Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aileye Yeni Mensup i30

'Otomobilinizi Tanıtın' forumunda GRAFTT tarafından 21 Mayıs 2014 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet arkadaşlar geçen hafta c.tesi arabanın Hankook Optimo marka lastiklerini değiştirdik. Arabamız daha 26 bin km'de değildi ama ön lastikler baya hırpalandığı için 4 lastiğide bir değiştirmeyi uygun gördüm ve FALKEN 914 ( 2015 tarihli) serisi 4 adet lastiği alıp taktırdık. Bu esnada rot+balans+ sibob değişimide yaptırdık. Aracın ön/arka rot ayarı düşündüğüm gibi kaçıktı, fabrikadan çıktığından beri el sürülmemiş ve lastiklerde ön/arka yapılmamıştı.

Falken ZE 914 Lastikler : Aslında yeni takılan lastikler hakkında yorum yapmayı pek haz etmem çünkü yeni taze lastikler hangisi olursa olsun iyidir. Fakat ben bu lastikleri çok araştırdım ve Getzime alacaktım fakat 195/50/15 yada 185/55/15 ebatlarında bulmakta zorlanmıştım o esnada arabamıda satınca gerek kalmadı, kısmet i30 aracımızaymış :) Lastiğin kalitesi anlamak için bence enaz 2 yıl kullanmak gerekir sonrasında ise bir değer verilebilir kanaatimce. Biz ailecek lastiği enfazla 5 yıl kullanırız ve yaptığımız maksimum km ise bunca zaman zarfında 30 bin km bulmaz :)

Aracın üzerindeki etiket değerleri güzel gerçektende. Şu anda hissedilir seviyede lastik sesi ve konforda + yönde, bakalım 1-2-3-4-5 yıllık zaman zarfında nasıl olacak hep beraber göreceğiz :)

Hankook Lastikler : Daha önceki ilk 1.4 benzinli Getzimde ve şimdiki i30 aracımızdada fabrikasyon Hankook markasının lastiği vardı. Arkadaşlar ön yargılı yada negatif yönde bir markaya yaklaşım göstermem ama bu Hankook lastiklerle bu 2. kötü anımız oldu.

1- Getzimdeki Hankook lastikler lastiğin kalıpta birleşme yerinden baştan başa derin biçimde yarık halindeydi.

2- i30 daki lastiklerde ise lastikten parça parça koppamalar vardı, bu koppamlar ön lastiklerde ve sayı olarak baya çoktu. Lastikler 26 bin km'de arabadan çıkarıldı.

Şu anda Hankook lastiklerle iki anımız var, babamın Elantradaki lastiklerde Hankook Ecowing modeli bakalım onlar nasıl olacak ?

Elbette 2 kötü anı yaşadığımız lastikler markanın alt ve orta derecedeki modelleri ama yinede böyle olmasını gerektirmezdi diye düşünüyorum.

2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Hayırlı olsun abi, lastikten hiç anlamıyorum bu etiket işi çok iyi oldu benim gibi anlamayanlar için, ama bazı lastikçiler etiketin çokta önemli olmadığını söylüyorlar nedense, benim için öncelik ıslak zeminde frenleme, sonra yakıt ses. seninki üçü bir arada olmuş, ben bilindik bir kaç marka haricindeki lastik markaları hakkında hiç bilgim yok,
    Falken, GTradial, marshall gibi.

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Etiketin önemi şöyle yok diyebiliriz ; Etiket lastiğin kalitesini ve bu kalitesinin ne kadar süre sürdürebileceği hakkında bilgi malesef bize veremez. Yazımda değindiğim gibi Yusuf'um, bir lastiğin kalitesini anlamak için normal koşullar altında gerçek kullanıcıların enaz 2 yıl kullanması gerekirki bu süre sonunda yorum yapabilelim yada kalitesinden bahsedebilelim.

Bridgestone, Lassa, Pirelli, markaların lastiğini asla almam. Yan markaları olan bazıları ise Marshall, Cooper, Kormoran, Tigar, vb tercih etmem, elbette bu bahsettiklerim binek araçlar için geçerli :)

Aslında bende ilk zamanlar senin gibiydim Yusuf'um lastik bilgim yoktu. Kulaktan duyma, şehir efsaneleriyla bilgilenirdim. Ne zamanki elimin altında internet oldu ne zamanki kendi arabamda yada yakın çevremdeki arkadaşlarla tecrübe etmeye başladım o zaman bilgi sahibi olmaya başladım.

2002 yılında ilk arabamı aldığımda internet denen şey yoktu, gittim arabama sıfır 4 tane Lassa lastik aldım ani frene bastığımda arabamda soğudum 6 ay sonra lastikten sebep satmıştım :)

4. kartalacar

kartalacar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    cem cem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Slm lar hayırlı ugurlu olsun ALLAH(cc) kaza bela vermesin saygılar...

5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ben ilk lastik alırken michelın latitute beğenmiştim bizim buradaki lastikçiye gittim getiricem dedi getirtemedi elince olan pirelli scorpion'u taktı, lastiğin frenlemesi çok kötüydü, pirellinin fabrikasına bile gittim adamlar lastiği ölçtü eski kumholarla karşılaştırdı amaçları farklı kumholar yol lastiği scorpion M+S lastik olduğundan diş derinliği fazla olduğundan fren yaptığında dişler üzerinde atlama yapıyor bu da duruş mesafesini uzatıyor 10.000km sonra düzelir dediler dedikleri gibi oldu.
    bilgisizlik böyle bir şey işte. şimdide 235-60-16 lastik arıyorum ama yok uygun olanda çok pahalı bugün scorpion'un yeni serisini gördüm sordum 1.100tl dediler 4014 üretim.

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Asfaltta kullanıyorsanız arabanızı bence ona uygun lastik almalısınız Yusuf'um. Mesala Petlas 741 serisi güzeldir. bir incele istersen.

http://www.n11.com/235-60-r-16-100w-velox-sport-pt741-petlas-P60157462

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    abi o performans lastiği bize gereksiz olur hız endeksi W bizimki H
    bize uygun bu çıkıyor ama bununda ıslak zeminde frenleme "E" sınıfı.
    scorpion ve michelın latitude "C" "C" idi.

Bu Sayfayı Paylaş