Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

admie - era takas

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda tamer27 tarafından 1 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. quatele

quatele Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben admire de kullanmdım şimdi 2008 era vat tabiki era amaa admira nın arka koltuk mesafesi daha büyük eranın arka koltuk oturma yeri küçük inanmayan alsın eline metreyi ölçsün 3 veya 4 cm küçük birde admira yola daha iyi tutunuyor era biraz yüksek ama era nın motor harika 112 ps olunca gayet rahat ve performanslı oluyor tabi bende era diyorum

2. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Hocam eğer 1.3 admire ile 1.4 erayı takas etmeyi düşünüyorsan tavsiye etmem aynı teknolojiyi kullanan motorlar sonuçta ve hacimdede pek bir artış yok biri 1341cc diğeri 1399cc era admireden daha ağırdır.Bu da motora binen yükü artırır ve yakıt tüketiminide tabiki.Dış görünümdede era oldukça kaba görünüyor bana öndeki çekik gözlü tasarımın yanısıra arka kısmın kab görüntüsü tavsiye etmeme nedenlerimin arasında..Ayrıca eranın iç hacmi admireye göre daha dar her iki aracada binen bunu farketmiştir.Eradaki ön konsol admireye göre daha çekici geliyor bana ama diğer farklara bakınca yeni bir model olmasına rağmen cazip gelmiyor era açıkçası.. Model yükseltmek için düşünüyorsanız 1.6 cvvt modeli daha mantıklı olur sanırım.
    Ayrıca arkadaşlar ben forumun üyesi olmama rağmen rahatsız oldum lütfen konu başlığına bakalım konuyla ilgili bilgiler paylaşalım,birbirimizi ve araçlarımızı aşşağılayıcı yorumlar yapmayalım ve bir Admire- Era kapışmasına çevirmeyelim konuyu rica ediyorum..

Düzenleyen : Ersin Balkan

3. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    admire' ın era'dan daha iyi yol tutması teknik olarak imkansızdır.
    çünkü admire da ön aks arası 1435mm, era da 1470mm.
    admire da arka aks arası 1425mm, era da 1460mm.
    admire da dingil mesafesi 2440mm, era da ise 2500mm ve era'nın amortisörleri, admire dan daha sert olduğu için yol tutuşu teknik olarak daha üstündür.
    ayrıca era'nın 2500mm dingil mesafeside iç hacmin admire'dan daha geniş olduğunu bize göstermektedir..

Düzenleyen : kentaur

4. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    siz öle diosunuzda bide servislerdeki ustalara sorun hangisi daha iyi yol tuttuğunu..ustaların sölediği savrulmalarda admirelerin daha stabil kaldığını eranın arkasını bıraktığını ve yüksek hızlarda admirenin yere yakın olması nedeniyle daha iyi yol tuttuğunu sölüolar bu ustanın görüsü...

5. cağlar 2801 e gecici 1.4 team 2009 verildi o arac ile defalarca virajlarda deneme yaptık arac arkasını resmen atıyor zıplıyor arkası yüksek kaçıyor aracın bu yüzden bence admirenin yol tutusu daha iyidir.ki o era ile girdiğimiz yerlere milenyum kasa ile giriyoruz 950 kg lik arac bile kendini atmıyor düşünün admire daha ağır arac anlatabildim sanırsamhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifAma şunuda belirteyim eranın içi çok hoşuma gidiyor cift renk oluşu filanhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    Düzenleyen : Doğan Yanmış

6. quatele

quatele Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    güzel söylüyorsunuz ama aracın yüksekliğini hesaba katmıyorsunuz aks açıklıkları farklı doğru ama bunu ben denedim özellikle admira nın girdiği viraja era ile aynı hızda girdim defalarca arkasını savurdu attı

7. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    bi era sahibi bunu sölüosa artık admireciler bişey demez heralde:):)

8. quatele

quatele Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Neyse herkesin bir doğru bildiği var sende farklı düşünüyorsun saygı duyarım

9. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    editörlerin yaptıkları testler sonucunda admire'ın era'dan daha iyi yol tuttuğunu hiç bir zaman söylemiyorlar aksini era'nın daha iyi yol tutuşa sahip olduğunu söylüyorlar.

Düzenleyen : kentaur

10. TuAF2007

TuAF2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    + 10000. bencede era daha iyi yol tutar. admire ile era nın süspansiyonu farklımı acaba?? eğer farklıysa eranın süspansiyonları sert .sert olmasının sebebi ise yola daha iyi yatması diye biliyorum.yanlışım varsa düzeltin.

11. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bence de admire daha iyi yol tutar.Teker izi dar olabilir,aks arası kısa olabilir ancak araç oldukça alçak ve helezon amortisör uyumu var.Yüksek hızlarda çok daha kontrollü.Boşverin başkasının yorumunu ya da teknik verileri iki araçla da yol yapın önce.

Bu Admire ın eradan tek üstünlüğüdür bu arada başkada yoktur.

Düzenleyen : krank

12. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yol Tutuşu Falan Nedir Rallimi Yapacaz.... Yapacağımız Hız 90-130 Arası..Yol Tutuş Olsa Ne Olur Olmasa Ne Olur..Öyle Yol Tutuşu Falan Çok Şey Olsaydı Ben H100 Ü Hergün Devirirdim Bi Yerlere Geçirirdim...Hocam Alın Erayı Yeni Model Bir Arabanız Olur Güle Güle Kullanın....

13. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    ben sizinle aynı düşünmüyorum.
    aracın alçak olması çok şey değiştirmez. önemli olan aks açıklığı, dingil mesafesinin uzunluğu, süspansiyon sisteminin sertliği ve tabiki lastiklerin durumu. kaldı ki era seleflerine göre yüksek bir otomobil değil, admire'a göre yüksek, bu da yola tutunmasında bir engel teşkil etmiyor.

era'nın süspansiyon sistemi, admire'dan daha sert.
    hatta bu yüzden çoğu era kullanıcısı bozuk yollarda arka tarafın zıplamasından şikayetçi'dir. bana göre ise süspansiyon sisteminin sert olması artı yönde'dir.

14. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    neden bu kadar era eleştiriliyor anlam veremiyorum.bizde kullandık hemde 100bin km boyunca her santimetresini bilir olduk,huyunu husunu bilir olduk.Ama hiçte bir şikayet ettirecek yönü yoktu aracın özellikle yol tutuşu yönünden her araçta olduğu gibi virajlara dengeli girmek ve yavaş girmek gerekir.Siz virajlara heralde 150 km nin üzerinde girmeyi düşünüyorsunuz!Arka süspansiyonun sert olması arabayı attıracak anlamına gelmiyor,sert süspansiyon her zaman için yol tutuşu yönünden iyi bir sistemdir.hızlı giderken ufak bir tümseği sert süspansiyon aldırmazken yumuşak süspansiyonlu araçlarda en az 10 kere zıplarsınız.Yani era 1 kere zıplar hemen zıplamayı keser ama yumuşak süspansiyon dediğim gibi durmak bilmez zıplar babam zıplar....

He bozuk yollarda diyeceksiniz,çakıllı yollarda zıplama yapmaz fakat bozuk yolard her araba sendeleme yapacaktır tabiki.siz hiç sallanmadan evde otururmuş gibi gideyim diyorsunuz...

Düzenleyen : Coşkun Uçar

Bu Sayfayı Paylaş