyat nedir? Ayrıca ses , lakırdı vs.. aşırı derecede, bu açıdan rot başı, rotil vs.. gibi şeylerin değişmesi de gerekmez mi ? Uzattım kusuruma bakmayın, bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Bu arada izmir de yaşıyorum parçacı tavsiyeside alabilirim..

7. Alperen

Alperen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Alperen AYTEKİN
    Merhabalar, maysan mandoyu kullandim tek kelimeyle berbat ustelik arka amortisorleri kac defa yenisiyle degistirdiler patladi..mobis kullaniyorum su an bi problem yok ama gercekten sert, bunun omru bitince ben monroe kullancam sizede monroe tavsiye ederim monroe de sanirim getz de ve hyundai era larda ayni fiyat!!!
    O da tanesi 110 120 diye hatirliyorum bundan 2 3 hafta once sormustum...

Tapatalk saolsun..

8. balci35

balci35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    özgür balcı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Çok teşekkür ederim görüşlerinizi paylaştığınız için, bu konu ile ilgili başka tecrübeli arkadaşımız da var mı? Bende monroe mi bakayım ? Ve Z Rot , Takoz için de bir marka önerisi var mı ??

9. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhabalar. Konu Getz olunca azda olsa bilgim vardır :)

Getz modellerinin tamamı Koreden geldiği için hiç birinde Maysan Mando amortisör yoktur. Mando marka amortisör vardır. Hyundai'nin ülkemizde ürettiği modellerde ise Maysan Mando amortisör mevcuttur. He Getz amortisrörü servise almaya yada taktırmaya gidersenizde size Maysan Mando amortisör sunacaklardır.

Getzimin arka amortisörlerini Monreo ile değiştirdim. Sizede tavsiyem Monreo amortisördür, amortisör markasında başkasını düşünmeyin derim. diğer parçalar içinde orjinal mobis markadan başkasını önermem açıkcası. Konuya dahil fren balatası yada diski olsaydı daha iyi ve makul fiyatta başka marka önerebilirdim.

Getzlerin arka kısımdan gelen sesler genelde, burc, takozlar, torsiyon temizliği ve yağlanmasına bağlıdır.

balci35 bunu beğendi.
  10. balci35

balci35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    özgür balcı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Çok teşekkürler, benim neredeyse belli oldu, öne 2 adet monroe amortisör alacağım bir aksilik olmazsa ve Z Rot ile Takoz da mobis marka olacak. Üstadım frenlerimde de ses var muhtemelen ya balata bitik yada taşlaşma mevzuu, her ikisinde de değiştirme gerekecek. Umarım disk değildir ancak gerekirse disk ve balata da yan sanayi önerebilirim dediklerini de öğrenebilirmiyim. ( Sanırım onlarda mobis değilde şu da olur diyeceksin? ) Teşekkürler..

11. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Disk olarak TRW marka önerimdir. Benim aracımdada ön diskleri TRW marka kullandım, ön/arka balatalarda ise Valeo marka.

Sizin aracınız abs'li modeliyse ön disklerin çapı 256 mm'dir. Abs yok ise ön diskler 246 mm'dir. Balata olarak Bosch, Valeo, Trw gönül rahatlığıyla alıp taktırabilirsiniz. Yetkili servislerde genelde mando marka balata takılıyor. piyasada aynı marka balatalar mevcut. Örneğin piyasada mando ön fren balataları 25-30 lira civarıyken Bosch, Trw, Valeo marka balatalar ise 45-60 lira civarındadır.

Rica ederim, kolay gelsin.

balci35 bunu beğendi.
  12. balci35

balci35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    özgür balcı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Ben ilk mesajınızdaki mobis marka önermem kelimesini öneririm olarak okuyup Z Rot ve Takoz u mobis alacağım yazmışım :) ama sanırım sizinde bunlar için önereceğiniz marka yok. Olsun, gene de verdiğiniz bilgiler için sağolun.. ;)

13. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yazımı aksi biçimde degerlendirmissiniz. Diğer parcalar için orjinal mobis markasindan baskasini önermem.

GT-I9300 cihazımdan gönderildi

14. balci35

balci35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    özgür balcı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Çok saol üstad ilgiline, monreo amortisör ve mobis Z rot - takoz sanırım öndeki problemimi giderecek. Balata, disk sorunum içinde önerdiğin gibi bosch,trw,valeo üçlüsünden birine bakarım. Son olarak bilgin varmıdır bilemiyorum ama birde anten önerisi almak istiyorum. Opet te otomatik yıkama antenimi kırdı, orjinalini düşünmüyorum çok uzun, kökten koptu. Sitede değiştirme yöntemlerini felan okudum ama söyle kısa işimi görecek ve çok pahalı olmayacak bir önerin var mıdır ? kimi Wolkswagen anteni diyor ancak sanırım pahalıymış o, çok büyük takıntım yok amma böle kopukta hoş olmuyor. Önerin varsa senin yada başka ilgili kişilerin çok müteşekkir olurum...

15. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Anten kirildiysa mecbur komple değişecek. Anten çubuğu ve anten dibi degismesi gerekir. Dışarıda takım olarak 30-40 lira civarı şuanda. Anten çubuğunu kendinizde kisaltabilirsiniz hem böyle daha hoş okuyor.

GT-I9300 cihazımdan gönderildi

balci35 bunu beğendi.
  16. balci35

balci35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    özgür balcı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    saol üstad ..

17. ayer

ayer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    AHMET YAŞAR ERDEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Şimdi arkadaşlar bu 4 sayfalık konuyu tek tek okudum ama bazen anlayamıyor olabilirim kusuruma bakmayın, benim 2010 Era sanırım orjinal amortisörleri ile duruyor ve alt takımdan aynı şikayetleri bende duyuyorum ama bu şikayetler daha çok kış aylarında soğuklarda oluyor yanılıyorda olabilirim.Daha doğrusuda yazın dikkat de etmemiş olabilirim yada Era ların süspansiyonu böyle demekki demişimdir.
    Şimdi benim üzerindeki orjinal amortisörler gazlımı yağlımı.
    Bu seslerden kurtulmam için hangi tip ve marka amortisör kullanmalıyım yada extra bir şey yapmalımıyım.

Bu Sayfayı Paylaş