Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Akaryakıt Tavsiyesi

'İ20 Forum - Club' forumunda mrtgfb tarafından 1 Ağustos 2013 tarihinde açılan konu

1. ihakkis

ihakkis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    51
    Ad Soyad:
    İ. Hakkı Seçkiner
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Shell haricindeki tüm markaları denedim hiçbiri shelin verdiği randıman ve mesafeyi vermedi, aracım i20 sense.

Hakan G. bunu beğendi.
  2. A.L.P.E.R

A.L.P.E.R Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    374
    Ad Soyad:
    Alper ERDOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bende shell den memnun değilim asla almam nasıl olacak herkesin yorumu farklı ?

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Dün total den fulledim 65.5 litre falan sanırım araç.daha sessiz oldu tüketime ayrıca bakıcam.

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. chagyy

chagyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Çağkan özekli
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Shell fuelsave kullandım ilk depomda, şu an için sıfır bir araca göre çok ekonomik geldi 1.4 otomatik aracımda, 7.2 ortalamayla 360km yol yaptım ve fullediğimde 922 km mesafe gösteriyordu, tabiki düştü şu an için 360km üstüne 530km mesafe gösteriyor. Ben shelle devam edeceğim.

5. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Acaba marka kadar, dolum istasyonu ve aldığımız petrol işletme firmasıda önemli mi ? Bana sanki o da önemli gibime geliyor... Konya için konuşuyorum...

6. Duygu

Duygu Guest

kesinlikle p.ofisinden alınmasından yanaayım , yakıt uygun ve tasarruflu, ben tüpe geçtiğim için, tüpdede kadoil tavsiye ediyorum.

7. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    shelden doldurur geçerim hep, uzun yoldada yakıt çeyrek depoya düştüğünde gözüm şhel aramaya başlar gördüğüm bir şhele girerim .

8. kenancbk

kenancbk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Kenan Çabuk
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Bayram için İskenderun'a memleket ziyaretine gitmiştim. Giderken benzini İstanbul, Aksaray, Yenikapı'daki Opet istasyonundan doldurdum. Giderken, yüküm olmasına rağmen Ankara yolundaki yokuşlarda araç çok zorlanmadı. Benzin iyiydi. Ama dönüşte, Adana otobanı üzerinde Erzin Opet'ten doldurdum. Hem benzin yarı yarıya fark etti, hem de araç acayip bir şekilde çekişten düştü. Yokuşlarda bayılmaya başladı. Kafayı yedirtti ve bayağı söylendim. İlk defa Shell'den +Nitro özellikli benzinden aldım. Yarım depo kadar bulunuyor. İlk defa aldığımdan mıdır, yoksa gerçekten fark etti mi bilmiyorum ama araba daha bir atak oldu sanki, sarfiyatını bir iki depo bitirdikten sonra kontrol edeceğim. Ama yılların klişesi olan benzini inceltme olayı gerçekten var diye düşünmeye başladım. O yüzden iyi benzini bulmak gerçekten zor, bulursanız orayı hiç bırakmayın!

9. Heisenberg

Heisenberg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Caner Işılar
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Aracımı aldığım ilk günden beri Shell'i tercih ettim. Başka hiçbir marka kullanmadım. Konyalı arkadaşlar bilir muhtemelen , tren istasyonunun oralardaki Shell istasyonunu tercih ediyorum %90.
    Bugüne kadar hep Vnitro kullandım. Bir keresinde FuelSave aldım açıkcası pek bi fark görmedim :)
    Fakat bir tanıdığım Total'i önerdi. Açıkçası denemek de istiyorum ancak yakınımda Total istasyonu yok. Evime en yakın Total 7-8 km :)
    Bu arada Shell'den memnunum aslında , ancak 2005 Admire 1.5 lerin depoları 45 litre zaten :) günlük en az 25-30 km yolum var. O yüzden 10-12 günde bir istasyona gitmekten ciğerim soldu. Hiçbir zamanda tamamen doldurmam depoyu :D çeyrek depo kalınca 100 liralık alırım , tam doluya yaklaşır ama doldurmam :D.
    Psikolojim de düzgün değil artık , çabuk bitiyor yakıtım :(:(:( :D:D:D. 2200-2500 devir arası kullanırım hep ama tamamiyle şehir içi :(.

Murat bunu beğendi.
  10. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Bence Shell Shell Shell sonra Opet :)

11. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ben her zaman malatya içinde Q petten oral gaz dan alırım ancak il dışında kesinlikle ilk tercihim opettir vede şimdiye kadar çok şükür sıkıntı çıkmadı bir sefer sıkıntı olduğunu düşündüm ondada araçta sıkıntı varmış. ha baktım opet yok bulamıyorum o zaman shell tercih ederim ama en son tercih olarak. hatta başka bir firma varsa ona bile duruma göre girip lpg alabilirm...

12. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Total den fulledim bakalım ne gidecek depo. Şuanda 300 km oldu gibi.

Heisenberg bunu beğendi.
  13. Heisenberg

Heisenberg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Caner Işılar
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Murat abi sizden haber bekliyorum :) Performans , menzil vs. gibi tüm değerlendirmenizi merakla bekliyorum :)

14. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Aracı eşim ile beraber kullandığımdan tek kişi gibi ölçüm olmuyor ama ortalama yarım litre gibi fark etti şimdiden. Performans olarak tatmin edici, açıkçası çok kötüsü denk geçmedikçe fark sanırım anlaşılamayacak kadar az. Geriye tek menzil kalıyor sanırım onuda 10 güne görürüz ;)

Heisenberg bunu beğendi.
  15. Heisenberg

Heisenberg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Caner Işılar
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Anladım Murat abi teşekkür ederim :)
    O zaman menzil için beklemedeyim :D 10 güne görüşürüz :) 10 km bile fark etse yeter :D

16. cenker_baba

cenker_baba Guest

ben normalde lukoil kullanıyorum. bende murat için total den aldım şuan sarfiyat biraz fazla gibi ama bilmiyorum psikolojik de olabilir depo bitene yakın menzile bakacağım yazarım buraya

Murat bunu beğendi.
  17. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    poloya hangi benzini alırsam alıyım bir fark gormedim , i30 da mazot olarak da oyle

ama picantoya shell nitro alırsam 3 silindirin vibrasyonu sanki azalıyor daha sarsıntısız çalışıyor :)

bu arada menzil olarak hepsi aynı bana kalırsa :)

18. PolisÖzelHarekat

PolisÖzelHarekat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    134
    Ad Soyad:
    Batuhan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    30-HAKKARİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Hayatta uğramayacağım tek firma kadoil

Duygu bunu beğendi.
  19. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Yıllardır Opet ten başka benzin firmasını kullanmamıştım.Son bir yıldır Shell Nitro kullanıyorum. Tespitim şöyle.
    1.Moror sesi biraz daha azaldı.
    2.Çekiş olarak kesinlikle fark ettirdi.
    3.Benzin sarfiyatı Opet e göre fazla.
    Kullandığım bölgeler hep viraj ve Rampa olunca özellikle çekiş konusunda Shell Nitro yu tavsiye ediyorum.
    Opet in artısı ise tesislerinin ( Özellikle tuvaletlerinin ) daha modern ve temiz olması. En azından bulunduğum ilerde durum böyle.

20. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Opet ten sabahları işe giderken gofret çikolata meyve suyu alıyorum marketi çok güzel, PO daki cam suyu, parfüm, yağmur kaydırıcı ıvır zıvır kimyasallar güzel alıp kullanıyorum, motora gelirsek Shell in hem yakıtını hem de yağını kullanıyorum :) menzil ile ilgili ölçüm yapamıyorum benim kadar abidik yollara denk gelen bir sürücü daha varsa aynıdır halimden anlar:) bir gün sıkışık trafikte rampa yukarı mücadele ederken ertesi gün dümdüz boş bir yola denk gelebiliyorum ve gittiğim mesafe ile kullandığım yakıt arasında net bir ölçüm yapmam imkansız, geçen bir haftada 25 litre benzin harcamışım bazen bir haftada 12 litre harcıyorum. 100 liraya 300km, 120 liraya 250km gitmişliğim var:) burada bir tezat var:) yazın gittiği yola göre mantıken az yakması gereken arabam trafikteki kalabalıktan ve klimadan çok yakıyor kışın ise kar ve yağmur hariç serin ve boş yollarda daha az yakıyor:)

Yakıt sarfiyatı ile ilgili bulduğum en muhteşem bilgi sıkışık trafikte yola çıkmamak gerektiği:) bu teoriden yola çıkarsak şehir içi kalabalık yerlerdeki istasyonlardan alınan benzin ile şehirler arası yollarda benzin alınan istasyonlara göre daha fazla yakıt ile daha az mesafe gidilir.

Şu sıralar bulunduğum ilçede Gebze de 3-4 tane benzin istasyonu el değiştirdi, total vardı shell oldu, po vardı akpet oldu, bir başka po yu bp ye çeviriyorlar şu anda ve turkuaz vardı onu da po yapmışlar:) şimdi nasıl olacak bu iş:)

Şu işin içinden petrolden herşeyiyle anlayan birisi çıkacak ve bize diyecek ki hangi istasyonun hangi markanın ne olduğunu nasıl olduğunu söylerse anca öyle çözeriz:) ama şu şundan iyidir diye hiçbir yetkili bize gelip demez çünki haksız rekabet ve haksız kazanç ortamı doğurması muhtemel, onun dışında dünyaca tanınmış en büyük markaları zaten herkes seviyor.

Bu Sayfayı Paylaş