Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aceent Era Eibach yay

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Misafir tarafından 18 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. cevizkabugu

cevizkabugu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    aracın 3 cm düşmesi iyi bişey değil bence. görüntüsü bile bozuluyor. lastikler araca yaklaşıyor. çamurluk yuvarlağıyla lastik yuvarlağının simetrisi bozuluyor.

dışarıdan bakılınca iç içe tam oturmuş iki yuvarlak çember şeklinde görünmesi gerekir.. demekki yaylar eraya göre yapılmamış..

2. serci27

serci27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Okan kardeş durumlar nasıl hiç ses seda yok

3. Misafir

Misafir Guest

Sevgili Cevizkabuğu bende aracın 3 cm düşmesini hiç istemezdim amaöncekisayfalarda takip edersen, eibach dizel ve benzinli motorlar için ayrı ayrı iki çeşit yay üretmiştir. Katoloğunda parça numaraları ve teknik verileri mevcuttur. Arkalar benzinli ve dizel motorlar için birebir aynı olup önler dizel motor için farklıdır. Dokümanlarda orijinal amortisörler ile kullanılabilir ibareside ayrıca mevcuttur. (Eibach için TÜV ün verdiği rapordur.)
    Sert olmasına rağmen orijinal yaylardan çok daha konforludur. Özellikle arka tarafın zıplaması kesildiğinden açıkçası görüntü çok umurumda olmadı.

4. 10ur

10ur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    430
    Ad Soyad:
    Onur Koçyiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Coşkun abinin bilgi deneyimine güvenenlerdenim.. Spor yay taktırmayı açıkcası görüntü için istiyordum.. 195/55/15 jant ve performans lastik takmıştık bu yorumu gördükten sonra cayıyorum :) en güzeli görüntü için ben marşbiel etek yaptırayım https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

5. canbaba

canbaba Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Okan kardeş arabanın resimlerini siteye eklermisin eibach yaylarla nasıl durmuş? Görsek iyi olur...

6. celal.oguz

celal.oguz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
  8. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yay alıcak arkadaş var mı acaba ben yakın zamanda almayı düşünüyorum toplu olarak daha uyguna getirebiliriz belki? Birde Okan abi senin yayları montaj yapan ustan nasıl? nerede değiştirebilirim?
    Bu kadar süre içinde bi sorun cıkmadığına göre senin testinden de gectiğine göre yayları takalım artık. :) bir de ülke malum çakma ürün doldu senin aldığın yer guvenilir değil mi? beysan sanayiden alıcam.

9. 10ur

10ur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    430
    Ad Soyad:
    Onur Koçyiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    mst2000ben de eibach spor yay almayı düşünüyorum.. aracım era (dizel)x lastikleri de 195/55/15 takıp, çelik jantla değiştirdik.. acaba spor yay taktığımız zaman sürtme yaparmı? 195/55/15 lastik kullanıp da Spor yay taktıran olurve bilgi verirse çok sevinirim..
    Düzenleyen : 10ur

10. polimer

polimer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sayın Okan Özkan bey açtığınız bu başlığı pek çok arkadaş gibi bende takip ediyor ve sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz. Sitede Getz aracına 3 cm alçaltan spor yay takmak isteyen bir arkadaş böyle bir uygulama yapılmış aracı test ettiğini ve arabada sanki süspansiyon hiç yokmuş gibi en küçük bir kasisden geçerken bile aracın küt küt vurduğunu ve süspansiyonun aşırı sertleştiğini söylemekte ve sonuçta uygulamaktan vazgeçmiş. Acaba sizde durum nasıl gerçekten süspansiyon aşırı sertleştimi yani sizi rahatsız eden bir durum varmı. Tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler.

Düzenleyen : polimer

11. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    arkadaşlar ben spor yay taktırmak isteyen arkadaşlara her zaman söylüyorum spor yay takılmış bir eraya bindim ve resmen boynumu kıracaktı ufacık bişeyin üstünden geçseniz tak tak diye vuruyor kısa zıplatıp sert bir şekilde vurduğu için aşırı derecede rahatsız olmuştum nasıl ineceğimi şaşırdım dediğim olayın üstünden 14 ay kadar geçti belki değişik bi sistem filan çıkmıştır bilemem fakat beni tecrübem hiç hoş olmadı 1 yıldırda gerek grupta olsun gerek forumda olsun bu konudaki görüşümü ve tecrübemi bu yönde yazıyorum ayrıca arkadaş büyük ebatta jant ve ince yanak lastikte takmıştı ve en ufak çukurdan zorlukla geçiyordu yamulma yapıyormuş kendi söylediğine göre bence bi denemeden taktırmayın derim ben.....

12. serci27

serci27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar be okan kardeşle görüştüm aracın çok iyi olduğunu söyledi.14 ay önce era için eibach spor yay yoktu.Bu daha yeni çıkan bir ürün okan arkadaşımız raven nickiyle de çok araştırma yapmıştı hatırlarsanız.

13. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar, daha öncede defalarca söyledim. Amacım aracı alçaltma değildi. Orijinalinde oluşan aşırı salınım, zıplama ve hoplamayı acaba giderebilirmi diyerek taktım. Sonucuna bende inanamadım. Hem orijinal yaylara göre çok daha konforlu hemde virajlarda çok daha stabil hale geldi. Hemde orijinal 185/65/14 ölüçlerde lastik ve jantla. Benim aracım şu anda söylediğiniz gibi aşırı sertleşmedi. Ayrıca önceki sayfalarda verdiğim linklerdede orijinal amortisörlerle kullanılabilir olduğunu görebilirsiniz.
    Son olarak aracımı mst2000 arkadaşım bizzat kullanarak sonucu kendiside görmüştür. Ayrıca sonuç çok kötü olmuş olsaydı zaten hemen söker orijinal yayları geri takardım. Bunuda burada yazardım. Neden 400 tl ödettireyim insanlara boş yere? Ben sadece taktırdıktan sonraki olumlu değişimleri yazdım. İsteyen alır taktırır isteyen süspansiyondahada sertleşecek kaygısıyla taktırmaz. Yalnız emin olun orijinal yaylardan daha sert yay heralde olamaz. Spor yay bile daha yumuşak kalıyor.

14. Misafir

Misafir Guest

Evet daha öncede bir amortisörcünün tavsiyesi ileayrıca birçok taksi sürücüsünü referans göstererek passat amortisörlerine ufak bir modifiye ile erama taktırmıştım. Orijinal amortisörlerden daha sert olduğu için hoplama zıplamayı inanılmaz ölçüde kesmişti. Yalnız bu seferde bozuk yollarda araç at arabası gibi olmuştu. Sonunda orijinal amortisörlere geri dönmüştüm.

15. Misafir

Misafir Guest

emre01 kardeşim, sitemizde chiptuning arkadaşımızın era aracında17'' jant ve 30 mm lik eibach prokit bulunuyor hiçbir şikayeti ve sorunu yok. Benimde eibach prokit ve orijinal ebatlardaki ölçülerimle herhangi bir sorunum yok.Üsttede yazdığım gibi mst2000 arkadaşım aracımı bizzat kendisi kullandı onada sorabilirsiniz.
    Kaldıki era ya orijinal süspansiyon ile 40 veya 45 gibi bir yanak lastik takarsanız zaten araçta yolculuk etmek, yay olsada olmasada mümkün değil. Bence büyük ölçüde jantlardan kaynaklanan bir durumdur. Spor yayları neydi bindiğiniz aracın bilmiyorum ama emin olunki üzerinde iyikide orijinal yayları yokmuş...

16. okan abi snn arabann şuanki duruşu yeter basık durması çok daha iyi gözüküyor yüksek durmasında...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

17. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    dediğiniz gibidir tabiki taktırdıklarınız fakat benim anlattığım olay geçen sene başıma gelen bir olay. forumdaki arkadaşlarında söylediği gibi geçen sene bu yaylar yokmuş(sizin takdırdıklarınız) benim anlattığım olayda taktıran arkadaş almanyadan yayları getirttiğini (fiyatıda 800 demişti yanılmıyorsam) söylemişti inanın çok kısa aralıklarla o kadar sert vuruyorduki ben çok rahatsız oldum ama görünüş açısından mükemmeldi :) benim soranlara söylediğim deneme imkanınız varsa eğer mutlaka deneyin daha sonra taktırma veya taktırmama kararı alın çünkü belki bana çok sert gelen sizi rahatsız etmeyecektir sizi rahatsız etmeyen beni rahatsız edecektir anlatmak istediğim buhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

18. Misafir

Misafir Guest

Kesinlikle haklısın emre01 arkadaşım. Bana göre orijinalinden çok daha konforlu gelen yay bir başkasına çok sert gelebilir. Söylediğiniz gibi denemeden alıp taktırmak riskli birşey. Ben bu riske girdim beğenmeseydim 2.elde satacaktım ki bir arkadaş geçen sayfalarda bunu yaptı. Kendisi H&R yay almıştı bu da Alman malı idi. Aslında çokta memnundu ama jant ve lastik ebatları sanırım yanlış büyüklükte olduğundan sürtme yaptığından2.elde sattı yayları.
    Düzenleyen : Okan Özkan

19. Misafir

Misafir Guest

Doğan aslında biliyorsun amacım alçaltma değildi. Görünüşe çok önem vermiyorum yeterki işlevi olsun benim derdim. Bu yaylar beni oldukça tatmin etti yalnız eski yüksekliğine alıştımya şimdi bunun peşindeyim bu yaylar ile aracı eski orijinal yüksekliğine getirmek istiyorum. Var mı bir fikri olan?

20. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    öyle veya böyle bu araca hyundai çare bulmalı bence bizi uğraştıracağına ben eski eramdan daha memnundum bu zıplama konusunda arka amortisörler değişmişti gerçi ama ilk aldığımda yeni araçta daha da iyi oldu dedim meğerse ilk günleri diyeymiş eski aracımı arar oldum hop hop hopluyor langır lungur hele bi göbek dönüşünde filan 30 u geçkin hızla dönsem yatacak yana diyorum.

Bu Sayfayı Paylaş