Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

admira debriyaj balatası 42500 de bitiyor

'Accent Forum - Club' forumunda LEVENT80TR tarafından 15 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. LEVENT80TR

LEVENT80TR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bilinçsiz derken!!
    hergün 100 km civarı yol yaparım yarım debriyaj yapmam.bazen yüksek devirle kalkarım ama yuh olsun sadece bundan dolayı 40 binde balata bitecekse.

2. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    140 bin kmde değişmiştir.

3. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Debriaj balataları sarf malzeme statüsüne girer "kullanıma bağlı olarak" o yüzden 2.000 km de balatayı bitirsen bile garanti den hiç bir hak idda edemessin çok düşük bir ihtimalle söylüyeceğim belki senin balatanın üretiminde hatada olabilir fakat 40.000 Km gitmiş bu yüzden balata konusunda garanti talebinde bulunamassınız.Benim eski aracım 2.el di 85.000 Km de değişmişti balata.

4. efekentliak

efekentliak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar..slm..Aracım 2009 era 1,4..daha 3000 de..Meyilli yolda geri geri
    yanaşırken mecburen yarım debriyaj yapıyorum..O da ne? Debriyajdan
    duman çıkıyor ve pis bir koku..Bu kadar az bir zorlamayla duman mı
    çıkar?Ayrıca yoksa debriyaj öldü mü? Bilen var mı arkadaşlar..Sorun
    büyük mü sizce..Yoksa hata bende mi?

5. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Şu anda kullandığımız diğer aracımız 53.000km'de olmasına rağmen 3. kez debriyaj balatası değişecek. İlk debriyajı 900kmde, ikincisi 15.000km'de ve üçüncüsüde 53.000km de....Debriyaj balatasının garantiye girmesi tamamen servis insiyatifinde. Benim ilk iki değişimi garantien yapıldı. Şimdiki garantiyi bitirdiği için mecburen kendi imkanlarımla değişecek. Mevcut balatalarda artık asbest ve çeşitli sertleştirici malzemeler kullanılmıyor. Bu nedenle eski balatalara göre daha çevreci olmalarına rağmen daha dayanıksızlar. Basitçe otoparktan çıkarken bile biraz zorlasanız şansınıza yüzeyini yakabiliyorsunuz. 42500km olması önemli değil. 100.000km sonunda aracınız park etmesi için verdiğiniz park görevlisi, biraz zorlayarak debriyajınıza zarar verebilir.

6. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    900 Km de kini değiştirebilir daha rodajını tamamlamamış aracın debriajının bitmesi normal bir durum deil.15.000 Km de ki Debriaj balatasını garantiden değiştiren servis hyundai servisimi çok merak ettim?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

7. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    koku ve duman yapması normal.birde yüksek devir yaptırıyorsanız.

8. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    malesef kaporta boya konusunda hyundai nin eksiği var fakat yürüyen aksam ve motor bence çok iyi.arkadaşımda 1.3 patlak gözlü 1.3 corolla vardı o dönem.hem performans olarak hem bagaj ve iç hacim ferahlığı olarak hem de dizayn olarak arkadaşımda accenttin daha iyi olduğunu ifade etmişti. bir önceki sattığım milenyum kasa orjinal baskı balatası ile 100 bin devirmişti. bu aradan ilk aracım şahindi.ve bana göre en güvensiz araç .kazalarına baktığımızda aracın en küçük kazalarda bile direklerden ayrılıp kağıt gibi yırtıldığını görürüz.zaten erken çürümeyi saymıyorum.

9. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

Debriyaj sadece vitese takarken işe yaramaz. Onun dışında da işe yarar. Bilinçsiz kullanıyorsanız dediğim şu: Doğru viteste gitmiyorsunuzdur. Buda debriyajı bitirir. Yüksek devirde kalkmakta zorlar.

Kesinlikle kullanıma bağlıdır. Ticari aracıma yan sanayi debriyaj takıyorum. 60.000 km yol gidiyor. Hemde inip binen şoförün haddi hesabı yok. Ama yan sanayi olmasına rağmen 60 000 km gidiyor.

10. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

Ne kadar meyilli olursa olsun siz doğru kullandığınız sürece duman, koku yapmaması lazım

11. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yüksek devirde yarım debriyaj yapıyorsa koku duman yapması gayet normal.

12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Debriyajın kısa zamanda bitmesi sadece kullanım hatası olarak varsayılamaz. Örneğin E46 modeli 3.16 modellerinde debriyaj bitme sebebi kronik olarak saptanmakta. Kimi zamanda bu tür malzemeler yada parçalar yapıp hatasından ötürü kısa zamanda ömrünü tamamlayabiliyor.

Sizin sorunuza cevab ise 46-60 bin km yapmış bir arabada baskı/balatası garantiyi normal şartlar altında dahi girmez, ki siz zati aracınızı garanti dışına çıkarmışsınız.

Kuzenimin aracının baskı balatası 45 bin km değişti, ve bu garantiye girmedi girmezdide. Kuzenimin aracı 2006 FX Coupe 1.6. baskı balata çok pahalı birşey değil helede diğer marka araçlarla kıyaslandığında...

13. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Arkadaşlar,

Debriyaj balatası fren balatası gibi değildir. Şehirdışında kullnılan bir aracın fren balatası 120000 km yaparken şehir içinde aynı kişinin kullandığı aracın fren balatası 60000 de bitebilir.

DEBRİYAJ BATALASI normal kullanımda markalara göre farklılık göstermekle birlikte 80000-120000 arasıda değişir.
    Hyundai nin benzinli 1.5 aracının balatası ile benzinli 1.3 aracının balatası kıyaslamasında 1.3 ne kadar dikkat ederseniz edin erken biter.Çünkü baskı balatası 1.5 e göre küçüktür.
    Ben böyle biliyorum..

Arkadaşın arabası 2005 admire motoru kaç anlayamadım. 40000 bitmesi kullanımdan da olabilir, balata yağlanmışta olabilir, hata da olabilir.

Açıp bakmak lağzım :) yani arkadaşın aracına 200-300 tl sıkışmış malesef.

14. accent 1,5 benzinli bir aracın düzgün kullanımındaki baskı balatası nezaman biter acaba? bilen varmı?

15. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    bana göre 60000-70000,kullanıma bağlı olamakla birlikte ortalama 80000-90000 çok dikkat ederseniz 100000 üstüne çıkar.

buda limit zormakla demektir. :)

16. demekki 60 bin ağır bakımda bunada bakacaklar ...

Bu Sayfayı Paylaş