Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

accent motor soğukken yığılma gaz yememe sorunu

'Accent Forum - Club' forumunda sacar06 tarafından 3 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

1. tarikleesimsek

tarikleesimsek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sirali sistem LPG lerde motor isisina gore benzinden gaza gecme gibi bi isi ayari vardir.Kis geldi o ayar yuksek ayarlanir. Yazin dokunmazlar bile o ayarahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Araci git LPG cihazina soktur orda her turlu sikintisini gorurler. Belki LPG beyninden kaynaklanan bir arizada olabilirki ayni sorunu ben atiker de yasadim ve arac adam gibi bi isinana kadar tekleye tekleye gidiyodu.Beyin degisti sorun gitti.Gecmis olsun :)

2. tamer27

tamer27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    lpg nin sigortasını çıkarın ve araç sadece benzinde gitsin. 200-300 km sonra aracın düzeldiğini göreceksiniz. hemen düzelmiyor yani.

3. biolog2603

biolog2603 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım ben lpg sigortasını sökmedim ama benzinde kullanıyorum arabayı hiç bi değişim yok hafta sonu konyaya gidicem önce servise sonra gazcıya gitmeyi düşünüyorum benim araç 1,4 enjektör nodülleri 2,0 acaba diyorum bu arabanın avansınımı bozdu yoksa başaka bişeymi bilemiyorm
    saygılar.

4. sacar06

sacar06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    SERKAN AÇAR
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    MSC bilgilidir dedik yorumlarına baktık yardımcı olur dedik ama hiç bi yardımını göremedik henüz okuyorsa yazıları görüşlerini bekliyoruz ona göre ustaya gidelim çöümü neyse biliyorsa söylesin uğraşmayalım

5. sunguralp68

sunguralp68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    alparslan özkaya
    arkadaşlar bendede aynı sorun var bu gun ustaya gittim benzinde bi kullan dedi daha önce gazcıya gitmiştim o butun ayarlarını yaptı ama duzelmedi ben ustaya gidince buraya sonucu yazcam

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Zahmet edip forumda arama yaptınız mı? Yok arama yapıpta bu mesajı yazdıysanız ayıp olmuş. Arama yapmadan yazdıysanız bir arama yapın sayfa sayfa yazılarımı göreceksiniz. Beklentiniz olan çözümleride.

7. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    2008 üyelik yapmışsınız o zamandan bu yana yazıdıklarınıza bakılırsa

https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=22943&KW=

linkinden 26 mesaj.

26 mesajda bir merhaba bile yok.Aracınzı tanıtıp sorunu söyleyip

sadece " sıkıntım var neden yardımcı olmuyorsunuz?"

diyorsunuz.

Biraz acımasız olmuyormusunuz.

Soruyu sor , cevabı al ,sonra başın sıkışında tekrar gel soruyu sor.

Hiç kimsenin burada cevap verme zorunluluğu olmadığı gibi
    sizinde herhangi bir üyeye karşı zorlayıcı ve kırıcı olamazsınız.

Burası Meydan larousse ansiklopedisi değil,
    dilediğiniz yerde dilediğiniz işlemi yapabilir yada yaptırabilirsiniz.

Düzenleyen : Ogun

8. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

9. biolog2603

biolog2603 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar hocam formları iyi kötü elimizden geldiği kadarıyla takip edip bilgi sahibi olmaya çalışıyoruz ve gerçekten teşekkür ederiz. sacar06 ile aynı sorunum var forumlara baktım ama gözümden kaçmış olabilir yazılarınızınlinkini verirseniz memnun oluruz.saygılar iyi çalışmalar:)

10. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Forumda arayın bulursunuz

11. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Armut piş olayı olmuş...

12. hilmi9

hilmi9 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    sümer sertkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    2006 1.3 admire sahibiyim. Arabam 49000 km. de. Bu sorun benim arabamda da var. Bir ara depodaki benzini bitirip yenilemek amacıyla arabayı benzinde kullandım (yarım depo benzin aşağı yukarı). Bu sorun depodaki beklemiş benzini kullandıktan sonra başladı. Bu bir tesadüf mü, yoksa benzin filitresi tıkanmış olabilir mi?

13. sacar06

sacar06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    SERKAN AÇAR
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    armut piş hesabı hiç aklıma gelmedi ben forumdaki tüm konuları takip ediyorum saolsunlar yazanlardan bilgilerden faydalanıyoruz herkesinde emeğine saygımız sonsuz ellerine sağlık site yönetici ve moderatörlerininde kimseyle bi problemimiz yoktur yardımcı olanlarada teşekkür ediyorum verdiği bilgilerden dolayı

14. biolog2603

biolog2603 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sacar06 hocam ben ben forumda bulamadım da link verirmisiniz diye yazmıştımda armut piş olayını benim için yazmış galiba:) saygılar.

15. sacar06

sacar06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    SERKAN AÇAR
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    bugün önce tamirciye gittim hemde 2 ayrı yere sordum sonrada lpg ciye gittim tamirci yapacak bişey yok lpg aracın benzin ayarlarını bozuyor yani aracın beynindeki benzin ayarlarını değiştiriyormuş ondan dolayı bu problem oluyormuş onlarda hala bi çözüm üretememişler bulan paylaşsın diyorum sonrada damla otogaza gittim lpg ayarlarını yeniden yaptırdım gaz ve benzin enjektörlerinin 3,22 3,28 şeklinde ayarlattırdım birbirne yakın olsun demişti bi vatandaş sonra sıcaklık ayarınıda 40 derece yaptım malum kış şartları açıkcası ben bi daha tamirciye gitmeyi düşünmüyorum böyle binecem bu arada carbon cleande fayda etmez diyolar bi süre sonra tekrar yaapr diyorlar duyurulur

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Benzin enjeksiyon süresi gaza geçtiğinde yakın olacak. Yani araç benzinde çalışırken benzin enjeksiyon süresi 3,2 ise gaza geçince yine benzin enjeksiyon süresi 3,1-3,3 arasında olacak.

17. sacar06

sacar06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    SERKAN AÇAR
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    serdar bey forum"da okumuştum birisi yazmış değerler birbirine yakın olcak diye bende ona istinaden yakın değerlere ayarlattım 3,22 3,28 oldu sıcaklık dereceside 40 derece oldı eskiden 35 di bide size sorum olacak oksijen sensörünü söküp temizlesem sizin yazılarınızı okudumda nasıl sökecem sensörü gördüm kuzende yan sanayi bi sensör var yeni onumu taksam yoksa sizin gibi kireç çözücü ve su karışımında mı bekletsem hafta içi aracı kullanmıyorum zaten yarın bi sökecem deneyecem bakalım

18. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  19. sacar06

sacar06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    SERKAN AÇAR
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    saolun teşekkürler söküp bakacaz eğer kirliyse dediğiniz gibi temizliğini yapacaz bide bunu denemekten zarar etmeyiz tamirciler bo gaz yememem konusunda bilgi sahibi değiller hemen benzin pompası diyorlar yada tüpü sök benzinde bin diyorlar gaz arabanın beynını bozuyor çözümü yok diyorlar görüldüğü gibi bi konu üzerinde hiçkimse hem fikir değil sadece olasılıklar üzerinden hareket ediyorlar ben bu forumda çok güzel bilgiler okuyorum ve uyguluyorum inş.. iyi sonuçlar alırız yazanların emeğine sağlık teşekkür ediyorum bilgi paylaşmak içindir...

20. biolog2603

biolog2603 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    haftasonu konyadaydım önce fabrikayı aradım durumu anlattım(atiker) benzinde kullanılcak dediyaklaşık 300 km ve bihaftadır benzinde biniyom dedim. sadece lpgnin düğmesinden benzini kestiğimi ve hep benzinde bindiğimi söyledim. enjektörlerin iptal edilip en 400 km benzinde binilecek dedi servise git durumunu anlat yardımcı olurlar dedi kapattım. ordan çıktım atiker servisine gittim durumu anlattım aynısını dedi ama kalabalık olunca işi şimdi yapamam akşam yaparım dedi çıktım. hyundai servisine gittim durumu anlattım denememiz için araç kalcak pazartesi baıcaz dedi öyle olunca ordanda çıktım. ordan herhangi bi lpg ciye gittik durumu anlattık motora hava girişini sağlayan bi parça varrmış o tıkanmıştır hyundai servisi temizler ayarlar dedi ordanda 2, hyundai servisine gittim orasıda erken kapatıyomuş. tekrar sanayiye gittik özel servise gittim durumu anlattım usta tamam dedi lifte kaldırdı arabayı benzin deposunun altında kara kutu var bitane onu söktü temizledi taktı motorda hava filtresinin arkasında bi parça vardı söktü temizledi taktı. ordan başka bi lpg ciye gittik (hep benzindeyim lpgye geçmedim hiç)nozüller 2,0lıktı arbada onu küçült dedim 1,8 lik taktı araç kalibrasyonu kabül etmedi nozül çapları küçük diye tekrar eski 2,0 memeleri, taktı kalibrasyonu yaptı regülatör basıncını 1,0 cicarına düşürdü. çıktık lpg le eve döndüm. bu sabah bindim arabaya bastım marşa çıktım yola araba gene aynı benzin yemiyo yığılıyo:)) ısınınca ve tüpte sıkıntı yok saygılar sabahları artık direk lpg de çaılıştırıp bincem arabaya bide öyle deniyim.

Bu Sayfayı Paylaş