Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

akaryakıt protestosu

'Sohbet' forumunda Onur-d tarafından 9 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. lodost34

lodost34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aldığım her yakıtın zerresine kadar haram olsun bu hükümete de bukadar vergiyede haram olsun yazıklar olsun şereksizler

2. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

evet hocam ben igün trt ye çıkan bi adamda benzinin rafineri çıkışı 1.25tl mazotun ise 75 krş olduğunu duyunca kulakalrıma ve gölerime inanamadım gerisi vergi...bide son 2 aydır dikkatimi çekdi kurban bayramından itibaren ş.içi ve şdışında trafik yoklamalrı sıklaştı devletin nekadar açığı varki bunları yapıyolaar...

3. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla facemde nekadar arkadaşım varsa hepsine gönderdim ...

4. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    haram etmemek lazım, o paraların buyuk kısmı halka geri dönuyor. Neticede o vergilerin tamamını kimse yiyemez. Devletin kamusal harcamaları var, daha iyi saglık daha iyi hizmet daha iyi yol isteyip sonra vergiyi haram etmek tezatlık olur. Neticede devlet senede 312milyarlık harcama yapmasa kimsenin bir kurus vergi ödeyecek parası olmazdı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

Devletin vergi dısı gelirleride topladıgı haraclardan olusuyor. 2010 butcesi 280milyar tl idi. 2011 içinde 312milyar Tl. Tabi, bu farkın neden olustugunuda bilmek lazım... Ama herseye ragmen, su unutulmamalı ki devletin 312milayr tl lik butcesi olmasa bu devlette kimse 1 kurus vergi ödeyemezdi. Cunku ekonomiyi donduren asıl factor devletin yaptıgı harcamalardır. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

5. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Bu protesto keske herkes tarafından yapılsada bir sey ifade etse. Bu herkes içinde taksici, otobuscu, dolmuscu, minibuscu, kargocu, nakliyeci, şirket filoları katılmadıktan sonra hiç bir anlam ifade etmez. Ayrıca, 3 gun benzin almayıp 4. günün sonunda depoyu fullemekte anlamsız olur. Bu yğüzden de protesto cok anlamsız olucak. 4. gun bir cok kişi depoyu fulleyecek cunku. Yani değişen bir sey olmayacak yine.

Ayrıca, bu prostestoyu laftan anlayana yapmak lazım. Allah korusun, muhalefet oluyorsunuz,i eylem yapıyorsunuz diye ergenekoncu, devrimci, vatan haini anarsist olabilirsiniz. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

Son olarakta, fransada, yunanistanda veya amerikada sadece 10 kurus zam yapıldı diye insanlar hayatı felc edebiliyor. Bizde ise 3gun alma 4. gün depoyu fulle. Sonuc almak için "bişiler" atmak gerekiyor. Aksi halde dunyadaki hiç bir siyasetci laftan anlamıyor.

Bence benzin almamak yerine trafikte kontak kapatmak ve hayatı felc etmek daha etkili olur.

Not: bu mesajımda ciddi değilim. Bunu okuyan polisler beni militan diye iceri almasınlarr, lütfen. Sadece fikir paylasıyoruz ama fikrin arkasında değilim. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İşte Olayda Bu..Hem Yapamazlar Hem Yapsalar Kötü Olur..Bunlar 1 GÜn Akaryakıt Almasa Bırakın Zamı Ekonomi Alt Üst Olur..Sonuçta Adam İşini Yapamayacak... İstanbulda Ben Artık Öyle Keyfine ARabayla Gezen Görmüyorum Büyük Çogunlugu Ticari Şirket Aracı..

7. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ersin, o demokratik toplumda yapılan eylemler de kimse benzin almamazlık yapmıyor. Onlarda almak zorunda. Ama adam ne yapıyor, arabasını trafikte stop ediyor, otoyolda traktorunu bırakıyor, kamyonu ile tuneli tıkıyor. Bu sekilde hem sosyal hayatı hem ekonomik hayatı felc ediyor. Ozmn hukumet in dikkatini cekecek kadar etki yapmıs oluyorlar.

Ortalıgı yakıp yıkmaya gerek yok ama hayatı bir gun durdurmak belki bireysel olarak kötü gün yasamamıza sebep olur ama toplumsal olarak buyuk bir mesaj verilmiş olur. Devlet ancak ozmn adam yerine koyar. Cunku 3-5 gunluk protesto nun sonunda insanlar yine yakıt alacak ama devlette veya ulkede 1 gun hayatın felc olması demek 2.gun devletin buyuk sorunu var demek. Bu sorunu 2. gun de devam ettirirsen artık bir çözüm araması gerekir. 3. gunde ise ya devlet seni vatan haini ilan eder yada istedigini geri verir. 3 gun boyunca devlette sistemin çöktügünü düsünsene.

Not: fikrimin arkasında değilim. Öylesine yazıyorum. Mesuliyet bana ait değildir. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

8. azman

azman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    136
    Ad Soyad:
    Ersin Deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    türkiye devleti ne zaman doycak çok merak ediyorum...resmen devlete çalışıyoruz her şeye vergi ev vergisi araba vergisi yok çöp vergisi vergide vergi üstüne bide zam ohhh yarasın hayırlı ugurlu olsun vatana ve millete https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif Ne Mutlu Türküm Diyene....

9. skeskin

skeskin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Uploaded with ImageShack.us
    bence herkes aracına böyle bişey yapıştırsın...

Düzenleyen : skeskin

10. ybayık

ybayık Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    vergi alınmazsa bu kadar hırsızın cebi nasıl dolar dimi ama

11. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

çok doğru sölmeişsiniz tebrik ediyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

12. orthworth

orthworth Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu protestoya ne kadar çok katılımcı olursa okadar etkili olacağına inanıyorum. Herkesi bilmem ama bende üzerime düşen görevi yapacağım.

13. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ben de protestoya katılacağım.

14. HUGO_GETZ

HUGO_GETZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaslar oncelıkle slmlar ıyı ve aktıf forumlar dılegıyle bu yapılanlar bırazda sızler ıcın trafık artık cok yogun bu sekılde toplu tasımaya yonelteceklerını dusunuyorlar...

15. orthworth

orthworth Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşım sana katılıyorum toplu taşım araçlarını kullanmak trafik konusunda eniyi çözüm olacak muhakkak ama toplu taşım yapan taşıtların durumuysa ortada yolcu kapasitesi çok fazla millet binemiyor bile bir sonrakini bekliyor. bu zamdan ençok zarar görenler ise tüm gün direksiyon sallayarak ekmeğini kazananlar var, nakliyeleride hesaba katarsak bu zamlar ekmekten başlayıp tüm yiyecek giyeceklere kadar etkileyecek. Yaptıkları metot çok yanlış olur. Yazdıklarınızı eleştirmek için söylemiyorum yanlış anlamayın lütfen.

16. HUGO_GETZ

HUGO_GETZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tabıkı ben bunları soylerken bunuda dusunerek soyledım sagol tşk ederım katıldıgın ıcın =)

17. MehmetOsmanoğlu

MehmetOsmanoğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben Kaan'a katılıyorum... Bu protesto hiçbir işe yaramayacak... Çünkü protesto tarihinden bir gün önce ve bir gün sonra deposunu fulleyenlerin sayısı artacak... Sonuç: Satılan akaryakıt miktarında değişme yok!

Şimdi olaya bir de hükümet açısından bakalım... Her zam da hükümete tepki yağıyor ve muhtemelen oy oranı düşüyor... Sadece akaryakıt değil, elektrik, su, telefon doğalgaz, otoban ve köprü geçişleri, eğitim harçları vs vs hepsinde aynı olay oluyor... Şimdi ben Başbakan olsam oy oranımın düşmesini istemem... Öyleyse zam yapmamalımıyım acaba??? Şimdi devlette kadrolu memur ve işçi arkadaşlarımız maaşlarına yapılan zamları beğenmezler ama benzine zam yapıldığı zaman da kıyameti koparırlar..

Devletin gelirleri nereden gelecek peki?? Yeni okullar, yeni yollar, yeni hastaneler nasıl yapılacak??? Bunları hiç düşünüyor muyuz?

Şimdi kimse de beni hükümetin avukatı sanmasın... Ben de "orta direk" diye tabir edilen zar zor geçinen birisiyim... Yapılan tüm zamlar herkes kadar benim de canımı yakıyor... Ama iki çocuğumun daha iyi bir Türkiye'de yaşaması için sanırım biraz canımın yanması gerekiyor...

Ancaak "kardeşim benzine zam yapılmasın da şöyle şöyle yapılarak devletin gelirleri arttırılsın" söyleminde bulunulmasını da yapıcı eleştiri olarak görüyorum... Ama "şöyle şöyle yapılsın" lafının altının doğru bir şekilde doldurulması gerekiyor...

Saygılar...

18. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Tamamen aynı seyleri dusunuyoruz.. Devletin nasıl işledigini bilmeden vergilere tepki vermemek lazım. Onun yerine, bu vergilerin neden artıtıldıgını arastırmak ve bilmek lazım. Devletin topladıgı vergilerle ne yaptıgına bakmak lazım.
    Vergiler artırılınca veya zam yapılınca enflasyonun yukseldigini, paranın deger kaybettigini, alım gucunun azaldıgını ve hatta para deger kaybettigi için tum sektorlerde bir zam olacagı gercegini görmek lazım.

Ayrıca, vergileri haram etmemek lazım, çünkü toplanan vergilerin %30 kamu personeli maas ve sgksına gidiyor. Daha iyi egitim, daha iyi saglık için ger gun yatırım yapılıyor. Belki bu yatırımdan herkes direk faydalanamıyor ama ulke ekonomisi dolaylı olarak faydalanıyor. Devlet 10milyar dolarlık yatırım yaptıgında burdan 100.000 kişi az veya cok ekmek yiyor. Bunu hep tekrar ediyorum, devleti ve ekonomiyi ayakta tutan yegane sey devletin topladıgı vergidir. Devlet daha az para harcarsa herkes daha az para kazanır.

Neyse, vergiyi savunmak anlamsız gelebilir ama ülkedeki sistemin temelinde vergi oldugunu bilince, verginin artmasını anlayabiliyorum. Anlamadıgım tek sey; milyon dolarlık bentley alacak kadar cok para kazanan bir adamın benle aynı vergiyi vermesi.

19. lodost34

lodost34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok güzel yazmışsın arkadaşım yalnız neden hep son kullanıcıya yükleniyor bu 5 yıl önceki trafik,vergi borcu vs olanlara vergi affı çıkarıp daha sonra akaryakıta zam yapıp erkek gibi tv karşısına geçip konuşmasınlar vergi ve ceza borcunu ödemeyenleri teşvik edip milyonlarca insanın cebinden haksızca almış olmuyormu ben particiliği sevmam ama akp yönetimi 2002 yılında hükümeti ele geçirmeden önceki süreçte benzini pompa satış fiyatı 1,20 kuruş değildi 8 yıllık süreçte benzinin fiyatı 4 tl dir bu resmen ve kanunen insanların cebinden haksız bir şekilde çalınan para değilmidir hangi ülede akaryaıtta bu kadar vergi alınıyor allah aşkına biraz at gözlüklerini çıkaralım ne dersiniz

20. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sigortalıya emekliye yanlız Türkiyemi maaş veriyor ? yolu hastaneyi okulu yanlız bizim ülkemizmi yapıyor ? bire on gösterip yapılanlarlamı kandırıyorsun kendini Kaan ? telefondan doğalgaza gıdadan tekstile en yüksek vergiyi öderken nasıl oluyorda en düşük gelir düzeyine sahip oluyoruz ?
    Benzinden sigaradan alkolden al elektrik doğalgazdanda al sudan telefondanda al , internetden al ( Kar harici vergilerden bahsediyorum , devlet bunları verginin haricinde karı ile sunuyor zaten ) birdeemlak vergisi çöp vergisi de al ötv kdv de al bandrol de ayrı al köprüden paralı yoldan ayrı al alabildiğin kadar al elde kalanıda al alamadıklarınıda al boğazımızdaki lokmayıda al ...
    50 al 1 ver o da yaşlanınca sskmış pehhhhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    Hepimize çok iyi oluyor milletce beter olalım , soyumuz kırılsın inşallahhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş