29 Ekim Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

admire yağmur suyunu içeri alan araçlar dikkat!!

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda serseri_32_1907 tarafından 1 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    302
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Bu sorunda herşeyin başı ızgara.Ya kenarlarından su alıyor,ya da düşük ihtimal ama ızgaradaki çatlaktan dolayı sızdırıyor.Beni hadts etmişti.Forum sağolsun çözümü vurada buldum.Hatta yygulama yaptırdığım usta kabul etmemişti çözümü ama,ızgara çevresini silikonlama sonrası 2013 ten bu yana daha sorun yaşamadım.İçeri sızacak su veya nem aracı mahveder.

Asel Kaan Efe, Vernaccent ve MAERKEK bunu beğendi.
  2. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    507
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Son zamanlarda kendi konu başlığımda ön sağ yolcu kısmının su aldığından bahsettim. Ön cam ızgarası altındaki ızgara kapağının etrafını siyah silikonla doldurdum ve kapattım. Resmini çekmedim. Daha su gelmiyor gibi. Yeni kapak almadım. Su almayan yer yok gibiydi. Stop farı tarafındaki iç kısımları silikonladım. Hindistan üretimi yeni bagaj havalandırma ızgaraları alıp taktım. Yeni anten lastiği de taktım. Accent yıllar geçtikçe daha yaşlı bir araç oluyor.

3. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    302
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Sorunları bunlar olsun.Millet yeni araçlarda neler yaşıyor.Tucsonda şanzuman dişli problemi yaşadım.Defalarca kavrama değişti,Klima sistemi değişti.Birkaç parça değişimi daha ilaveler oldu.Yetkili servis bakımlı yepyeni araçtı hemde.2019 u tanıdıkta geçen hafta motor dağıtmış,500 bin fiyat vermişler.Detayları öğrenmeye çalışıyorum.Anten lastiğini bende geçen yazın başında değiştirmiştim.İnanın çoğu araca göre bence son derece dayanıklılar.Hala marşına basar,düşünmeden istediğim yola giderim şükür ki.Şu ana dek değişim yaptığım parçalar rolanti motoru,radyatör kapağı ve keyfi olarak termostat ile 4 amortisör.Birde anten lastiği.Kalan her parçası fabrika orijinali (Debriyaj seti dahil).Bi araç bundan daha ne kadar sorunsuz olabilir ki :)

Son düzenleme: 1 Ekim 2025
    MAERKEK, Asel Kaan Efe ve Vernaccent bunu beğendi.
  4. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    507
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Güle güle kullanın. Accent Admire bu milenyum kasanın makyajlısı ve daha yaygın bence. Fazla milenyum kasa görmüyorum. Acaba Accent admirenin çıkması bir çağ gibi olabilir mi. Öyle düşünülüyor olabilir. Admirenin anten lastiği milenyumdakinden farklı diye biliyorum. Bazı parçalar sadece servisten bulunuyor. Konu başlığımda bahsediyorum. Gözüme batan eksikleri araştırıp ekledim. Mesela beyaz kapı döşeme klipsleri çok iyi olmuştu. Radyatör kapağından da bahsettim. Yine bahsederim. Orijinali pahalı. Şu an başka bir kapak var. HCC baskılı yok. Alışık olduğum kapak sarı siyah renkli etikete sahip oluyor.

5. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    302
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Çağ demeyelim de,makyajlanmış hali denebilir.Şu ana dek tüm parçaları sadece yetkili servisten tedarik ettim.Fren balataları dahil servisten alınma hep.Önceki dönemlerde alıp stokladığım için ucuza kapatmış oldum:) Eminim şimdi çok pahalıdır.Hava filtresi yağ filtresi vs.stoklu mevcut hep.Zamanında iyi ki almışım.

Son düzenleme: 2 Ekim 2025
    Vernaccent bunu beğendi.
  6. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    507
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Ben de yan sanayi ve orijinal parça çok kullandım. Bazı eksik klipsleri de Starklips marka aldım. Yan sanayi klips olarak ilk önceliğim o. Çok pratik ve çoğu ürünü iyi. Stoklara yan sanayi Hyundai vidaları bile eklemeye başladılar. Kapı döşeme klipsleri çok kötüydü ve kapı döşemelerinin anasını ağlatmıştı. Başka türlü tarif edemezdim. Mavi bir farklı yan sanayi klips de aynı olmuştu. Şu an beyaz orijinaller en iyisi. Tecrübe oldu bana. Aracın zaten tüm parçaları orijinal değil ama fena durumda değil. Devamı için konu başlığıma bakarsınız.

7. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    302
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Kaliteli yan sanayiiler piyasada elbette var.Motor veya elekrik-elektronik parçalarda orijinal bulunabildiği sürece tercih sebebimdir.Halen silecekleri dahi servisten tedarik edilebiliyor.Sonuçta kaç yıllık araç.Klips vida vs. gibi parçalarda bulduğumuzu takmakta çok sorun olacağını sanmıyorum.Zaten vu tarz parçalarıda artık servislerinde bulmak çok güç olsa gerek.

MAERKEK ve Vernaccent bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş