Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Admire Merkezi Kilit Problemi

'Accent Admire Forum - Club LC' forumunda Weaster tarafından 30 Ağustos 2019 tarihinde açılan konu

1. mannirono

mannirono Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Osman Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Şu sıralar benimde başıma gelen bir sorun, sol ön şoför tarafı kumanda ile kapılıyor ve o kapıya diğer kapılar hariç piyasa malı motor takılmış, moto sağlam aktif çalışıyor bu arada diğer kapı motorları da aktif olarak çalışıyor ama şu sıralar kumanda sadece şoför kapısını açıp kapatma işlevini görüyor. Döşemeyi söküp kontrol ettiğimde bir sorun yok hatta iç kapı kolu bağlantısı söküldüğü için elimle ilk ittirmemde ve çekmemde çalıştığını gördüm. Şoför tarafından diğer kapılara sinyal gönderilmiyor sanırım yada başka bir sorun nasıl çözebilirim ?

2. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,413
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Elektronik devrelerden anlıyor musunuz ?

Anlamıyorsanız uğraşmayın . Elektronikçiye gösterin.

Anladığım kumandadan gelen sinyali alan modül var . Bu gelen sinyal sonucunda kapı kilitlerine çalışma elektriğini gönderiyor .

Bunu yerinden söküp kontrol etmeniz gerekiyor.

Bu tip modül sistemlerinde her kapı için ayrı çıkışlar bulunur , bunlarda 5 volt olacağından transistörler anahtarlanarak 12 voltun kapı kilit motorlarına gitmesi sağlanır.

Kapı kilit motorlarına gelen voltajı ölçebilirsiniz . Eğer voltaj yoksa modülün sıfırını alabilir veya microelectronic youtube kanalı ücretsiz tamir imkanı sağlıyor o arkadaşa gönderebilirsiniz

3. mannirono

mannirono Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Osman Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Kapı kilit motorları aktif olarak çalışıyor sorunun kaynağını çok araştırıp buldum, sol şoför kapısından diğer kapılara sinyal gönderen switch var sanırım orada bir yerde bir sıkıntı var, piyasa malı motor takmışlar önceden o motorun işlevi asıl kilitleme kolunu ileri geri ittirip diğer kapılara tel vasıtası ile sinyal göndermesiyle çalışıyor. Sorunun kilitleme kolunun dip bağlantısı ile alakalı olduğunu ön görüyorum. Kapı kilidini söküp oraya da erişim sağlayamadım. Şuanlık çözdüm gibi duruyor tekrardan gider mi bilmiyorum. Dediğim bölgeye de güzelce wd40 sıkarak toz veya pas ihtimaline karşı yağlamasını yaptım.

MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş