Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Akaryakıta bir zam daha !!!!

'Sohbet' forumunda ultraviolet tarafından 7 Mart 2011 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. ersinx

ersinx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Ersin GÜLTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    o masadakiler ortalama bir türk ailesinin 1 aylık mutfak giderinden fazladır. Allah ıslah etsin. bunlarıda, bu yiyiciliği at gözlüğü takıp görmeyenleride... ​

üstad sen ciddimisin ya??? inanılır gibi değil vallahi.birde stoğumuz var ve bu stoğu yurt dışına bizim pompadan çektiğimiz fiyata kıyasla yok pahasına satıyoruz öylemi?? kendi kanını emerek yaşayan bir vampire dönmüş ülke artık!!!

2. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bir müslümana " israf " yakışıyor mu diye sormak lazım...

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Secim olsada maalesef pek bisey degismez , anadoluda okuma yazma bilmeyen disarisi hakkinda haberi olmayan cahil insanlar uzerinde buyuk oyunlar oynuyolar.
    Yahu adamlar isminin basina Rte yaziyor bu nasil bir mantiktir ya , babasinin ismini yazmaz oraya

HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

4. ersinx

ersinx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Ersin GÜLTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bırak anadoluyu kardeşim. canciğer aklı başında görmüş geçirmiş benle birlikte istanbulda yetişmiş kaç tane eşim dostum ahbabım var biliyormusun hala bu tip yiyiciliklere ''normal'' diyen...şaşıp kalıyorum ne diyeyim.Allah sonumuzu hayretsin...

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,970
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Millet anlamaz, bakıyor dışarıya yol yapılıyor diyor, bu hükümet çalışıyor diyor. Öncekiler ne yaptı diyor :) Yesinler, götürsünler helal olsun diyor :)
    Ama işte bilmiyor 1999 yılında 18.657.677.076 TL vergi geliri vardı o zaman ki hükümetin elinde. Deprem vergileri ile birlikte bunu 2000 yılında 33.040.902.853 TL'ye çıkardı. Neredeyse 2 katı arttı gelir. Sonra bu amcamlar geldi ve;

2001 : 50.890.481.078 TL
    2002 : 74.603.699.065 TL
    2003 : 98.558.732.547 TL
    2004 : 120.089.244.000 TL
    2005 : 148.237.974.000 TL
    2006 : 182.577.918.000 TL (1999'un 10 katı)
    2007 : 203.349.268.000 TL
    2008 : 225.496.339.000 TL
    2009 : 232.930.317.000 TL
    2010 : 271.957.407.000 TL
    2011 : 319.512.928.000 TL
    2012 : 362.396.372.000 TL (1999'un 20 katı)

362 / 18 = 20 Katı vergi toplanıyor senden, kalkıp önceki hükümetler ile kıyaslama yaparsan yanılırsın. Hadi artan iş hacmi v.s. 10 katı diyelim, zart zurt oldu 5 katı diyelim. Satıp savdıklarıda yok bu gelirlerin içinde, onlarıda eklesen ne kadar sırtına yük binmiş belki fark edersin. Daha yazarımda boşa gider diye korkuyorum :)

6. ersinx

ersinx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Ersin GÜLTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    helal olsun.çok sade ve açıklayıcı bir bilgi.nereye gidiyor bunca vergi, vatandaştan kesilen bunca para??cevap: YOL YAPIYOLAR!!! biri millete çok güzel yol yapıyor ama mecazi anlamda, oda anlayana işte.boşa gitmez inşallah dicem yazdıkların ama, sanırım bencede boşa gider maalesef:)

Burak&Buse bunu beğendi.
  7. ersinx

ersinx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Ersin GÜLTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    ya şimdi dikkat ettimde verdiğin bilgiye vergi oranı istikrarlı bir şekilde 12 yılın her 6 yılında 10 kat artmış görünüyor. en azından adamlar sözlerinin arkasında kardeşim. İSTİKRAR SÜRSÜN TÜRKİYE BÜYÜSÜN!!! :):):)

8. grattis

grattis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Göksel Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Bu kadar kraldan çok kralcının olduğu memleketimizde, benzin 5 de olur 10 da. Baksanıza başbakanı ve yönetimdekileri eleştirdim diye beni hadsizlikle suçlayan üyeler var. Birde son lafları hep dini bir laf olur sanki dinin sahipleri sadece kendileri. Sanki biz krem peynire tapıyoruz. Ben haddimi, sınırımı iyi bilirim. Kendini daha çok müslümanmış gibi göstermeye kalkarak sınırı sen aşıyorsun farkında değilsin. Beğeniyorsan baştakileri, al g3 ünü git mısıra-suriyeye araplar için savaş, sonra gel 5 küsürden akaryakıtını al, mutlu mesut yaşamına devam et.

9. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Fanatiklik ve taraf tutma her zaman bizleri yanlışa götürür. Ak partiyi eleştirecez hayatımızı kötüye götürüyorsa ki herşey ortada zaten hep birlikte göndericez. MHP CHP vs. hangi parti gelirse gelsin milletin menfaati doğrultusunda hareket etmiyorsa onlarıda eleştirip göndereceğiz. Açlık sınırı yükselmiş, işsizlik artmış, satılmadık yer kalmamış, dış borç çoğalmış, herşey ateş pahası ve sürekli zam vs. vs vs. bu ülkeyi bizlerin isteği ve menfaatlerini gözeterek yönetmek zorundalar ama bu şekilde olursa dahada beter olucaz. kim gelirse gelsin bizleri koyun gibi yönetecek.

10. huseyin102

huseyin102 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    82
    Ad Soyad:
    Hüseyin PEHLİVAN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    100 Tl yakıtta 30 TL yakıt alıyoruz bunun daha ötesi yok sömürgeciliktir.

ve tekrar söylüyorum paylaşılsın ki duyulsun
    Ham petrol fiyatlarının 147 dolar ile rekor kırdığı 12 Temmuz 2008 tarihinde bezinin litresi 2.73 liradan satılıyordu. O gün dolar ise 1.2223 liraydı. Bugün petrol 111 dolarken, benzinin litre fiyatı ise 5 lira. Ham petrol 147 dolar, dolar ise 1.22 TL iken litresi 2.23 dolara satılan benzin; ham petrol 111 dolar, doların ise 2 lira olduğu bugünse litresi 2,5 dolardan satılıyor.

11. ersinx

ersinx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Ersin GÜLTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    ben çözdüm olayı kardeşim...sanırım biz milletçe mazoşistiz:):):)

12. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Arkadaşlar bence konu aşırı derecede siyasete kaydı gibi. Öncelikle herkes diğerinin kararına sonuna kadar saygı duymak zorunda çünkü demokrasilerde çoğunluk kararı önemlidir. bu ülkede kimse kimseye sen bunu tutuyorsun diye eleştiri yapamaz. Hee illa ki eleştiri olmalı ama karşı tarafı rencide edici değil bence. En büyük eleştiride sandıkta olur biter. Sandıktan sonra kimse bişey diyemez. Herkes aynı şeyi düşünmek, görmek ,bilmek, okumak zorunda değil hem kim bilir belki eksik bilen taraf farklıdır. :D Kimisi asgari ücret az der ama asgari ücret artarsa işsizliğin artacağını söylemez, kimisi memurlar az maaş alıyor der ama kimse zam yapılsa sadece kısa vadede işe yarayacağını uzun vade de sadece enflasyon olarak geri döneceğini söylemez, kimisi her yer satıldı der ama devlet kurumlarında ki yolsuzluktan ve bunun siyasi popilasyon yüzünden kolay kolay önlenemeyeceğini söylemez, kimisi vergiler çok der ama gelişmekte olan ülkemizde bunun mecbur olduğunu ya cari açık ve ekonomik büyüme ya da yüksek vergiden birini seçmesi gerektiğini söylemez ilkini seçse cari açık var ekonomi büyüse ne olcak derler ikinciyi seçse yüksek vergi var derler, kimisi de bizi tutup ABD yada Avrupa ülkeleriyle kıyaslar ama kimse onların bizden 200 yıl önde olduğundan bahsetmez. Ülke yönetmek kolay değil özellikle bizim gibi henüz gelişmeye başlayan ülkelerde.Asla toplumun her kesimini memnun edemezsiniz. Birileri her zaman zararlı çıkar. Ama bu kişiler diğer tarafı sen bunu tutuyorsun diye eleştiremez. Ben konunun çok siyasete kaydığını ve bi tarafın diğer tarafı aşırı derecede eleştirdiğini görüp rahatsız oldum. Bu yüzden fikirlerimi paylaştım. Hee kimse yanlış anlamasın ben hiç bi partiye fanatik değilim. Fikirlerimi kimseye kabul ettirmeye çalışmıyorum sadece herkes kendine göre o kadar çok haklı ki bunu göstermek istedim .Bu siyaset işi din gibidir bence herkes anladığını yorumlar ve herkes kendine göre diğerinden daha haklıdır bunun için çeşitli sebepleri vardır. Bence konuyu ''daha derin siyasete'' bulaştırmadan devam ettirsek kimse kimseye kırılmaz gibi :D

13. ersinx

ersinx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Ersin GÜLTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    işte hakan kardeşim bizimde demek istediğimiz senin mevzusunu ettiğin o cari açıklar hep orta ve alt sınıf gelirli halkın cebinden çıkan paralarlamı harç yapılıp kapatılıyor?? kimisi ''gemi filolarına gemi ekliyor ellerindeki bir takım güçlerle, sayılı zenginler arasında yerini alıyor'' kimiside bizim gibi benzin 5 tl oldu haberini görünce ''ulan dişimizden tırnağımızdan arttırıp (af buyurun) bir kıçı kırık araba aldık çoluğumuz çocuğumuz sağa sola giderken biraz rahat etsin diye, onada binmeyi haram ettiler iyice'' diye hayıflanıyor doğal olarak.(bazısıda şimdi binme kardeşim sende der:) doğru, zaten bizlerin hiçbirşeye hakkı yok:) ) olur, doğaldır diyorum. illaki bazı kesimler yandaşı olduğu taraf iktardayken nemalanır birşeylerden.ama bazende bakınca çok afedersinizde insan ''yok artık'' diyip kalıyor.yahu 100 tl lik akryakıtta 60 tl vergi ne demek arkadaşlar yapmayın lütfen. birde şöyle birşey var bizim millette maalesef. Allah daha çok versin, işi gücü yerinde olan gelir sıkıntısı olmayan kesimlerde çok dert etmiyor bu tip şeyleri tabi.aslında millet olarak en büyük yanlışımız orda bana kalırsa. bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı güdmekte.ayrıca bunlar,burdaki konuşmalar siyasi amaç veya propaganda gözüyle görülmemelidir.dostane, fikir ve durumdan rahatsız olan arkadaşların aralarındaki şikayet paylaşımlarıdır nacizane.

14. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,970
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Cari açık enerjiye vergi bindirerek kapanmaz yada artması önlenemez. Cari açığı kapatmak istiyorsanız üretim yapmalısınız, üretimi arttırmanın temel yolu enerjiyi ucuz hale getirmektir. Ucuz enerji ile üretim artar, nakliye masrafları düşer ve rekabet etme şansınız olur. Bugün güney kore'nin cari fazlası var, enerjisinin %85'ini ise dışarıdan karşılıyor ve ucuz. Bilmem anlatabildim mi.

15. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Evet haklısın işte herkes kendine göre haklı :) ama bu durumda da BENCE ortama sağlam bi muhalefet lazım ama her yapılan şeyi eleştirmeyen sadece gerçekten eleştirilmesi gereken yerleri eleştiren bi muhalefet. Gerektiğinde iktidarın arkasında gerektiğinde önünde duracak. Sırf muhalefet diye herşey eleştirilmez doğru şeylerde var bu ülkede. Umarım gelişmiş bi ülke oluruz ve toplumun ÇOK BÜYÜK KISMI memnun olur herşeyden(çünkü dünya lideri de olsak kimisi rahatsız olacak) ...Bu arada konu çok kaydı sanki :D yarın benzin almak zorundayım :D yine zama denk geldim. Ne zaman depom dolu olsa bişey olmaz depom boşalınca zam :D galiba zamların sorumlusu benim...:D
    Bu arada alıntı yapmayı unutmuşum ersinx arkadaşa bi üstteki mesajına cevap olarak yazdım :D

16. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Aslında bizim cari açığımız çok çok büyük kısmı enerji ve teknoloji yüzünden oluyo abi. Ama HES yapılmaya kalksa herkes ayakta, nükleer santral yapılsa herkes ayakta. bugün zaten çok ülkede nükleer santral var patlasa Türkiye sınırından girmeyecek mi sanki ? ve bence cari açığı kapatmanın en büyük yolu teknoloji alanında ilerlememiz...

17. ersinx

ersinx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Ersin GÜLTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    çok açık anlattın hemde.başbakan olursam ekonomi bakanı yapcam seni yeminle:))merak ettim o yüzden konuyu bodoslama bölüyorum affınızla:) bu MSC benim ilk aklıma gelen MSC nin kısaltmasımı serdar? (michael schumacher??)

''olması gereken muhalefet cephesi'' fikirlerinle hemfikirim kardeşim;)

18. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    Benzine 12 krş indirim geliyormuş

Rabbim Herkezin Hakkında Hayırlısı Neyse Onu Nasip Etsin

19. Murat1071

Murat1071 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    53
    Ad Soyad:
    Murat Yalçın
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
  20. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    çok indirim varmış millet depoları fulleyelim hemen :D hesap yine aynı 5 lira :D

Bu Sayfayı Paylaş