Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aceent Era Eibach yay

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Misafir tarafından 18 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

raven nickini ben kullanıyordum evet. Kayaba ile epey bir tel konuşmasından sonra era için amortisör üreteceklerini belirttiler yalnız 1 ay içinde diyorlar.Gerçi geçen senede öyle diyorlardı.
    Bende sanayide bir arkadaşın yönlendirmesiyle bir amortisörcüye gittim. Passat ın amortisörleri era ya en çok benzeyenlerden. Ufak bir modifiye ile eraya birebir uyuyor. Era nın amortisöründende oldukça sert. Bunu taktırdım hoplama zıplama kesildi. Yalnız bu seferde en ufak bir çukurda araç sanki jant üzerinde gidiyor gibi sertleşti. Orijinallere geri döndüm. 120 tl yi çöpe atmış oldum.Kayaba Türkiye temsilcisi Tuğsal Bey, sadece amortisörlerle sorunu çözemeyeceğimi illaki yaylarada el atmak gerektiğini belirtti ama henüz haber yok.
    Ben eibach yaylar için bir arkadaşla görüştüm. Spor yay ve sert olmasına rağmen bazı araçlarda orijinalinden daha konforlu sürüş sağladığını belirtti. Araçtaki yay eibach tan daha sert olabiliyormuş bazı markalarda. Bende diyorumki Era dan daha sert helezon yoktur. Eibach veya H&R yayları bence çok daha konforlu olacaktır.
    Sayın modimarket, Eibach yayları Türkiye dağıtımcısının DP Tuning diye bir dirma olduğunu ve İstanbul / Beylikdüzünde bulunduğunu öğrendim. İş yerime oldukça yakın. Oraya gidip ilk elden görüşlerini alacağım.
    Bu arada sizin yeriniz nerede? İstanbul da uygulama imkanınız var mı acaba?

Düzenleyen : Okan Özkan

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Verdiğiniz bilgiler ve yardımınız için teşekkür ederim. Alıp deneyeceğim baktım istediğim gibi olmazsada kısa sürede çıkarır 2. el olarak satarım 3 cm alçatma yapan yaylar helele Getiz için olanlar piyasada yok kısa sürede satarımda...

3. ModiMarket

ModiMarket Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Biz ModiMarket olarak Türkiye içerisinde otomobil modifiye sektörü ile ilgili belli başlı büyük firmalar ile ortak çalışan sanal bir platformuz. Bu ortak çalışma yürüttüğümüz firmalar içerisinde Eibach`ın Türkiye Distribütörü DP Tuning`de mevcut, diğer distrübütörlük ürünleri sitemizde aktif bir şekilde satışta Eibach yaylarıda kısa süre içerisinde satışa sunulacaktır. Şuan Eibach da Hyundai Accent Era (MC/MCT) 1.5 CRDi için E10-42-014-02-22 ürün kodlu 30mm Pro-Kit yay mevcut. Bu konuda size yardımcı olacaklardır. Fakat aracınız benzinli ise zorunlu olarak H&R marka benzin ve dizele uyumlu 30mm yayları önereceğim.

Sizin gelip görebileceğiniz bir showroomumuz ve servisimiz bulunmamaktadır. Ofis ortamında Türkiye de ki büyük tuning firmalarının sanal ayağını oluşturmaktayız.

4. ModiMarket

ModiMarket Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Rica ederim, umarım kullanınca beklediğiniz sürüş keyfine ulaşabilirsiniz. Yay konusunda yardımcı olmamı isterseniz seve seve ilgilenirim.
    Düzenleyen : ModiMarket

5. Misafir

Misafir Guest

Acaba yayları değiştirdikten sonra amortisörleride değiştirsek diyeceğim ama amortisör yok accent era için sanırım öyle değil mi?

6. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    tüm mesajlarınızı okumadım ..

performans yaylar sertleşme yapacağı için zaten yeteri kadar iyi olmayan plastik aksamda daha fazla ses gelmesine sebep olmaz mı..tabi kullandığınız yollar dümdüz asfalt ise diyecek birşeyim yok ama sıkıntılı yollarınız varsa yumşak süspnsiyon daha iyi değil mi..normalde hepimiz az ses çıkaran yumuşak lastik takmaya çalışıyoruz..pirelli iyi değil diyoruz..yumşak lastik sert süspansiyon...bana biraz tezat geldi

Düzenleyen : mdx78

7. ModiMarket

ModiMarket Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet melesef yok. Elbette spor yaylar başta ön takımınızı olmak üzere aracınızı yoracaktır. Diğer arkadaşa da izah etmeye çalıştığım bir durum sizde karşımıza çıkıyor, kullandığınız jant lastik ebatları standarttan uzak olmadığı için, bu durumu minimum seviyede tutacaktır.

8. ModiMarket

ModiMarket Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Esneme yapan arabalarda fazla esnemeden ötürü titreşim yapar ki buda plastik aksamdan fazlası ile ses çıkmasına neden olabilir. Zaten sürekli kötü yollarda seyir halında oluyorsanız, süspansiyon takımınızda sertleştirmeye gitmek anlamsız olur. Süspansiyon gurubu içerisinde yapılacak sertleştirme hamleleri aracınıza biraz daha özen göstermenizi isteyecektir elbette.

Açıkcası bu durum için en büyük etken sürücüdür. Sürücünün araç sürüşünde ki duyarlılık meselesidir. Kimi araç kollamayı hiç sevmez çukur ayırt etmez, böyle bir sürücünün en ufak bir süspansiyon sertleştirmesine gitmesi zaten fazlası ile anlamsız olur.

Umarım durumu kavramanız açısından yardımcı olabilmişimdir.

9. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    alçalan ve sertleşen yayların yanında kısa amortisör kullanmak şarttır ... aksi taktirde orjinal amortisörünüz kısa süre içinde size elveda diyecektir ...
    genelde yukarıda bahsettiğiniz bu seslerde değişmeyen amortisörden gelir ...
    en önemli konu sertleşen süspansiyon sistemi , amortisör kulelerini zorlar , kule gergisi hem yol tutuşunuzu arttırır hemde kulelerin ömrünü uzatır ...
    dikkat edin saxo 106 gibi alçaltılmış araçların amortisör kuleleri genelde kaynaklı veya çatlaktır , korkunç birşey bu ...

10. cevizkabugu

cevizkabugu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    arkadaşlar arka amortisörlerin zıplatmaması için bişeyler yapıldı mı..?? yoksa aynı hamam aynı tasa devam mı..??

11. Misafir

Misafir Guest

Ooo dostum cevizkabuğu hoşgeldin. Uzun zaman oldu görüşmeyeli yahu. Arka tarafın zıplaması aynı tas aynı hamam. Şimdi şu yaylara taktım büyük ihtimalle düzeleceğini düşünüyorum.

12. cevizkabugu

cevizkabugu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    hoşbulduk dostum..

yaw düzelmez ise de önemli değil benim arabanın arkasında kimse oturmuyor zaten.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif bu işi çözüp boşa masraf çıkartıp durma bana..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/smileys/flute4.gif

13. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
  14. Misafir

Misafir Guest

Valla arkadaşlar ben bugün Eibach marka 3.5 cm lik yay aldım. Beğenmezsem 2.elde satmaya çalışacağım. Ancak cumartesi taktırabilirim. Umarım amacına ulaşır.Aldğım yerdeki arkadaşlar zıplama için birşey söyleyemediler fakat yol tutuşunun artacağı kesin dediler. Bu yaylarla orijinal amortisörlerin kullanılabileceğini özellikle belirttiler.Birde birçok Era ya bu yayları sattıklarını ama hiçbirinden şikayet gelmediğini belirttiler.
    Düzenleyen : Okan Özkan

15. ozamn sorun yok abi demekki senin gibi era kullanıcılarıda zıpalmadan şikayetcimymiş bu ayayları almışlar zıplama kesilmişki geri geitmmeişler hayılrı olsun...

16. U.F.U.K

U.F.U.K Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    127
    Ad Soyad:
    ufuk gunaydin
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hayırlıs olsun ıyı gunlerde kullanmanız dılegıyle ve ayrıca yay hakkındakı yorumlarınızı esırgemessınız umarım bızlerden

17. Misafir

Misafir Guest

Cumartesi günü inşallah fotolarla birlikte neler olduğunu anlatırım dostum.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

18. ModiMarket

ModiMarket Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Umarım sorunsuz bir şekilde güle güle kullanırsınız. Kullanıcı görüşlerinizle die arkadaşlara bir ışık tutmuş olursunuz.

19. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hocam kaça aldınız ve nereden?

20. ycelebi

ycelebi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Okan bey, ben de 3 yıllıkera kullanıcısıyım, aldığım günden beri tek şikayetçi olduğum konu aracımın çok zıplaması, açtığınız konuyu takip ediyor ve yayların performansı konusundaki yorumlarınızı sabırsızlıkla ve heyecanla bekliyorum, hoplama-zıplama konusunda olumlu sonuçlar alırsanız ben de değiştirmeyi düşünüyorum, Saygılarımla...

Bu Sayfayı Paylaş