Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

accent'e ırak benzini kullanan varmı?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda mates tarafından 5 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifkaçak benzin için toyotaya binin

2. Bedri Baki

Bedri Baki Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben de Mardin'deyim Dargeçit'teyim, kaçak benzin için çok niyetlendim ama bir türlü cesaret edemedim almaya. Zaten çok gezen birisi de olmadığım için normal benzin alıyorum.

3. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Bedri,Kaçak mazottan uzak dur ! Sana kardeş tavsiyesi. G.antep / Nizipte akrabalar var. En düzgün istasyonda bile kaçak veriyorlar. yalnızca Arabayı değil motorsikleti bile bozuyor. Yarı otomatik kanuni var kaç kez tamire gitti. Benzini en ünlü yerden alsalar bile içine kaçak karıştırıyorlar.Sakın ha kaçak benzi düşünme hep hileli kalitesiz.

4. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    arkadaşlar öle diyorsunuz ama tüm tırlar falan alıyorda peki neden birşey olmuyor ??

5. neeooldi

neeooldi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende gürcistana gidip ordan 98 oktan doldurmustum 2.30 san lıtresı araç serileşti ama tez bıttı sıkıntı olmadı

6. mates

mates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    konuyu açan benim aracı alalı tam 1.5 yıl oldu halen tek damla kaçak benzin bile almadım... bende bu arada zaten aracımı pek kullanamadım askerlik felan araya girdi.. aracım daha yeni 8.000 km de. ama benzin fiyatı uçmuş 4.30 ne demek ya :( önümüzdeki günlerde yaklaşık 1000 kmlik bir seyahat yapacağım... sizce daha 8000 km yol yapmış 1.4 benzinli aracım 1000 km de kaç lt yakar.. ( hepsi sehir dışı )

7. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat

70 litreye bu yolculuğu tamamlarsınız bence.

8. mates

mates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benimde iyi yönde tahminim bu civarda yakması :))

9. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    ben 5 yetişkin ile bir depo benzinle 90-100 km hız ile 730 km gittim sizin şartlar iyi olusa daha da az yakabilirsiniz.

10. mates

mates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Düzenleyen : mates73

11. mates

mates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam güzergah bu :) önümüzdeki günlerde vana gidip gelmem gerekiyor... bu yüksek benzin fiyatları düşündürüyor ister istemez :))

12. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Katırda tasınan kaçak petrol ayrı, tankerlerle getirilen kaçak petrol ayrı. Bu ulkeye sadece pkk değil, parası ve arkası olan herkes kaçak bişiler sokuyor. İstanbul a gemilerle getirip satıyorlar. diyarbakırda tankerlerle getirip satıyorlar. Yani, tum kaçak akaryatık işini pkk kontrol etmiyor, edemez, ettirmezler. Pkk dısında daha önemlisi kaçak petrol kullanıldıgı için devlet zarar ediyor ve daha fazla vergi dayatıyor. Pkk nın petrolden elde ettigi kardan daha fazlasını devlet vergiden dolayı zarar ediyor.

13. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Büyük motor oldugu için küçük motorlar kadar hassas değiller sanırım. Hacimleri buyuk olunca herseyi yakabiliyorlar ki sehirler arası nakliyeci ve otobusculerin çogu 10 numara kullanıyor, hattamazotla yagı karıstırıp yakanlarda var. Bu 10 numara yagı binek bir arabada kullandıgında cok sıkıntı yaparmıs. Sebebini bilmiyorum ama motor hacminin buyuk olması mantıklı geliyor..

14. mates

mates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

tekrar yazıyorum lütfen konuyu saptırmayın arkadaşlar... daha öncede söylediğim gibi ırak benzini ırakın kendi pomplarından alamaktan bahsediyoruz... paylaştığım haritaya bakarsan bulunduğum yer ırakın dibinde istersem hergün 40 km yol gidip depomu doldurup gelebilirim...

diğer taraftan devletin sana dayattığı vergiye hiçbir bahane bulamıyor bu zülümden başka birşey değil dünyada en pahalı benzin türkiyede ve %41 ötv % 18 kdv %8 bayi karı ve nakliye kalan %33 ise rafine çıkış fiyatı... kdv neyse tamam %41 ötvne oluyor...

ayrıca bulunduğum şehirde her yerde teneke usulu akaryakıt satılıyor hemde emniyetin 10 m ötesinde gözü önünde hatta birçok emniyet mensubu ve çoğu memur olmak üzere o teneke akaryakıtı alıyor... dediğim gibi gidi- gelen tırlar, kamyonlar, tankerler satıyor... bunlarda vergi veriyor... işin en acayip tarafıda o benzin türkiyeden işlenip gidiyor tekrar bize geliyor... ve eminim senin yakınında aracına zarar vermeyeceğini bilsen 4.5 yerine 3 tl ye benzin satılsa gidip ordan alırsın... menşee ne olursa olsun...

15. mates

mates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Bu Sayfayı Paylaş