Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aceent Era Eibach yay

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Misafir tarafından 18 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Okan abi hr kullanan yok gibi en iyisi ve sorunsuzu sanırım eiback ben hala almadım, ilk fırsatta alıcam ve taktırıcam. Suandaki yaylarla Dilovası izmitte ki virajları 160 la aldım ama direksiyonu yerinden kaparacak kadar sıkı tutuyordum. Eski admire ile ise tek parmakla alıyordum :(( Sürtme yapmadı değil mi bu kullanım süresinde abi.

2. Misafir

Misafir Guest

Yok abi bende hiç sürtme yapmadı şu ana kadar. Arkada 3 yetişkin ve biraz bagaj ile kasislerde bile sürtmedi. Virajlarda da yatmıyor.

3. ycelebi

ycelebi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Herkese selam, arkadaşlar Okan bey'in açtığı bu konuyu sabırla ve heyecanla takip ediyorum, Okan bey'in şikayetçi olduğu konulara benzer bazı sebeplerden dolayı ben de aracımdan şikayetçiydim, benim sorunum aracın kasislerden ve tümseklerden geçerken top gibi zıplaması ve lastiklerin o vurma hissini aynen sürücü ve yolculara yansıtmasıydı, ben de bu forumda tanıştığım bi arkadaş vasıtası ile H&R marka yaylardan aldım ve taktırdım, yaylar hemen aracımı yaklaşık 30 mm daha düşürdü, hemen çıkıp testlere başladım, aslında aracımın sürüş performansı ve yol tutuşu hissedilir derecede arttı, ancak benim öngöremediğim bi konu vardı, ben aracımın lastiklerini daha önce 205x55x16" ebat jant ve lastiklerle değiştirmiştim, bundan dolayı aracım en ufak kasis ve tümsekte sürtmeye başladı, aracımı yaklaşık 4 gün bu şekilde kullandım ama 4 gün boyunca dikenli tel ve çivili yolda gidiyormuş gibi rahatsızdım, tekrar servise gidip orjinal ebatlar olan 185x65x14" lastiklere geri döndüm, bu sefer de sürtme gitti gibi ama gözüm aracımda büyük lastik ve janta alıştığından o lastiklerle aracım leylek gibi oldu, lastikler bisiklet tekeri gibi oldu, aracın yol tutuşu ve performansı da düştü, sonra bütün uğraşılarımın boşa çaba olduğunu görüp 16" jantlara ve orjinal yaylara geri döndüm. SÖZÜN ÖZÜ; şimdi bu kısa maceramdan sonra H&R marka yayları kötüleyemem, onlar kendinden istenileni veriyor aslında, hatta elimde çok çok az kullanılmış yayları isteyen varsa çok uygun fiyata verebilirim. :) benim sorunum biraz farklı olduğu için yay değişimi ile istediğim sonucu elde edemedim. Başka fikri olan varsa görüşlerinizi dinlemeye hazırım. Herkese Saygılar Selamlar... [​IMG]

Düzenleyen : ycelebi

4. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aracınız çok güzel görünüyor gerçekten ancak lastik ölçünüz yanlış 205 45 16 doğru ölçüdür 16 jant için....bu birincisi ikincisi jantın ofseti ve genişliğide önemlidir sizin jantların genişliği sanırsam 7 inç isterse 18 jant olsun eğer genişliği ve lastik ölçüsü doğru olursalastik
    sürtmez...

http://www.sahibinden.com/16_inc_4x100_orijinal_alman_mali_opel_racing_janti_-07WQQaXQQ14844619WQQpXQQdisplayitem?keyword=opel

mesela linkteli jant 16 inç çapında ve 6 inç genişliğindedir bu jantı 195 50 16 lastikle takarsanız sürtme ihtimaliniz çok azdır örneğin amerikada accent gs lerdede aynı ölçülerde jant ve 205 45 16 lastik vardır...
    Düzenleyen : Onur Dilek

5. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    sayın çelebi aldığın jant gerçekten güzel yalnız fotoğraftan baktım sizin aldığınız lastik 50 yanak.
    era'ya 16" jantla sadece 45 yanak lastik takılabilir. eğer 45 yanak alsaydınız hem sürtme olmayacaktı hemde kilometre saatiniz yanlış ölçüm yapmayacakti.
    imkanınız varsa gidin lastiklerinizi değiştirin. şunu da unutmayinki 45 yanak lastikler genelde performans içindir ve konforu olumsuz etkilemektedir.
    takıcağınız lastik 205/45r/16" olmalı.
    konfor için 196/55r/15" olmalı.
    bu değerler accent era'nın kullanın klavuzunda yazmaktadır.

son bir soru sorucam size 4 alaşım jantı kaça ve nerden aldınız?

6. ycelebi

ycelebi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    [/QUOTE]

sayın çelebi aldığın jant gerçekten güzel yalnız fotoğraftan baktım sizin aldığınız lastik 50 yanak.
    era'ya 16" jantla sadece 45 yanak lastik takılabilir. eğer 45 yanak alsaydınız hem sürtme olmayacaktı hemde kilometre saatiniz yanlış ölçüm yapmayacakti.
    imkanınız varsa gidin lastiklerinizi değiştirin. şunu da unutmayinki 45 yanak lastikler genelde performans içindir ve konforu olumsuz etkilemektedir.
    takıcağınız lastik 205/45r/16" olmalı.
    konfor için 196/55r/15" olmalı.
    bu değerler accent era'nın kullanın klavuzunda yazmaktadır.

son bir soru sorucam size 4 alaşım jantı kaça ve nerden aldınız?
    [/QUOTE]

Konuyu biraz açmamda yarar var galiba; 16" jantları 205*45*16 lastiklerle beraber 2.el olarak aldım, 45 yanak lastikler sizin de dediğiniz gibi konfor değil performans lastiğiymiş, lastikler eskidiğinde değiştirirken 45 değil de 50 yanak tercih etmemin sebebi konforu biraz daha artırmaktı, ve gerçekten 45 ile 50 yanak arasındaki farkı hissedebiliyorum, Zaten ŞU ANDA ORJİNAL YAYLARLA SÜRTME YAPMIYOR. yayları değiştirip H&R yayları taktığımda arac 30 mm daha alçaldığı için sürtme yaptı, ben de yaylarla jantlar arasında tercih yapmak zorunda kaldım ve jantları tercih edip orjinal yaylara geri döndüm. Şimdi artı-eksi karşılaştırması yapalım;

205*50*16 Lastikler = Performans açısından biraz sert ama Fren mesafesi, yola hakimiyet ve güven hissi orjinal lastiklere göre hayli fazla (ölçü birimi kendiniz ve yaşadığınız tecrübeler oluyor, Allah kimseye tecrübe etmek zorunda bırakmasın)

H&R yaylar = Aracınız 30 mm daha alçalıyor ve yüksekhızlarda aracınızın yola daha iyi tutunuyor, ama kasislerden geçerken gelen o sürtme sesleriömrünüzden 10 yıl götürüyor :)

7. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    215 40 17 lastik ve jant var ve 3 cm yay var ama sürtme yapmıyor bizim era da :s

8. terapist_33

terapist_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ycelebi yaylarını ne kadara verirsin..

9. Misafir

Misafir Guest

ycelebi dostum öncelikle jantlarına bayıldığımı söylemek isterim. Haklısın 185/65/14 jant ve lastiklerle araç özellikle arkadan bakıldığında leylek gibi duruyor. Bende en kısa zamanda 195/55/15 ölçülere sahip olmayı bekliyorum.

10. Misafir

Misafir Guest

Chiptuner arkadaşım size sormak istediğim birşey vardı. Sanırım sizin yaylarda eibach marka. Bende bu yaylardan çok memnunum. Teknik verilerinden anladığım kadarıyla orijinal amortisörlerle kullanımında bir sakınca yok deniliyor. Modimarket arkadaşımızda spor yayların amortisörleri normalden erken bozacağını belirtiyor. Ben bu yaylar sayesinde eram ile mutlu mesudum fakat bu amortisör mevzuu halen kafamda. Era için üretilen spor amortisör mevcut mudur? Siz orijinal amortisörleri mi kulanıyorsunuz?

11. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Evet daha erken sürede bozma ihtimali var fakat 3cm gibi düşük bir dereceden fazla fark olmaz.. daha çok 5cm vs. yani araçta esnemenin aşırı degişecegi durumlarda bu olur.. Üretilmiş bildigim yok malesef ama 3cm yaylarla sıkıntı olmaz kafanızı fazla agrıtmayın derim ben.. Yol tutuşta verecegi güven karşısında 100 bin yapacagına 80 bin yapsın çok mu problem olur ki :)

12. Misafir

Misafir Guest

Haklısın arkadaşım teşekkürler. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifHer sene amortisör değiştirsem yinede bu yayları çıkarmam demiştim...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

13. serci27

serci27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba okan bey durum nedir yaylardabir problem var mı bir de sana şey soracaktım rüzgardan biraz fazla etkileniyordu era eibach yayları takınca bir değişme oldu mu

14. Misafir

Misafir Guest

Yukarıda da yazmıştım. Daha önce 140 km/h hızlarda araç oldukça tedirgin ediyordu. 140 km/h hızı geçmiyordum bu yüzden. Yalnız yayları taktıktan sonra otobanda 190 km/h hızda bile hiç tedirgin olmadım. Adamlar yapmış hakikaten helal olsun. Spor yay olmasına rağmen orijinallerinden çok daha konforlu aynı zamanda. Şu ana kadar 1.000 km den fazla yol yaptım bu yaylarla henüz olumsuz bir durum yaşamadım.

15. turgay_dreams

turgay_dreams Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bnde yenı taktım eıbach yayları onler 4/5 arkalar 4 gayet memnunum resımlerınıde en kısa zamanda atıcam arabaya guvenım artttı dıyebılırım

16. Yigit-Y

Yigit-Y Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende var pro kit oalrak satılmakta...

Şuana kadar bir sorun olmadı aracın yol tutuşunda bir artma var ;)

2. el tabii kide satabilirsin...

Ben 350 tl ye alıp takdırmıştım yanlış hatırlamıyorsam...

17. Yigit-Y

Yigit-Y Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynen sürtme yapmıyor...

eradan çıkan yayları bakın kamyonlara konualcak cinsten gereksiz büyüklükte...

bizim amortisörler taş gibi kolay kolayda patlamıyor haberiniz olsun ;)

18. serci27

serci27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar bu yayı taktıran arkadaşlardan el ile bilgi almak istiyorum özele tel yazarsanız sevinirim okan bey sizinlede bu konuyu görüşmek isterm

19. serci27

serci27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bir de 1.4 benzinli modeller için de var mı eibach yay arkadaşlar

20. serci27

serci27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu arada yaylar 3 cm arbayı düşürdüğü için amortisörler erken patlayabilir belki dedibizim tamirci arkadaşeğer öyle bişey olursa amortisörleri de 2 cm kestirirsin hiç bir sıkıntı olmaz dedi.Aynı zamanda biz şahini oturtmuştuk amortisörler erken patlayınca biraz kestirdik sıkıntı ortadan kalktı dedi

Bu Sayfayı Paylaş