Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ah bide çok yakmasa

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda sokrates tarafından 6 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ş dediğin şamandıra sanırım.Lpg kititnin markasını öğren motoru açtığında görürsün.Ondan sonra ankaradaki yetkili servisine götür bi ayar çeksinler makinayla 10 tl bişey zaten.O ayardan sonrada fazla yakarsa o zaman konuşalım.Büyük ihtimalle düşecektir yakıt

2. sokrates

sokrates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abi gaz ayarınada baktılar.iyi dediler.şamandıra doğru.unutuyorum bazen.şamandıra ile içerdeki lpg göstergesi uyuşmadığı için lpg göstergesi göstermiyo.bide üstüne çok yakınca yola çıkmaya korkar olduk.bide diyelimki yağ-filitre ve gaz ayarı yapıldı fakat hala çok yakıyırsa çok önemli bi sebep mi var?yani can sıkıcı bişey midir acaba vede masraflı?

3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaş senin kafan baya bir karışmış, arabanda büyük ihtimalle bir sorun yoktur seni çok masrafa sokacak.
    şimdi, hemen hemen hiç bir lpg sisteminin direksiyon yanındaki gaz göstergesi sağlıklı çalışmaz. ben gaz fullediğimde kırmızı yanar mesela. sonra kendi kafasına göre yeşil yanar. 
    ama sen aracını binip kullanırsan ne kadar yaktığını zaten anlarsın. 40 tllik gazla ne kadar km yaptığını da bulursun, yolda kalmazsın.
    ilk önce lpg sistemi hem basit hem de parçaları çok pahalı değil. şimdi sen sanayide lpg döşeyen birisine gidip (şamandıra hariç) lpg hakkında bütün sorunlarını çözdür. ondan sonra yakıtın zaten belli bir yere kadar düşer. düşmezse başka sorunlar ararız. bir de benzinde ne kadar yaktığına bakarsın. o da fazlaysa ona göre konuşalım.

4. ukalaboy

ukalaboy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Aracın baskı balatası ne durumda?? Eger sıyırıyorsa buda cok yakmasna etkendir..

5. sokrates

sokrates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abi baskı balata da bi sıkıntı yok bildiğim kadarıyla.ama yinede kul yapımı olmaz diyemem.frene basınca ıslık sesi falan gelmiyo.debriyaja basınca araçta kaçma olmuyo.biran önce yağ-hava filitresi değişmeliyiz.zaten aracın muayene zamanı geldi.muayeneye giricek.ister istemez eksiklerini gidermeliyiz.yağ olarak herkes castrol magnateki tavsiye etti.hava filitreside 10 lira civarında bişey almayı düşünüyorum.nerelerden almamı tavsiye edersiniz?hava filitresinde bi marka varmı?

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    filtrede de marka vardır ama fiyatları pek değişmiyor,
    fil filtre, şampiyon filtre aracın standartı için yeterlidir. ayrıca 10 lira bile değildir büyük ihtimalle.

7. miroğlu

miroğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Benim aracımda 1.3 yumurta kasa 98 mod. benzinde şehir içi rahat 300 yakıyo bazen dahada çıkıyo bu fazla sorun yapma benzinde iken çünkü üstündeki motor belli aracın ama lpg de normal şartlarda 130/170 civarı olması lazım buji kablolarına baktır gerekirse değiştir ama arabandan memnun kalacaksın hiç değilse doğan şahin gibi hergün tamirciye gitmiyo gerçi onlarıda yadırgamamak lazım ama neyse

8. sokrates

sokrates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abi zaten bizim bundan önceki aracımız şahindi.ondan inip buna binince bide konforda var.beklentilerde yüksek oluyo.bizim araçta sizinkinin aynısı rengide aynı.olmasa garanti olsun diye yağ-hava filitresi ve bujileri değiştiririz.acaba üçünün masrafı bize ne olur.carrefour gibi alışveriş merkezlerinden ürün alsam bişey olurmu?https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

9. ankarali179

ankarali179 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    gerek yok hocam ne kadar olacak buji ve buji kablosu 60 civarında.hava filtresi ve yağ filtresine taş çatlasa 20 lira de.tutmaz belki o kadar bile.

10. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    merak etme şahini aratmaz ucuzluk bakımından

11. VATAN34

VATAN34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    miroğlu arkadaşım aracın yakıtıyla buji kabloların ilgisi var mı ? benim araçta da bakımdan önce 150-170 arası şehiriçi yakan araç şimdi 210-220 arası yakıyor... araçta baskı balata - bujiler - karbüratör bakımı - egzost - amortisörler değişti... sadece buji kablosu değişmedi... benimde kafam çok karışık normalde yakıtı düşmesi gerekirken yakıt yükseldi.... https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

12. miroğlu

miroğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Valla benim araçta çok yakıyodu buji kablolarını değiştim birazda olsa etki yaptı yakıtta aldığımdan beri değişmemiştim kabloları şimdi çekişindede baya etki oldu açıkcası daha iyi yakıyo benzini :D

13. VATAN34

VATAN34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    miroğlu aracı sen benzinli olarak mı kullanıyorsun yoksa gaz da mı ? yani buji kabloları gazda mı önemli yoksa benzinde mi ? https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

14. miroğlu

miroğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Benim aracımda lpg yok benzinli kabloları değişincede çekişinde gayet düzelme oldu önceden yemiyodu ama şimdi benzini daha iyi yakıyo tavsiye ederim takım aldım 4 adet doduco marka 25tl

15. ahmetbaydar

ahmetbaydar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar merhaba,

Ben Buji kabloları üreten bir firmada çalışıyorum. Piyasada yaptığımız araştırmalarda LPG'li araçlarda buji kablolarının daha çabuk yıprandığını tespit etmiş bulunmaktayız. Bunun sebebi LPG'li araçların daha yüksek devirde çalışması. Buji kablolarının görevi ateşleme bobininden gelen yaklaşık 20000 Voltluk bir gerilimi eksiksiz olarak bujilere aktarmaktır. Kablo uçlarındali terminallerde oluşan deformasyon nedeniyle kontak dirençleri oluşur ve elektriksel iletim tam olarak yerine getirilemez. Bu durumda bujilerdeki ateşleme yetersiz kalır ve fazla yakıt tüketimi olur.
    Hyndai buji kablolarının orjinali sanayide 1.3 Motorlar için25 TL 1.5 ve 1.6 Motorlar için 45 TL civarında. Doduco markayı tavsiye etmem bir süre sonra değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

Bu Sayfayı Paylaş