Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aceent Era Eibach yay

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Misafir tarafından 18 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

1-2 ay kullanayım yaklaşık 2000-2500 km yol yaparım.Bu zamana kadar birşey çıkmazsa zannımca dahada çıkmaz.

2. ModiMarket

ModiMarket Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle Mayıs ayında ilk olarak aranıza katılmıştım tanışma bölümünde azda olsa kendimden bahsetmiştim ( https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=10254 ) ve ismim Mert.

Demek ki ufak tefek yanlış anlaşılmalar oluşmuş. Kusura bakmayın. Eibach yay üzerinde ki araştırmalarım hala devam ediyor. Accent Era model araçlar dünyada bir çok ülkede satılmadığı için Eibach marka yayın resmi sitesinde bu ürün hakkında bilgi yok malesef kendileri ile kontak kurma çabası içerisindeyim, umarım daha sağlıklı veriler elde edebilirim. Benim sizlere bu yorumu yapmamda ki en büyük neden Dp tuning in verdiği ürün listesi içerisinde ki Eibach yayın sadece Era 1.5 CRDi modeline uygun olduğunu belirten açıklaması olmuştu. Kendileride içerikte hata yapmış olabilir belki bilemiyeceğim.

Açık konuşmak gerekirse artık H&R marka yay kullanan bir Hyundai Accent Era sahibinin yorumlarını gerçekten fazlası ile merak ediyorum. Bu sebeple Alman malı H&R yayı alıp kullanmak isteyen ve yorumlarını bizimle paylaşacak ilk alıcıya çok cazip bir fiyat sunabilirim. Bunun akabininde toplu alım söz konusu olursa da en iyi şekilde yardımcı olabileceğimden emin olabilirsiniz.

Amortisör yay uyumuna gelince, malesef kaçınılmaz bir gerçek vardırki spor yaylar amortisörleri yoracaktır bunun sonucu normal kullanım süresi biraz daha kısalacaktır fakat ufak bir düşüş ve geniş yanak lastik avantajınız bunu minimuma indirecektir (asla sıfıra inmez.)
    Düzenleyen : ModiMarket

3. Misafir

Misafir Guest

Benim demek istediğim buydu, daha kısa sürede bozulanamortisör ve spor yay'ıngücü otomobilin yola tutunmasını etkileyecek hatta otomobili kaldırıp atacak kadartehlikeli olacaktır..(başıma geldiği için biliyorum..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif)
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

4. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kafam biraz karıştı, şimdi bizim eralarda ki yaylar zaten berbat ve aracı zıp zıp ayşeye ceviriyor, spor bir yay takıldığında bu zıplamayı kesip daha dengeli bir hale getirmeyecek mi?, Coskun abi bu kaldırıp atma olayını anlayamadım birde. LPG li araclar için yazıyorum bizim araclar 1198 kg dizellerde 1205 kg 7 kg cok fark yaratmaz sanırım görüşleriniz nedir

5. Misafir

Misafir Guest

O zaman bekleyip göreceğiz. Anladığım kadarıyla amortisörlerin daha kısa sürede bozulmalarıkaçınılmaz. Bu yayları almadan önce nette ne kadar ilan gördüysem kesinlikle orijinal amortisörler ile kullanılabilir deniyordu.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifEra nın orijinal yayları ilede 4 amortisörünün durduk yerde bozulması ve garantiden değiştirmeyenin neredeyse olmaması durumuda varken, yinede tek kaybım, yay yüzünden bozuldu denilerek garanti dışı kalması olacak.
    Başka birşey daha var aslında amabunu açıklayamıyorum. Eibach gibi bir firma Era için yay üretiyor. Yayların kullanılması uyumlu amortisör ile olmadan sakıncalı olabilir. Fakat böyle ciddi bir firma yay üretirken maalesef era için orijinali dışında amortisör olmadığını biliyor ya da bilmiyor. Biliyorsa neden Era için tutup yay üretir? Bilmiyorsa seçeneğini varsayamıyorum.
    İkinci bir ihtimal ise Eibach Era için hiçbir zaman yay üretmedi. Yalnız Türkiye deki ithalatçı firmanında sırf kar etmek için böyle bir yolu seçmesinin inanılmaz bir hata olacağını düşünüyorum.

6. Misafir

Misafir Guest

Bencede bu yüzden tek tip yay ürettiler...

7. polimer

polimer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende yay amortisör uyumunu sorarken bunları kastetmiştim. Bence bu işin ithalatını yapan kişiler kesinlikle dışarıdaki firmadan gerekli bilgileri alıp insanlara ulaştırmalı ve onları inandırmalıdır. Örneğin satılan yaylar ile kullanılabilecek amortisörün yük aralığını verirler bizde gider hyundaiden orjinallerini öğreniriz eğer uyumluysalar kafalarda soru işareti kalmaz. Bunu yapan Türkiye distribütörü benim gözümde en güvenli firma olur. Alacaksam da böyle bir firmadan alırım. Yoksa yayların markası A olmuş B olmuş çokda önemli değil.

8. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Okan abi sen aldın bu yayları içinden kullanım kitapcığı taşıyacağı yuk vs ilgili teknik bilgi içeren bişi cıktımı?

9. Misafir

Misafir Guest

Şu an için yol tutuşu ve sürüş konforuna bakarsak orijinal yayların bunların yanında lafı bile edilmez. Zamanla anlayacağız sanırım ne kadar uyduklarını. Herhangi en ufak olumsuz bir durumla karşılaşırsam yine buradan yazarım arkadaşlar.

10. Misafir

Misafir Guest

Hayır hiçbirşey çıkmadı.Yalnız üzerinde üretici firmanın parça nosu yazılı. Yalnız bu tür parçaların kutusunun hiçirinden böyle bir kılavuz çıktığınıda görmedim.

11. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sunu belirtmeden edemeyeceğim orjinal yaylar rus ruleti gibi ne zaman ne tepki vereceği belli değil, hafif dalgalı bir yolda eğer 120 km nin üzerindeyseniz schummacher olmanız gerek yada Allahın cok sevgili kulu olmalısınız yoldan cıkmamak için. hyundainin yumurta kasası millenyum kasa admire kasa ve era kasa olmak üzere tüm araclarına sahip oldum, yoldan cıkacakmış gibi olan era sadece bununiçinde her risk alınır bundan kötü olmaz, ki memnun kalmazsak da eski yayları takarız.Canımızdan kıymetli değil ya

12. ModiMarket

ModiMarket Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ornek vermek gerekirse, 16' orjinal jant olan araca 5cm yay ile 18' jant uygulandigi zaman 1sene sonunda on takimdan ses gelmeye basladi. fakat bu ornekle accent era yi kiyaslarsak uzun seneler rahatlikla binebilirsin fakat elbet belirli bir sure amortisorler ses vermeye baslayacaktir ama uzun bir surec alir.

13. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Eibach ve Hr nin sitelerini inceledim hr de hyundai için uretilen bir model var ama eibachta pro kit1 versiyonu var marka model vermemiş. forumlarda eibach daha yaygın ama hr yi kötüleyende yok !!

14. ModiMarket

ModiMarket Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaylar, amortisörlere binen yük dağılımlarına göre tasarlanır. Dizel araçlarda ön bölümde dizel motorun oluşturduğu ekstra ağırlık oluşur. Fakat LPG li araçlarda ki kilo fazlalı sanıyorum ki arkada bulunan yakıt tankından ötürüdür. buda arka bölümde kilo fazlalığı demektir. Yani dizel yay seçeneği bulunuyorsa bunu LPG li aracınızda uygulamak hata olabilir.

15. Misafir

Misafir Guest

Amortisörlerim zaten sanırım 10.000 de iken değişmişti. Hemde dördü birden. Sonra yine lokurdamaya başladı. Eğer era için yay veya amortisör hesabı doğrudur diyen varsa diyeceğim tek şey, benden uzak dursunlar. Böylesine berbat bir zıplama ve her an hakimiyeti kaybetme hissi başka hiçbir araçta göremezsiniz. Şu an çok memnunum varsın tek derdim amortisör daha çabuk bozulsun.Her yıl amortisör yenilesemde bu yayları değiştirmem.

16. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar, nette eibach hakkında derinlemesine araştırma yaparken aşağıda linkteki dokümanı buldum. İngilizce ve almanca olmak üzere yaylar hakkında TUV raporu olduğunu sanıyorum. E10-42-014-02-22 parça no su modimarket dostumuzun dediği gibi dizel era için. Dokümanda belirtildiği üzere son dört rakam benzinli motorda 01-22 olarak değişiyor. Kısaca eibach ta accent era için benzinli ve dizel motorlarda kullanılmak üzere iki ayrı yay bulunuyor.Yayların teknik özellikleride verilmiş. Benzinli ve Dizel motorda yayların tüm özellikleri aynı olmasına rağmen Tension Lenght denen ve tercüme edemediğim terim 10 birim daha az benzinlide. Sanırım tansiyon uzunluğu denebilir ama manası nedir bilemiyorum.
    İçimi rahatlatan diğer bir madde ise orijinal amortisörler ile kullanımında sakınca olmadığı yönünde. Alman TUV, accent era nın dizel ve benzinli motorları için üretilen eibach yaylar için böyle söylüyor. Umarım yanlış anlamamışımdır. Modimarket dostum şu dokümana bir göz atsan rica etsem... Link aşağıdadır.

http://rapidshare.com/files/286958115/E10-42-014-01-22.pdf.html

Aşağıdaki linktede Accent 1.4-1.6 benzinli ve 1.5 CRDi motorlar için katoloğunda üretilen yaylar mevcut.

http://rapidshare.com/files/286964742/EIBACH_katalog_2009-2010.xls.html
    Düzenleyen : Okan Özkan

17. polimer

polimer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tension length = gerilme veya gerilim uzunluğu

18. ModiMarket

ModiMarket Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet, sanırım benimde tam olarak aradığım listeler bunlardı. Benden önce sizin görerek bulmanıza sevindim. bahsetmiş olduğunuz 10 birimlik fark basitçe ön yayların aralarında ki gerilim (tepki) farklarıdır. Dizel ve Benzinli modellerde tek fark önde bulunan motorların ağırlık farklarıdır. Zaten listede de belirtmiş, arka yaylar birebir aynı olmasına rağmen ön yaylarda dizel seçenek 910Kg ye kadar destekliyebiliyorken benzinli seçenek 870Kg ye kadar destekliyecek şekilde tasarlanmış. Sanırım paylaşım ve araştırmalarımız ileher üründe tam olarak bilgi sahibiyiz artık.

Forum üyelerinden "ycelebi" kullanıcı adlı üyeye bir takım H&R marka yay gönderdik. Ufak bir problem yaşadık fakat Perşembe (bu akşam) günü akşamına kadar umarım yaylar elinde olmuş olur ve en kısa sürede aracına uygulayarak Alman malı H&R markası hakkında ki görüş ve resimlerini bizimle paylaşır.
    Düzenleyen : ModiMarket

19. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam Hr marka yayları uygulayabildiniz mi sonuc nedir?

20. Misafir

Misafir Guest

Ben şu ana kadar eibach yaylar ile 1000 km yi tamamladım. Uzun yolda 180-190 km/h hızlarda bile hiç tedirgin olmadım. Eskiden araç her an havalanacakmış gibi oluyordu. Eminim H&R yayları kullanan arkadaşta aynı tecrübeyi yaşadı.

Bu Sayfayı Paylaş