Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Almanya'ya Gitmek Istiyorum Ne Yapmalıyım ?

'Sohbet' forumunda EmreFirat tarafından 29 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

1. ayzek11

ayzek11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    178
    Ad Soyad:
    murat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Bir pişmanlık yaşayacaksan alamanya ya gidipte yaşa o pişmanlığı,gitmeden pişman olursan hep pişman olarak kalırsın hayatın keşkeyle geçer,git yaşa ya şişman olursun ya pişman ..Keşke der uhde kalır içinde..Almanyadan geri dönüşü olurda burada fırsat kaçarsa bir daha o fırsat zor olabilir..
    UZ-AY' dan Gönderildi

Hakan07 bunu beğendi.
  2. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhabalar kardeşim, öncelikle şunu söyleyeyim nişanlım Almanya'da yaşıyor ve kısmetse yazın düğünümüzü yapacağız ve bir süre orada yaşayacağım. (Benimkisi biraz mecburiyetten, nişanlım şimdilik Türkiye'ye dönüş yapmayı istemiyor, yoksa 30 yaşımda kurduğum düzenimi geride bırakmayı da, tutup dil kurslarına gitmeyi de, kariyerim adına riskli bir harekete girmeyi de hiç düşünmedim, burada halim vaktim gayet iyi Allaha'a şükür.)

Almanya'ya gidip, orada yaşayıp, çalışabilmen ve hayat kurabilmenin resmi olarak sadece 2 yolu var. İlki oradaki bir firmanın/işverenin seni çalıştırmak istemesi, iş kurumunu seninle çalışmasının gerekli olduğunu ikna etmesi ve gerekli yasal işlemleri senin adına yapıp seni davet etmesi.

İkinci yol; aile birleşimi. Yani Almanya'da yaşayan ve resmi yollardan oturumu/vatandaşlığı bulunan birisiyle yapılan evlilik üzerine orada oturum ve çalışma hakkı elde etme.

Senin durumunda anladığım kadarıyla her iki koşul da olmuyor. O yüzden en fazla davetiyeyle turist olarak gidersin daha da fazlası olmaz maalesef :(

Halil bunu beğendi.
  3. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Artık yurtdışınında aman aman bir avantajı kalmadı bence kilit bir mesleğe sahip olanlar artık orada iyi iş yapıyorlar mesela yemek sektöründe uzmanlaşmış kişiler ve kasaplar iyi para kazanırlar bildiğim çünkü yurtdışında Türk mutfağına dair bir arayış var.. genede iyi düşünmek lazım bülbülle altın kafes mevzusu gibi olmasın Sonra:)

Yusuf bunu beğendi.
  4. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim abilerim :) en basta genc yaşımda beni şehrin kalabalığı boğdu. Is stresi devamli tempo bir yere yetişme cabasi içerisinde herkes. Ailem senede 8 9 ay memlekette kaliyor karadeniz artvin. Yanlarina gidiyorum dağın başı kimse yok , sehre insen asiri kalabalik değil mis gibi geliyor bana. Lise vardi onuda bu sene Üniversite yaptılar. Acaba oralarda bi cafe felan mi acsam guzel kaliteli bir yer yok . Nargileden felanda iyi anlarim beceririm o tarz isleride soyle uygun fiyatlarla genclerin gelip ders calisip kaliteli sohbet edebilcegi cay 1 lira kola 2 lira tost 4 lira felan ogrenci butcesine gore seyler yapsam daha mi iyi olur acaba hemde kendi isim olur :) yurtdisi anlattiklariniza bakilirsa maceradan baska birsey olmayacak benim icin :/

Samsung Galaxy Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gonderildi.

Hakan07, ai_torcuk ve Halil KURT bunu beğendi.
  5. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,290
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Mantıklı.

6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    durduğun kabahat, ilk olmak önemlidir.

7. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    almancılık eskidenmiş şimdi almanyada 2+1 daireler 750 Euro kira,ekmek 1 Euro maaşlar 2,000 Euro türkiye ile aynı hesap benim arkadaşlar ailede 4 kişi çalışıyor evleri kira türkiyeye yemeyip içimeyip 2 yıl para biriktirip gelebiliyorlar yani çok cimri olursan belki para birikir ama normal yaşarsan uç ucuna denkgelir diyordu

8. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2000-3000 euro'luk arabaların vergisi 1000-1500euro civarında Almanya malmanya hikaye ülkemin toprağa heryere bedel

sportmen bunu beğendi.
  9. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Fikir hoşuma gitti. Beni Antalya'nın bile kalabalığı boğdu. Evimi kiraya verip, Serik/Kadriye'den müstakil bir ev aldım. 2 aydır orada sessiz sakin yaşıyorum. Küçük şehirlerde/ilçelerde yaşamak her zaman daha güzeldir. Ama bir de şu var: Yaptığın bir şeyin pişmanlığı belki yıllar sürer ama yapmadığın bir şeyin pişmanlığını ömür boyu hissedersin. Sen yine de şansını dene eğer çok istiyor ve iyi olacağını düşünüyorsan. Evet Avrupa'da yabancı düşmanlığı arttı ama yasalar karşısında herkesle eşitsin. Her şekilde buradan daha güvenli. Daha fazla yazarsam siyasete girer. O yüzden yazmayayım en iyisi :)

EmreFirat ve Halil bunu beğendi.
  10. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Git karadeşim hiç düşünme, yaşın genç... Taşı sıksan suyunu çıkaracak yaştasın...

Burası olmuş bok çukuru, ortadoğu batağı, git kendini kurtar derim...

Yaşım ilerledi, çoluk çocuk olmasa 1 hafta durmazdım ben ülkede...

3 kardeşiz, kardeşlerimden ikiside yurtdışında yaşıyor... Biri amerikada ( hatta vatandaşı da oldu ) diğeri avrupada...

Hayatlarından çok memnunlar... İnsan gibi çalışıp, insan gibi yaşıyorlar...

Hiç düşünme, bu fırsatlar yaş ilerledikçe tekrar gelmez...

Köksal ve EmreFirat bunu beğendi.
  11. azman

azman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    136
    Ad Soyad:
    Ersin Deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Gitme imkanin var ise mutlaka git. Takmislar kiralar 800 euro sigara 5 uero ya :) maaslar 2500 euro falan soyle dusun turkiyede 2500lira massin var sigara 5 lira kiranda 800 lira etin kilosu 10 lira peynirin kilosu 5 lira sucuğun kilosu 9 lira gelelim elektroniğe 500liraya dusunki smartli bilmemneli TV alıyorsun 400liraya çift kapalı buzdolabı alıyorsun 300 liraya çamaşır makinesi alıyorsun Vs vs hadi bu saydıklarımız tr de bir aylık maaşınızı ile almaya çalışalım bakalım alabilecek mıyız ... Kısacası gitme imkanın varsa durma git

Halil ve EmreFirat bunu beğendi.
  12. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Kardeşim bu devirde yurt dışına sadece okumak için ya da turist olarak gezmek için gidilir. Eğer hayalin iyi para kazanmak ise; çok nitelikli işlerde çalışan biri olmalısın. Yoksa Türkiye'den daha fazla çalışıp, ancak geçimini sağlarsın. Allah yardımcın olsun.

13. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Gençken bence denenmeli, misal ben detay garajı açmak istedim ama hem piyasanın kötü durumu, hem evli+çocuklu oluşum hazır işimden dolayı cesaret edemedim. Bekarken kafam atsa istifa ediyordum artık öyle değil. Fırsatın varken dene derim, pişman olacak bişey yok, hepsi tecrübe hayatta. En kötü almanyaya tatile gittim geldim dersin.

14. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    emre istediğin şeyi yap. başkalarının ne dediği tabi ki önemli ama yurtdışında yaşamamış olanların ya da seninle aynı perspektiften bakma imkanı olmayanların tavsiyelerine fazla kulak asma derim.
    Bu konu hakkında çok uzun şeyler yazabilirim, seni ikna da edebilirim ama ben yine de kendince bir kanıya varman taraftarıyım. Bunun için de öncelikle kendi araştırmalarını yapmanı tavsiye ediyorum. Almanya hakkındaki saha araştırmanda orada yaşamamış, seninle aynı şartlara sahip olmayan insanları referans alman büyük hata.
    Orada doğup büyüyenleri tenzih ediyorum, ben sana oralara sonradan gitmiş olan birçok arkadaşımı anlatayım; hiçbirisi geri gelmeyi düşünmüyor şu an için. Hiç pişman değiller. Senin yaşında dahi değiller; en az 5 yaş büyük hepsi senden ve onlar bu denli adaptasyon sağlanabiliyorsa, sen hayli hayli alışırsın orada yaşamaya.
    Ben yılda iki defa yurtdışına çıkıyorum, daha bu geçtiğimiz hafta boyunca orta avrupa'daydım. İnsan her yerde aynı insan. Almanya daha kozmopolit hele ki.. Birçok farklı insan, farklı kültür ve yaşayış göreceksin. Buradaki birçok insanla kurduğun ilişkiden daha iyisini kuracaksın belki de.. Hiç tanımadığın insanlarla girebildiğin muhabbetlere, kurabildiğin ilişkilere şaşıracaksın. İçinde ne kadar bastırılmış davranış varsa orada rahat rahat yapabileceksin.

Almanya'da veya diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan Türklere soralım, hangisi oradan dönmek istiyor? Sonuç: kalmak isteyen sayısı yanında solda sıfır..

Hayallerinin peşinden git dostum!

(Bu arada 2 sene çalışıp para kazanır dönerim diye hayal kuruyorsan onu unut :) Git ve yaşa bir müddet. Zaten hemen dönme fikrinden vazgeçeceksin ;) )

Son düzenleme: 4 Ocak 2017
    Halil bunu beğendi.
  15. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Almanya ve Türkiye'yi gelir-gider-vergi ve sosyal yardım gibi konularda kıyaslamadan önce Alman vergi sisteminden sosyal yardımlarına kadar her şeyi araştırmanızı tavsiye ederim. Almanya'da en düşük maaş 1500-2000 Euro aralığında oluyor. Türkiye'de 1400 lira asgari ücret. Bizde ulaşım pahalı. Doğrudan veya dolaylı vergiler yüksek ve fazla. Devletin sosyal yardımı yok denecek kadar az. Çalışanların sigortaları bile yok doğru düzgün. Almanya'da her çocuk için en az 18 yaşına kadar para yardımı alırsınız. Bazı durumlarda 25 yaşına kadar yolu var. Okul çağındaki her çocuğa; okul ihtiyaçları için yıllık ödeme yapılır, yemeğinden sosyal ve kültürel etkinliklere katılım imkanlarına kadar yardım alırlar.. Aileler tatmin edici düzeyde işsizlik parası alabilirler. Ev alırken yardım ederler, ilk yerleşimde dil kursuna verecek paranız yoksa bile devlet bunu bir şekilde karşılar. Bizim ülkemiz bizi vergilerle soyarken, bu insanlar vatandaşı soyulacak bir kaz olarak görmezler. Sosyal devlet anlayışını sürdürme gibi bir gayeleri var adamların.

16. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,290
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)

Bu Sayfayı Paylaş