19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Adrese Tebligat Trafik Cezası

'Sohbet' forumunda sportmen tarafından 20 Aralık 2017 tarihinde açılan konu

1. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,089
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Iste cezayi eve giderken yemissiniz diyoruz o arada kesemezler diyorsunuz. Neden kesemesinler. Mahkemede anlasilmaz deme nedenim de bu davalar durusmali degil evfak uzerinde oluyor. Dilekcede acikca belirtilemezse davayi kazanamayabilirsiniz.
    Her soyleneni olumsuz almayin alingan olmayin. Burda tartisma da espri de olacak. Abartilacak bir sey degildi dedigim. Oyle bir basvuru olursa gulerler dedim yine diyorum.

SM-A520F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MSI bunu beğendi.
  2. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Yanlışdan dönmek erdemdir. Israrla haklılığınızı ortaya koymaya çalışıyor ve "ben yanlış anlamışım, kusura bakmayın" diyemiyorsunuz. Yakıtı aldığım petrol istasyonu evimin yanında iken, olayın geçtiği ifade edilen ve evimden uzakta olan o bölgeden evime giderken neden geçeyim? Bu arada görevim gereği (Bakanlık Müfetişiyim) kime, nereye, ne şekilde dilekçe (evrak) vereceğimi iyi biliyorum. Konuyu açarken tecrübelerinden istifade etmek istediğim için, bu konuda başından geçen birilerinden katkı istemiştim. Neyse katkılarınız için teşekkür ederim.

3. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,089
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Dediginizden o anlasilmiyor ama neyse. Madem mutlu olacaksaniz tamam haklisiniz ben yanlisim diyeyim.
    Ama serit degistirirken sinyal vermeyi unutmayin siz yine de :)

SM-A520F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Madem mutlu olacaksınız ne demek? Bu cümlenizle bile ne kadar ön yargılı olduğunuzu ortaya koyuyorsunuz. Diğer yandan; bir insan ne söylerse söylesin, karşıdaki insanın kapasitesi kadar anlayabileceği bir gerçektir. Bu paylaşımlar da bunun için güzel bir örnek oldu. :D

5. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,089
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    İşte "Diğer yandan; bir insan ne söylerse söylesin, karşıdaki insanın kapasitesi kadar anlayabileceği bir gerçektir." ifadenizden dolayı daha cevap vermiyorum size çünkü anlamıyorsunuz :D :D :D

6. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    @sportmen sizin de tavrınız pek hoş değil. Size yardımcı olabilmek için bilgimiz,hayat tecrübelerimiz kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz.
    Sonuçta avukat ya da trafik polisi değiliz.

emrex bunu beğendi.
  7. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Trafik mahkemesine itiraz ediliyormuş, verdiğim yanlış bilgiden dolayı özür dilerim.

emrex ve sportmen bunu beğendi.
  8. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ali bey yardımlarınız için teşekkür ederim. Yalnız benim hoş olmayan tavrımın ne olduğunu belirtiniz lütfen. Yanlıştan dönmek erdemdir ancak, yanlıştan dönmek, yanışı bilmekle mümkün olur.

9. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    "Hoş olmayan" tabirini yukarıda alıntıladığım cümleniz için yazdım. Bu cümleyi okuyunca aklıma ilk gelenler; "ben anlatıyorum ama sen anlamıyorsun" , " Ben anlatıyorum ama beni anlamaya senin kapasiten yetmiyor" vs. Cümlenin içine "kapasite" kelimesi girince cümlenin anlamı biraz hakarete doğru kayabilir ya da öyle algılanabilir. Örnekler çoğaltılabilir ya da karşınızdaki kişi alıngan biriyse daha da farklı anlaşılabilir.
    O zaman karşınızdaki kişi şöyle bir soru sorulabilir; "Tamam, ben anlayamıyorum, Peki sen anlatabiliyor musun acaba?" gibi.

Daha önce yazdığım bu basit örneği daha açıklayıcı olarak tekrar yazayım; Biliyorsunuz ki bir insana yetki verildiğinde gerçek tavrı veya kişiliği ortaya çıkabiliyor. Fahri müfettişler içerisinde, olaylara gerçekten objektif bakabilende vardır, işgüzar olanda. Yukarıda verdiğim örneği ele alırsak diyelim ki yoğun trafikte müfettişin önünde sinyal vermeden şerit değiştirdiniz. Adamda size taktı kafayı. Yoğun trafikte sizin plaka bilgilerinizi kaydetmek için durup bir not defterine yazması gerekiyordu. (Sonuçta bu kişi fahri müfettiş ya, trafik kurallarına harfiyen uyması gerekir, yolun ortasında durup bir şeyler yazamaz) Müsait yer yoktu ve 15-20 dk sonra belkide yarım saat sonra uygun bir yer buldu, durdu, not etti. Saate baktı, o an tam saati hatırlayamadı yakın bir zaman dilimini not etti. 5-10 dakikalık zaman oynaması oradan geliyor olabilir.

Konu içerisinde benzer durumlarla ilgili arkadaşlar çıkan kararları belirtmiş. Ancak, size gelen ceza içinize sinmiyorsa, haksız yere yazıldığını düşünüyorsanız, itiraz etmek, mahkemeye vermek sizin tercihinizdir.

emrex bunu beğendi.
  10. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    ysuatsenyurt ile yapılan onca yazışmadan ve kendisine karşı kullandığım nezaket dilinden sonra, tartışmayı bitirmek adına yaptığım bu paylaşımın sizin aklınıza böyle şekilde gelmesini saygıyla karşılıyorum. Ancak işin içerisine yorumunuzu katarak böyle değerlendirdiğinizi düşünüyorum. Diğer yandan bu paylaşımı sizinle ya da bir başkası ile polemiğe girmek için yapmadım. Amacım sadece bu husus başına gelenler varsa deneyimlerini paylaşmak içindi. Net bir şekilde orada olmadığımı söylememe ve bu hususta bir maddi hata olmuş olabileceğini düşünmeme rağmen, benim kusurlu olduğum yargısı üzerine yorumlar yapıldı. Buna neden olan hangi paylaşımım onu anlayamadım. Elbette yargıya müracaat etmek ve orada bu hukuksuzluğu gidermek gerekir, onu biliyorum. Yine de teşekkürler...

11. duhangs

duhangs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,351
    Ad Soyad:
    Duhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    bır dönem akmerkezın orda taksıyle her gecısımızde ceza yerdık.(durak yakındı gunde 50kez gecerız) adamlar almıs bazı plakaları sabıt yazardı bıze.itırazlar ugraslar aynı duraktan aynı araca 3-5 dk arayla tonla ceza sonra arkadan yazma yasaklandı tabı bıraz rahat ettık.ama bu konularda cezaya ıtırazın cok gectıgı soylenemez.

ancak o tarıhte oralarda yoksan bunu kamera yada benzerı bır hgs ogs kaydı ıle ıspatlarsan ıkı ayrı yerde nasıl olucaz dıye ıtıraz hakkı dogar.(o durumda da sunu yasadık cıft plaka vardır)dendı ve harbıden taksıdekı plakamızın cıftlısını bır gun gorduk yakalayamadık ama benzer plaka sorunlarından da yemıs olabılırsınız.

sportmen bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş