Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Admire dizel kullananlar bu araç nasıl sizce

'Accent Forum - Club' forumunda ressamyuva tarafından 21 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bu bir sorun değil Dizel admirelerin hepsi böyledir 3 silindir olduğu için biraz sesli çalışır, ama motor ısındıkça bu ses azalır, zamanla alışıyosun zaten ninni gibi geliyor insana :)
    Eğer km'si orjinalse araç güzel, ama yinede bana biraz pahalı geldi, bu fiyata ben benim 2006'yı veririm ya, ayrıca 2003 model olup 98.000 km'de olmasıda biraz şüphe uyandırıyo bende, km ile oynanmış olabilir.

2. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Evet sinyaller sarı değil, ya kaza yapmış farlar değişmiş yada eleman arabanın modelini yanlış yazmış, ama 4 parça boya var dediğine göre ve farlar değiştiğine göre büyük ihtimal kafadan yemiş bu araba

Detaylarını iyice öğrenip öyle değerlendirmek lazım, acele etmehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    Düzenleyen : aretias

3. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Evet ön farlardaki sinyaller2003 lerde sarı diye biliyorum bende bilmiyorum kararsızım

4. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bu araba 2003 olmayabilir, direksiyon felan gayet düzgün yıpranma yok, eğer daha yüksek modelse, kazası yoksa alınabilir, bence boya çok sorun değil, bugün 2010 model arabaların bile dörtte birinde boya vardır

5. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    araç temiz gibi görünüyor direksiyonunda sararmada yok ki çoğu sararmış artı full donanımlı abs de var ama neden bana sesli çalışıyor dedi aracı tanımadığı içinmi yoksa bir sorunmu var acaba araca bakmaya gitmeyi düşünüyorum gidersem motoruyla ilgili neye bakmamı tavsiye edersin
    mesela ilk çalıştırmada rölanti devri kaç oluyor çok marş gerektiriyormu gaza bastığında devirlenme nasıl olması gerekiyor kendi aracınızda bu yazdıklarım nasıl cevaplarsanız sevinirm

6. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    İlk rolanti devri 900 civarında bende, motor ısındıkça 600 lere kadar düşüyor, ilk marşta ışıklar sönünce bastığında en fazla iki kez gıvgıv edip çalışması lazım, bu süre uzuyosa sorun var demektir, ısıtma bujileri patlak olabilir, devirlenme olarak 3. vites 3000 devirde 70 km yapıyosa sorun yoktur bence, ama mutlaka servise baktırmanı öneririm, dizel motor benzinli gibi değildir, nazik motordur, bence aklına yattıysa araba götür bir servise adam gibi baktır heryerine

7. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    düşünüyorum aslında dışarıdan tanıdıklara filan soruyorum tamircime soruyorum admire dizellere pek sıcak bakmıyorlar uzak dur diyorlar ama bende bu araçları seviyorum forumda kullananların yorumlarını okuyorum dışarda söylenilenlerin aksine neyse en iyisi servisine götürüp göstermek

8. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Temiz bakımlı bir dizelin adam gibi kullanıldığında sorun çıkarıcanı sanmam, birazda senin beklentine bağlı, eğer eşek gibi kullanıcaksan sana gelmez, dizel nazik motordur yağını suyunu rutin bakımlarını zamanında yapman gerekir, hor kullanmamak gerekir, adam gibi kullanılırsa 300-350 bin çok rahat gider bu motorlar, bizim insanımız dizel kullanmayı bilmiyor malesef, alışmış şahinden doğandan eşek gibi kullanmaya, abanıyo sonuna kadar 4000-5000 devir, bu motor maksimum torkunu 3000-3500 devirlerde veriyo, sonrasının hiçbir faydası yokkken zararı büyük, ondan sonra turbo gitti, yağ yakıyo su eksiltiyo adam gibi kullanmazsan her dizel bu sorunları çıkarır

şunuda belirteyim admire dizelin mazot pompası BOSCH marka italyan üretimi, rail dağıtıcı hattı yine BOSCH marka japon üretimidir, parçaların üzerinde bunlar yazıyo, motor kaliteli motor, tek dezavantajı 3 silindir olması buda kalkışlarda diğer 4 silindirlere göre biraz hantal kalmasına sebep oluyo, ama yolunu aldımı uzayıp gidiyo, yabana atılmayacak bir performansı var
    Düzenleyen : aretias

9. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Serviste motor ömrüyle ilgili bilgi verirlermi

10. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sağlam bir ustaysa motorun durumunu anlar, aslında sende anlarsın çok dik olmayan bir yokuştan 2. viteste sal gazı bırak, eğer araba gittikçe hızlanıyosa durum kötü ama gittikçe yavaşlıyosa motor güzel demektir, ama çok dik bir yokuş olmasın

11. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Arkadaşım çok teşekkürler bilgilerin için kafanı ağrıttım araca bakarsam burdan yazarım iyi geceler

12. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Rica ederim, hayırlısı olsun

Bu Sayfayı Paylaş