Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aceent Era Eibach yay

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Misafir tarafından 18 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. efe1988

efe1988 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hayırlı olsun bende erama uzun yıllar binmeyi düşündüğüm için yaptırabilirim

2. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Okan dostum herşeyi acık acık yazmışsın, biraz daha uzun kullanımda etkilerinide yazabilir misin yada gözüne carpan bi negatiflik var mı? Benim en çok merak ettiğim 5 kişi ile tümseklerde veya bozuk yolda sürtme yada vuruntu var mı? ona göre kkatımı alıp koşup alıcam :) sanayiye

3. Misafir

Misafir Guest

Dostum şimdiye kadar bir olumsuzluk yaşamadım. Bugün arkada 2 yetişkin ve bagaj dolu halde bozuk yollardan ve birde kasisten geçtim herhangi bir sürtme olmadı. Herhangi bir olumsuzluk yaşarsam hemen yazarım. Çünkü 500 tl lik masraf gerçekten az bir masraf değil. Beykent te oturuyorum demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam. Yarın iş çıkışı Beylikdüzü Bauhaus ta olacağım 18:00 gibi. Dilserseniz buyrun buluşalım isterseniz birlikte test edelim...

4. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Okan dostum gelirim tabi sana da uygunsa görsemde yeterli aracı, sabah aracımı asgunduzlere bırakıcam gecen hafta ufak bi cizik oldu tamponum boyanacak , çarşamba aracı teslim alıcam aslında yan yana kıyaslamak daha iyi olurdu, özelden telimi ve mail adresimi verebilirim sana da uygunsa görüşelim.

5. Misafir

Misafir Guest

mst2000 dostum özelden telimi verdim size.Uygun olursa yarın görüşürüz. şimdilik gitmek zorundayım.İyi akşamlar herkese.

6. Misafir

Misafir Guest

Aslında Arabaya Yük Konulup Test Yapsan Güzel Olur Okan Abi Sürtme Mesala 5 Kişi Binince Sürtme Yapıyormu Bunu Denersen Diğer Arkadaşlar Ve Bende Bilgi Edinmiş Oluruz. Bende Taktırmayı Düşünüyorum Babamın ArabasınaErayı Şehir İçi Kullansak Bile Arkası Çok Hopluyor. Rica Etsem Aracı Yükleyip Test Edip Sonuçlarıda Paylaşırsanız Sevinirim :)
    Düzenleyen : Berkayy

7. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar selam Okan abi sorunu çözmüş (Tabi Biz Eracılarda Çözdük Sayesinde) ben az önce aracını kullanım test ettim, en ufak hoplama zıplama yok MÜTHİŞ olmuş, yerden yuksekliğide çok güzel. Hergun gectiğim yollarda kullandım, sanki başka bir arac kullanıyordum. Okan Abi seninle tanıştığıma da çok memnun oldum. Aracına da bayıldım Allah kazasız belasız guzel gunlerde binmek nasip etsin. Hyundai mühendisleri eibach ve Okan abiden feyz alsınlar :)

8. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tebrik ederim...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

9. efe1988

efe1988 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    konyada yayları bulabilirmiyim acabahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

10. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sahibinden.com da satılıyor. ama ben ithalatcısından alıcam. biraz araştır yoksa sahibinden den alabilirsin
    Düzenleyen : mst2000

11. efe1988

efe1988 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aslında konyada hem satıp hem montajı yapacak yer varmı ki...montajı servis mi yapıyor

12. Misafir

Misafir Guest

Mustafa kardeşim arabamı beğendiğine sevndim. Seninle tanışmakta güzeldi. Arkadaşlar araç 3 cm yere oturuyor.
    Berkay kardeşim, dün arkada 2 yetişkin ve bagaj dolu olaraktan bozuk yollarda kullandım kasisten geçtim sürtmedi.

efe1988 arkadaşım, bence Konya da da mutlaka bulunur. Montajını tanıdığınız herhangi bir tamirci kolayca yapabilir. Sadece ön yaylar değişirken biraz uğraştırıyor. Arkaların değişimi yarım saat bile sürmüyor. İnternetten emin olmadığınız kişilerden alış veriş yapmayın. Çok tanıdık bilindik bir sitede bulursanız alın. Ben direk ithalatçı firmadan satın aldım.

13. zıplama olmadığına sevindim gözünüz aydın ....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

14. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    İthalaçı firma ile temasa geçilse ve toplu alım, fiyat konusunda bilgi edinilse nasıl olur acaba ?
    Toplamda 10 kişiyi bulur sanırım yay alacaklar https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif.. Bunu yapacak arkadaşta yayları sonra bize kargo ile yollasa nasıl olur ?

15. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Gözün aydın Okan, sorunun giderilmiş olması çok güzel birşey ayrıca diğer eracılarada referans teşkil edecek. Altı vurmayacak derecede yere yakın olan araçlar her zaman avantajlı uzun yıllar milenyum kullandığın için biliyordun zaten Eranın ise yüksek bir araç olduğu ortadaydı. Önemli olan düşünceyi uygulamaktı sende bunu yapmışsın tekrar tebrikler.

16. ModiMarket

ModiMarket Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu sorunun cevabını vermiştim fakat, sanırım ki Okan bey yazılarımı bir pazarlama stratejisi gibi görmeyi istiyor. Eibach markasının Türkiye Distribütörü olan Dp tuning (dükkan ismi ile Prens Oto) ellerinde Hyundai Accent Era için 1.5 CRDi modeline uygun 3cm yay bulundurmaktadır.
    -Bu yay dizel ve benzinli modellere uygulanabilir mi?
    -Evet uygulanabilir, fakat Hyundai Accent Era model araçların benzinli versiyonlarının ağırlığı 1133KG iken dizel versiyonlarının ağırlığı 1205KG dir. Bu da dizel motorun ön bölgede doğurduğu 72KG lik bir fark olduğunu yani bu yayı dizel değilde benzinli araca uygularsanız ön tarafın istenenden daha alçak seviyeye ulaşacağını gösterecektir çünkü yay dizel versiyona göre tasarlanmıştır.

Kendim bir örnek vermem gerekirse 2009 Ford Focus model bir aracımızda Eibach dizel versiyon yay kullandık fakat aracın arka kısımı ön kısımından daha havada duruyordu. Biraz araştırma sonucunda aldığımız yayın 1385KG lik Dizel sedan modeline uygun olduğunu fakat bizim aracımız 1357KG lik HB modeli olduğunu bunun sonucu arka tarafta oluşan 28KG lik farkın arka tarafın istenenden daha yüksek olmasına neden olmuştu. Bagajda tuttuğumuz yedek 4 adet kış lastikleri aracın aynı seviyede kalmasını sağlıyordu.

Bu bilgileri Eibach veya Dp Tuning kötü markalardık demek için söylemiyorum, aksine Eibach çok iyi bir marka olduğu için motor farklarından oluşan kilo değişimlerini göz önünde bulundurarak bu işi yapıyor. Bu gerçekten önemli birşey. Dp tuning firması ile zaten ortak çalışma içerisindeyiz, Eibach marka yayları çok satmak istememize rağman henüz yeterli avantajlarda alım gerçekleştiremediğimiz için yüksek fiyattan satmaya çalışmak yerine satmıyoruz.

Rahatsızlık verdiysem kusurabakmayın...

17. polimer

polimer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Amortisörler yumuşak yaylar sert deniliyordu orjinalinde ki bende amortisörlerin yumuşak olduğu kanaatindeyim. Bu Eibach yaylar ile orjinal amortisörlerin sertlik uyumu için ne dersiniz.

18. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    10 kişi rahat çıkar..

19. Misafir

Misafir Guest

Estafurullah, bilakis memnun olduk, her zaman bekleriz...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

20. Misafir

Misafir Guest

Süspansiyonun sertliğinden bahseden arkadaşlar, kullandığınız ifade yanlış, sert süspansiyon demek hopladıkça ses yapan süspansiyon demek değildir, tam aksine bu tip süspansiyonlar yumuşak süspansiyon'dur ve yumuşaklığından dolayı şaseye vurdukça ses yapar, sert süspansiyon demek zıpladıkça tokluk veren süspansiyon demektir, buda aracın süspansiyon sisteminin sertleşmesine ve yol tutuşunun artmasına yardımcı olur, süspansiyon ne kadar yumuşak olursa yol tutuşu o kadar azalır, bakınız Amerikan arabalarına, giderken yayla gibidir ama süratle girdiğinizen ufak bir virajda kıçını başını toplamak için ter dökersiniz, Era'nın süspansiyonu "yumuşak süspansiyon" dur ve dolayısıyla yol tutuşu bir nebze zayıftır, bu arada süspansiyonu sağlayan amortisör değil "yaylar"dır, amortisör yayları yerinde tutmak için kullanılan düzenektir, süspansiyonun tam çalışması için yay ve amortisörün uyum içinde çalışması gerekir, yayları sertleştirilmiş bir süspansiyonda amortisörlerde iyileştirilme yapılmazsa bu sefer üç günde bir amortisör yer, dolayısıyla yol tutuşunu arttırmak için yapacağınız işlem size süspansiyon konusundarahatsızlık verecek şekilde geri dönecektir, süspansiyon iyileştirme çabası içine girdiğinizde bunu göz ardı etmeyin...

Bu Sayfayı Paylaş