Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

admire 1,5 crdi km de 31 kuruş yakıyor

'Accent Admire Forum - Club LC' forumunda musty07ant86 tarafından 4 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu

1. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Litresi 2.32 tl den aldım 20 tl lik gaz ile 86 km yol yaptım trafikde oldu yol acıkda oldu karışık yani 0,23 krş a geliyo Serdar abi sağolsun on numara ayar yaptı :)

2. dincercolak

dincercolak Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    86
    Ad Soyad:
    Dinçer ÇOLAK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Araçtan şikayet ettiğimden söylemedim. Bundan önce 2006 1,4 benzinli era kullandım 6 sene kadar.

Şunu söylemeliyim ki, admire bence eraya göre yola daha iyi oturuyor gibi geldi bana. Amortisörleri daha sert sanki era kadar zıplatmıyor. Era arka koltukta oturanlar çok söyleniyordu zıplamaktan. Otobanda giderken eradan daha çok güven veriyor bana açıkcası. Ayrıca bir arkadaşın dediği gibi dik rampalarda 3 ile çıktığım yerleri erayla ancak 2 de çıkabiliyordum. Bu dizel motor bastıkça, ver daha da ver diye bağırıyor resmen. Gürültüsü beni rahatsız etmiyor, 3 5 dakika sonra azalıyor ısınınca. Aracı yeni aldığımdan 110 u geçmedim henüz ama tahrik ediyor motorun sesi beni:RpS_rolleyes:, Ay sonu bi bakıma sokmak istiyorum ondan sonra bakacaz nasıl gittiğine bu canavarın. Ama bir haftalık kullanıma göre gayet dinamik ve kullanımı rahat geldi bana.

İlk defa dizel kullanıyorum, ve sadece ilk ölçtüğüm yakıt-km oranını söyledim ve fikir almak amaçlı normalmi diye sordum burada. Eğer bu araçtan memnun kalırsam ilerde de alacağım araç mutlakaa dizel olacak sanırım.

3. thugslife

thugslife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    bende dizel admire 1,5 crdi var 2004 model
    konunun üst kısımlarındaki yorumlara isnaden yazıyorum, araç hakkında internette benzer muhabbetler yazılıp duruyor ben aracı 2011 başlarında aldım bir kaç sorunu vardı yaptırdım yaklaşık olarak 1000 tl civarında masraf yaptım bu araç emsallerinden ağırlığından dolayı biraz fazla yakar ama çok fazla değil şu yorumları görünce acaba ben başka araç mı kullanıyorum diyorum, ben sürekli ölçüyorum ve 220 - 230 kr çıkıyor hep tüketim miktarı, garip garip yorumlarla internette aracı fazlaca kötülemişler, eğer aracınız fazla yakıyorsa bi zahmet bakımlarını yaptırın, enjektörlerini temizletin, 6 aydır sanayi yüzü görmedim gayet güzel arabadır, aracınız temiz bir araç değilse konu kirliliğinden başka bir şeye yaramaz bu muhabbetler..

demek istediğimi anlayan anlar

4. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    ben perşembe günü aracıma 13 lira gaz aldım tüpe bagajdaki ibreden baktığımda içinde 10 lira civarı gaz gördüm 80-90 la 100 km yola gittim geldim ibreye bidaha baktım içinde 5-6 lira civarı gaz kaldığını gördüm yani 18 liraya 100 km yol gittim :)

5. thugslife

thugslife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    yeni zamla artık kimse az yakamaz litre olmuş 4.36 dizel

6. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu kadar zamdan sonra normal karşılamak lazım.
    Aslında bzim araçlar yakıta zam geldikçe az yakmayı öğrense :D

7. thugslife

thugslife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    güzellikle söyledim dedim, -admire az yak canım- cevap bile vermedi ha duvar ha admire böyle olmaz yahu :)

8. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    abi son zamlardan sonra benim araba hiç yakmıyor evin önünde yatıyor... :D :D :D :D

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şu Litre Hesabını Ögrenemedik Gitti... Kuruş Yakıyor Al Bak Kuruş Yakıyor. Konu Açıldıgında X Liraydı Şimdi Oldu Y Lira... Evet Kaç Kuruş Yakıyormuş..
    En Sevdigim Sorulardan Biridir Ne Zamanla Araçla Biyerde Dursam Ne Kadar Yakıyor Sorusu Hemen Gelir ,..
    -Ne Kadar Yakıyor ?
    -1 Lira Yakıyor.

10. dincercolak

dincercolak Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    86
    Ad Soyad:
    Dinçer ÇOLAK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni konu açmaktansa buraya yazayım dedim.

Son yakıt ölçümüm, İstanbul - Sakarya arası gidiş geliş 410 + şehir içi 40, toplamda 450 km yolda 24,8 lt mazot yaktım. Depo fullenerek ölçüldü.
    Litre hesabı ile 100 km de 5,51lt
    Kuruş hessabı ile km de 0,24 kr.

11. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    31 krş yakan bir admire var ise size 4X4 suzuki Grand vitara tavsiye ederim. LPG ile 30-35 krş arası yakıyor :D

12. aslankaya36

aslankaya36 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    E.kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    2006 admire ortalama 5,7lt karma yakıt.ancak şehir içi dur kalk,sık sık stop edip çalıştır olunca ortalama 6,8 e kadar çıkıyor. yakıtı azaltmanın yolları tabiiki var, agresif sürüşten kaçınılmalı,yağ yağ filtresi özellikle de hava filtresi bakımı ihmal edilmemeli.
    Hem Era Hem admire kullanmış biri olarak yakıtları aynı diyebilirim.Pratikte kullanmış olan biri olarak söylüyorum kitabi değerleri farklı olabilir.

13. xeonman58

xeonman58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    312
    Ad Soyad:
    Okan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Evet 2005 crdi admire benimde vardi araci almadan once banada denilen yakit cimrisi soyle az yakiyor boyle az yakiyor diyorlardi araci aldim arac bakimli ve cok diriydi 107 km de ve 2 parca boyasi vardi sadece lastikler sifirdi havalarinada dikkat ederdim tecrubeli bir surucu olmama ve aracin devir araligina dikkat etmeme ragmen ben sehir icinde 9-10 litreden asagi dusemedim bu crdi 3 silindirde tahminim bu araclari commonrail teknolojisine ragmen o zamanlar yakit ucuz oldugu icin tasarrufu pek dusunmemisler isin ozu bu arac her ne yaptiysam egr valf mi dersin hava akis metremi dersin enjektormu dersin turbomu dersin herseyini kontrol ettirmeme ragmen sehir icinde cok musrif<br />
    Birde bu arac ben kantarda tartirdim 1350 kg <br />
    <br />
    Cekisine diyicem pek bisi yok ama devirde ekonemi devri bana gore vergiside 185 tl<br />
    <br />
    Ahanda sattigim aracin resmi<br />
    <br />
    [​IMG]<br/>

14. sametsengul

sametsengul Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    samet şengül
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Aracın fazla yaktığı doğru. fakat abartılı fazla yakma durumunda debriyaj setiyle ilgili araştırma yapın derim. 2003 model admire crdi aracım şehir içi normal kullanımda 9 lt civarı yakıyordu. motorin litre fiyatı 4,4 tl civarında iken. aracı genelde işe gidip gelirken soğuk motorla kullandığımdan farketmemiştim. enjektör motor vs. araştırırken debriyaj seti sorunu ortaya çıktı. Şu an aynı kullanımda şehir içinde 6,5 litreyi geçmiyor. absürd bir durum fakat aklınızda olsun.

15. bayramoglu

bayramoglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    biraz yersiz bi yorum olabilir ama soylemeden edemedim. tum mesajlari tek tek okudum bazi arkadaslar ustune uc bes bin lira koymayi larkin ustune koyup winston almakla karistiriyor sanirim. benimki de 32 kurus yakti sehir ici 150 tl ile 469 km yol yaptim ama mazot filtresi triger kayisi mazot pompasi yeni degisti artik duser diye umuyorum ama bi yandan da cok fazla bi dusus beklemiyorum sonucta kasa agir cekisi guclu havalar soguk arabalar usuyor :) harbi merak ediyorum kimi 6-7 litre yakarken kimi 10-11 litre yakiyor bukadar cok fark fazla yada ayagimin gercekten ayari yok :)

Bu Sayfayı Paylaş