Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Gt Almayı Düşünüyorum - Ruhsatta Kw Uyuşmazlığı Hak.

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda UkabPro tarafından 11 Ağustos 2026 11:33 tarihinde açılan konu

1. UkabPro

UkabPro Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tarık U.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Yaklaşık 10 yıl boyunca 2000 model 1.5 GLS kullandıktan sonra 3 yıl önce satmıştım. Şimdilerde tekrar 2 kapılı (GT) bir Accent almayı düşünüyorum. Ancak baktığım araçla ilgili aklıma takılan iki nokta var, deneyimli arkadaşların fikrini almak istedim:

1. Ruhsattaki Motor Gücü Yanılsaması (kW Karışıklığı) Baktığım aracın motor blok kodu G4EK ile başlıyor. Bildiğim kadarıyla bu kod 1.5 litrelik 90 HP (66 kW) gücündeki orijinal motoru temsil ediyor. Fakat aracın ruhsatında motor gücü 52,9 kW (~72 HP) olarak işlenmiş. Bu aracın 1.3 olma ihtimali var mı?

• Sorum: Eski tescillerde 1.3'lük (G4EH) motorun değerinin sehven ruhsata işlenmesi durumuyla karşılaşan oldu mu? Satışta veya muayenede (TÜVTÜRK) bu durum bana bir sıkıntı çıkarır mı, yoksa ilk muayenede tespit yaptırıp kolayca düzelttirebilir miyim?
    2. Arka Stop ve Kaporta Parçası Bulunurluğu Mekanik ve yürüyen aksamın 4 kapılı sedanlarla aynı olduğunu biliyorum. Ancak 3 kapılı kasanın arka stop tasarımı, bagaj kapağı ve yan panelleri sedandan farklı.

• Sorum: Özellikle arka stop lambası veya kaporta aksamı lazım olduğunda piyasada yan sanayi/çıkma parça bulmakta zorlanır mıyım? Fiyatlar sedan modellere göre çok uçuk mu?

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,735
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. UkabPro

UkabPro Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tarık U.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
  4. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    608
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Hyundai Accent LC milenyum hatchback olanların stop farının zor bulunduğunu söylüyorlar. Stop farları bence uzun ömürlü. Kırılınca yenisi şart bence.

Bu Sayfayı Paylaş