Sağ ve sol ön aks takırtı yapıyor tam sol kalkışta ve yüke bindiğinde özellikle 80km üzeri bir titreme oluyor yine Usta tam sağ yap tam sol yap deyip baktı tekerin kenarından aks değişmek lazım dedi Genel olarak şöyle bir bakındım orijinal aksı yan sanayi ile değiştireceğine tamir ettir diyen de var En kral tamirdense yeni bir parçayı takmak daha iyidir diyen de Fikir almak istedim ne yapılmalı noktasında? Başka bir konuda kabaca sormuştum bu yazdıklarımı yine sormak istedim ama asıl pazartesi yola çıkacağım uzun bir tatil için, öncesinde bu işlemleri halletmeye çalışıyorum ama bayram dolayısıyla her yer kapalı.. Değişim olursa parça alacak bir yer veya aks tamiri yapacak bir yer bulma ihtimalim var mı sizce İstanbul'da?
merhaba, karakaşlardan yan sanayi kalitesi danışabilirsiniz. ben getz için iyi dedikleri kendi ithalatları aks takmıştım, sorunsuzca senelerce bindik. 0 212 632 3 632 WhatsApp İletişim : 0530 306 8443
Peki sadece kafaları değiştirmek kafi midir yoksa tamamını mı değiştirmeliyiz acaba? Bugün parça bulamadık kafayı buldum sadece bu sefer de tornacı bulamadık Usta kafalar kafi noktasında tornacı bulsak yapacaktı çünkü ama değişmişken tamamı değişirse daha verimli olur vs. gibi bir durum var mıdır?
Malzeme bilimi metalurjik özelliklere dikkat etmeli. Kaynak demek bir metalin tekrardan ısınması anlamına gelir. Bu ısınma metalin dayanım değerlerini değiştirir mi ? Bu sorunun cevabını bilmek gerekli. Evet çok iyi şaft yapan usta var. İstanbulda biliyorum. Doğukan Mançofsn öğrendim.
Tamiri uzun yıllardır mümkün bir sıkıntı çıktığını en duymadım zorda kalmadikca yeni kafa değiştirmek mantıklıdır karar sizin
Mühendislik hesapları devreye giriyor bu noktada. İşini iyi bilen usta uygun kaynağı uygun materyalle yapacaktır. Malzemeyi bozmadan yapılırsa sorun olmaz.
Teşekkürler cevaplar için.. Açık bir yer bulamadım yarın yine bir şansımı deneyeceğim ama zor gibi. Tornacı olsa parçacı yok parçacı olsa usta yok en kötü pazartesi sabahtan 2 saatte hallederiz dediler, bakalım..
Aks başı arızası ise kesinlikle yan sanayi kaliteli parça ile değişmeli. Ben jkp ve mga marka kullandım. En az 60 bin km gitti. İç aks kalesi ise boşluk yapan, iyi bir tormacı doldurup orijinal gibi yapıyor. Komple değişmek israf olur.
İki taraf ve körükler değişti 3000TL sökme takma 1000TL Çok güzel oldu direksiyondaki takırtı gitmedi ama bir sürü titreme sarsıntı vs. gitti çok memnun kaldım işlemi yapan ustadan Direksiyondaki takırtıya ayrıca baktıracağım artık müsait zamanda