Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

akaryakıt protestosu

'Sohbet' forumunda Onur-d tarafından 9 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. lodost34

    lodost34 Yasaklı Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2010
    Mesaj:
    59
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    tek kelime ile süper telaffuz edilmiş asgari ücret bu ülkede 680 tl yi bulmuyor devletimizin işçisi memuru enaz 1400 tl maaş alıpta 2011 yılında yapılcak zamların bedelini bizlere araç kullanıcılarına yapıştırması hakmıdır müslümanlar düpe düz hırsızlıktır
     
  2. Coşkun Özcan

    Coşkun Özcan Vip Üye

    Yaş:
    44
    Katılım:
    26 Mart 2009
    Mesaj:
    4,837
    Alınan Beğeniler:
    67
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    devlette çalışmak suç mu yanii, asgari ücret bizim yüzümzden mi düşük, yazarken ne yazdığınızı okuyun bence, konuşmakla bişey düzelmiyor
     
  3. İbrahimTR

    İbrahimTR Kayıtlı Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2010
    Mesaj:
    932
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    konu akaryakıta zamdan memurun maaşı ve asgari ücrete döndü. Bu olayı şu şekil yorumlamak lazım. Neden asgari ücret çok düşük? Ama konunun içeriğine gelirsek neden akaryakittan %70 vergi alınıyor. Akaryakıt istasyonları vergi dairelerini geçti. Vergi dairelerinden daha çok kazanç sağlıyor
     
  4. shadow_1306

    shadow_1306 Kayıtlı Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2010
    Mesaj:
    569
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    neyse beyler onu bunu bırakında bakalım protestonun sonucu neolacak...
     
  5. qaan88

    qaan88 Kayıtlı Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2009
    Mesaj:
    2,608
    Alınan Beğeniler:
    9
    Şehir:
    Türkiye
    Akaryakıt veya enerjiden alınan verginin genel vergiye oranını bilmiyoruz. Bunun için gelirler dairesinin sitesinde arastırma yapmak lazım.

    Dolaylı vergi sistemi ile dogmamıs bebekten bile vergi alınmakta. Halbuki, geliri olanın vergi ödemesi lazım. Az gelirli ile cok gelirliyi bir kenara koyun geliri olmayan insan da aynı vergiyi ödüyor bu sistemde. Bunun da sebebi gelire dayalı vergi sisteminin uygulanamaması.

    Devlet dolaylı vergileri sürekli yükselterek 316milyar TL vergi topluyorsa, bunun en buyuk sebebi kayıt dısı ekonomidir. Adamlar vergi ödememek faturasız mal satıyor. O yüzden gelir vergisi ödemiyor. Böyle oluncada devlet dolaylı vergilere yükleniyor.

    Buna ilave olarak, koskoca bankalar bile yılda 100-150milyon tl vergi ödüyor. Sürekli reklmaı donen koca koca holdinglerin bir cogu komik rakamlar ödüyor. Yine aynı örnek olacak ama milyon dolarlık arabaya binen adam bile gelirler vergisi ödememel için bin takla atıyor. Türkiye de kayıtdısı ekonomi devam ettikce dolaylı vergiler artıcaktır.

    Kayıtdısı calısan adama sorsan oda vergiler cok yuksek diye sikayet eder ama halbuki onlar gelir ve kurumlar vergisi ödese dolaylı vergiler dusucek ve sonucta halıkın vergi yükü azalacak. İnsanların gelirleri artıcak, insanlar daha cok para harcayabilecek, ticaret yapan adamda daha fazla vergi öderken daha cok da para kazanacak.

    Evrimci değil, devrimci olmak lazım. Reformlarla değil, devrimlerle düzeltilebilecek sorunlar bunlar.
     
  6. shadow_1306

    shadow_1306 Kayıtlı Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2010
    Mesaj:
    569
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    başbakan diyorya türkiyenin 9milyar doalr borcu kaldı onuda 2012 de ödiyeces bitecek diyorda bilmiyiyom imfden de kurtulsak bu düzen yine aynı gider bence
     
  7. qaan88

    qaan88 Kayıtlı Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2009
    Mesaj:
    2,608
    Alınan Beğeniler:
    9
    Şehir:
    Türkiye
    Mirkan devletin vergi sistemi yalnıs olabilir ama devletin topladıgı vergiler olmasa suanda emin ol ülkede kimse iş yapamaz.

    Gelir konusunda ise önemli olan kazanılan para değil paranın o bölgede satın alma gücüdür. Köyde yasayan birinin ayda 1.000tl harcaması, İstanbulun en lüks semtinde yasayan birinin 5.000tl harcaması gibi bir seydir. Bir cogumuz laf gelişi diyoruzdur, paranın bir kıymeti kalmadı diye. Gercekten kalmayabiliyor.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif Ayrıca, Türkiye de kayıt dısı ekonominin büyüklüğü kayıtlı ekonomi kadardır. Türkiyede kayıtlı Gayri Safi Milli Hasıla 600milyar dolar ise bir 600 milyar dolarda kayıt dısı Gayri Safi Milli Hasıla vardır. Kayıt dısı vergiler cok oldugu için devlet dolaylı yoldan herkesten vergi alıyor.

    Devletin 50 alıp 1 vermeside imkansız bişi. bizim gelirlerimizin ana kaynagı devletin yaptıgı harcamalardır. Devlet vergiyi toplar ve harcar. Harcadıgı para da halka maas ve sermaye olarak geri döner. Yani, mantıken devletin 50 laıp 1 vermesi gibi bişi olmaz. onun yerine gerektiginde devlet borclanır ve ekonomiye daha cok para girmesini saglar. Bu sekildede ekonomi buyur, vatandasın geliri artar. Bazısının daha az artar bazısının daha cok bazısının ise hiç artmayabilir. Fakat, gelir artmasa bile devletin sosyal imkanları geliştigi için hayat kalitesi artar. Bugun ile geçen 10 sene arasında daglar kadar fark var. En azından ben ilkokulda 65 kişilik sınıfta okurken, bugun aynı sınıfta 30 ögrenci okuyor. Eski devlet hastaneleri artık saglık ocaklarına donustu. Yeni devlet hastanelerinin imkanları bazı üniversite hastanelerinde yok.

    O yüzden, vergi ödemek kötü bişi değildir aksine ertesi seneki gelir için cok öenmlidir. Fakat, sorun adil bir vergi olmaması ve dolaylı olarak herkesten aynı verginin toplanması.

    Buradanda konuyu baglayayım. Devletin 2011 de vergilerde genel anlamda %10 artıs yapması gerekiyor. Gönül isterdiki bunu dolaylı vergilerle değilde kayıtdısını azaltarak yapsaydı 10 numara olurdu. Gerci, butçe planına göre Bu %10nun %5 nin kayıt dısını azaltarak kapatmayı hedefliyorlarmıs. Eger hedefleri tutmazsa 2011 de dolaylı verilerde genelde %10 luk bir artıs içimizde patlayacak. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif
     
  8. qaan88

    qaan88 Kayıtlı Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2009
    Mesaj:
    2,608
    Alınan Beğeniler:
    9
    Şehir:
    Türkiye
    Devlet dıs borcu azaltıp, onun yerine iç borclanmayı yukselti. Bu sayede dıs borcu bitirdi ama içeriye fena borclandı. Önceden dısarıya borc 50 ise bugun 10 a dustu ama iç borc 500 e cıktı. Eskiden içerde faizler cok yuksek oldugu için mecburen dısardan kredi kullanıyordu. Simdi faizlerin dusmesiyle iç borclanmaya yöneldiler. Yani, sermaya sahiplerinin ve bankaların (devlete borc verenler) işleri tıkırında. IMF ve dunya bankası cok dusuk faizlerle uzun vadeli kredi saglıyor. Ama, bunun karsılıgında senden duznelmeler ve masraflarda kısıtlamalar istiyor. Dunyada tuım bankalar zarar ederken, amerikan bankaları batarken, Türk bankalarının rekor seviyede kar etmelerinin en buyuk sebebi imf ve dunya bankalarının dayattıgı zorunlu reform ve duzenlemelerdir. Her ne kadar halka zararıda olsa bugun devlet ekonomosi bu kadar buyuduyse onların sayesinde olmustur diye dusunuyorum. Sıkı para politikasını turkiyeye dayatmasalardı bugun bizde yunanastan gibi ekonomik olarak cökerdik.

    Ayrıca, önemli olan borcun coklugu yada azlıgı değil. Önemli olan borcun sürdürülebilirliği. Aldıgım borc sayesinde işlerimim geliştirip daha fazla kazanabiliyorsam ve bu borcu geri ödeyebiliyorsam mümkemmel olur. Bu yuzden devletin ödeyebilecegi kadar borclanması kötü bişi değildir. Devlet yatırımları için 10 milayr dolar borc aldı ve bunu kullandı. Bu yatırım sayesinde vatandasın geliri artar.Ama borcu ödemek içinde vergiyi artırır. Geci artık devlet kendi yatırım yapmak yerine, yap işlet devret modelini kullanıyor. Bu sayede özel sirketler borclanıyor (yine devlet güvencesi ile tabi :S) devlet borclanmamıs oluyor ve halka yeni vergi yuku binmiyor.



    Düzenleyen : qaan88
     
  9. qaan88

    qaan88 Kayıtlı Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2009
    Mesaj:
    2,608
    Alınan Beğeniler:
    9
    Şehir:
    Türkiye
    Bu arada kusuruma bakmayın. her vergi ile ilgili konuda vergi sistemi
    hakkında bildigim ve paylasmak istedigim seyleri yazıyorum. Bazılarını
    rahatsız edebilir. Bilgi paylastıkca cogalır. Dogru yada yalnıs olabilir
    ama bildigimiz bişileri paylasmak, paylasmamaktan iyidir diye
    düşünüyorum.
     
  10. shadow_1306

    shadow_1306 Kayıtlı Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2010
    Mesaj:
    569
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.giftebrik ediyorum hocam gerçkten çok şeyde bilgilendirdin bizihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif
     
  11. mirkan

    mirkan Vip Üye

    Yaş:
    37
    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesaj:
    4,161
    Alınan Beğeniler:
    403
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ne diyeyim inşallah benzin 10 tl çay 20 tl sigara 50 tl olurda devletin iş gücü artar ...
     
  12. Onur-d

    Onur-d Vip Üye

    Yaş:
    41
    Katılım:
    25 Ağustos 2007
    Mesaj:
    2,401
    Alınan Beğeniler:
    36
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif
     
  13. Umr

    Umr Vip Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesaj:
    3,408
    Alınan Beğeniler:
    396
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Aslında artık dur demenin zamanı geldide geçti.Devleti vergi politikalarıyla geçindirmeye çalışmak yerine birazda üretken hale getirerek geçindirmeyi hedeflemek gerek.
     
  14. koray2907

    koray2907 Vip Üye

    Yaş:
    36
    Katılım:
    24 Eylül 2010
    Mesaj:
    10,846
    Alınan Beğeniler:
    1,013
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    şaka gibi ya, akaryakıtın geliş fiyatı 1.20 TL..gerisi verdihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif
     
  15. MehmetOsmanoğlu

    MehmetOsmanoğlu Kayıtlı Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2009
    Mesaj:
    247
    Alınan Beğeniler:
    1
    Şehir:
    Türkiye
    "Fiş almazsak kaça olur?" alışverişlerimizde yıllarca bu soruyu sorarak kayıt dışı ekonomiye, vergi kaçıranlara 3 kuruş için bizler çanak tutmadık mı? Çoğumuzun işyerlerinde resmi ve gayri resmi muhasebe kayıtları tutulmuyor mu?

    Kayıt dışı ekonomiyi belli seviyelere çekmek istiyorsak, vatandaş olarak bizler de taşın altına elimizi sokmalıyız...

    Tabi hükümetin bir esnaftan kazandığından daha çok vergi istememesi lazım... Kısaca vergi reformu gerekiyor bu ülkede...

    Devletle halkın vergi konusunda barışık olması, az kişiden yüksek vergi yerine, "çok kişiden düşük vergi alarak tabiri caizse "sürümden kazanması" lazım..

    Saygılar..
     
  16. ybayık

    ybayık Yasaklı Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2010
    Mesaj:
    53
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    akşamki haberlerde sanırsam ingiltereydi, öğrenciler harç zammını protesto etmek için ortalığı birbirine katmıştı. bizler ise koyun sürüsü olduk iyicene
     
  17. Levent

    Levent Vip Üye

    Yaş:
    49
    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesaj:
    5,743
    Alınan Beğeniler:
    26
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    istanbul
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bir konuyu tartışamıyoruz enine boyuna .Yine nerelere geldiniz.O yüzden konuyu kilitliyorum
     
Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş