Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent fren sorunu

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda sedatdeniz tarafından 28 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. sedatdeniz

sedatdeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar fren balatalarını değiştireli daha 2 ay olmadı daha 2500 km yapmadım bile. Ancak yokuş aşağı inerken bile frene bastığımda başlıyor kaydırmaya. Sırf bu yüzden lastiklerimi değiştirdim . impetus 2 taktırdım ama bu da sorunu çözmedi , yapılabilecek başka bir işlem varmı.
    Hyundai accent admire 1.6

2. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kaydırmaktan kastınız ne hocam?

3. Misafir

Misafir Guest

Fren pedalında şişme var'mı....

4. sedatdeniz

sedatdeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kaydırmak derken lastikler kilitleniyor. yani sanki buzda frene basmış gibi kayıyor. Rampa da tümseğe yaklaşırken frene hafif basarak duramıyorum biraz sert bastım mı da kurtaramıyorum. Balatalar ve lastikler yeni nasıl bir mekanik sorun anlamadım. Arabada abs yok.
    frende herhangi bir şişmede yok

5. Misafir

Misafir Guest

Westinghouse'de problem olabilir, bence iyi bir frenciye gösterin, eğer İstanbul'da iseniz yardımcı olurum...

6. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    frene bastıgınızda araç kızaklıyorsa aklıma gelenler ya balataları cok dibine ayarlamışlar yada fren ayarını sert tarza ayarlamışlar (tahminimce konuşuyorum belki yanlış olabilr)

7. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Şöle bişey söliyeyim.İlk aracımda başıma gelmişti..

Parçacıya gittim 106 için ön balata dedim adam model sordu kaç motor dedi söledim verdi parçayı gittim tamircime.Usta balatayı takarken bişey dikkatini çekti.Balata takıldığı yere büyük geliyor.Bi şekilde balata takılıyor ancak sanki diskle bir bütün gibi duruyordu.Araçtan çıkan balatayı verdi.Al numuneyle git ona göre al dedi tmm abi dedim gittim parçacıya adam 2 balatayıda karşılaştırdı gerçekten bu kalınmış dedi.Sonra sistemine motor numarasına kadar herşeyi girdi yine bilgisayar aynı parça kodlu malzemeyi gösterdi.Benim aracım 2001 model tek kapı 1,4 idi.Gitti içeriden 1,4 4 kapı 98 modelin balatasını getirdi bire bir aynı parçaydı gittim taktırdım tıkırt diye oturdu yerine ve hiç bi sorun olmadı...

Yani diyeceğim o ki acaba aracınıza orjinalinden hariç farklı bi balata takılmış olabilirmi?Benim anlattığım gibi bi olay olmuş olabilir buda gözden kaçmış olabilir.Dolayısıyla frene basar basmaz araba direk frenlemeye gidebilir.

Tabi bunlar sadece fikir yürütme.En doğrusunu servis veya tamirciniz bakarak sorunu görebilir.Biz görmeden nedesek garantisi yok açıkcası.

8. sedatdeniz

sedatdeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bunu tamamen göz ardı etmiş olabilirm. Çünkü arabayı özel servise bıraktım. Balataları değiştirin dedim ama kaliteli olsun dedim. 3*4 saat sonra da aldım.

9. atakan_arikan

atakan_arikan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    fren disklerinizde eğrilik olabilir,arka fren ayarı çok sıkı olabilir,ön fren balataları hatalı olabilir,fren merkezi arızalı olabilir aracınız garantide ise yetkili bir servise gitmenizi tavsiye ederim.

10. sedatdeniz

sedatdeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Garantide değil ama anlaşılan fren konusunda servise gitmem gerekiyor.

11. atakan_arikan

atakan_arikan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    fazla bir masraf çıkacağını sanmıyorum bir kontrol ettirin can güvenliği söz konusu.

12. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    2004 accent in üzerinde fabrika çıkışı impetus 2 vardı aldığım günden beri kaydırıyordu hele yağışlı havalarda sanki buzun üzerinde gibiydi şimdi michelin var sanki frenler abs li gibi. impetusu bedavaya sıfırını verseler taktırmam.

13. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    aracımı aldıım günden beri lassa var üzerinde ve arkadasların dediği gibi frene basmaya korkar oldum direk kızaklamaya baslıo pedalda bi anormallik yok fakat biraz bosluk var gibi gelio aynı dert bendede var kısacası korkarak basıorum frenlere yaa

14. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    lastikleri değiştirmeden önce arkadaşım balatalara baktır dedi.ben lastikleri değiştirdim sanki abs var kaydırma kalmadı .lassanın üzerine para verecekler tatırmam canımı sokakta bulmadım.

15. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    doğru sölüosun ama lassa dan hiç memnun deilim fren ayarı yaptırıorum yine aynı demekki lassada bi sorun frenlerde deil

16. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    snoways kullanıyorum bu dediğiniz problemlerin hiç biri bende yok.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifÜstüne üstelik kaydırmaya çalışıyorum kaymıyor öyle bir lastik snoways 2 plus

17. mkr

mkr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mehmet kuru
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    arkadaşlar milenyum 1.3 ün baskı balatasını değiştim.aynı gün aracın fren pedalından tıkırtı sesi gelmeye başladı. ayağım fren pedalında değilken marşa bastığım anda fren pedalından kısa süreli tıkırtı sesi geliyo . fren pedalına basıpta marşa basınca ayağımla ve kulağımla pedaldaki tıkırtıyı hisedebiliyorum.araç rolantide çalışırken ayağımı fren pedalında basılı tutuyorum fren pedalından yine sürekli tıkırtıyı algılıyorum. bilgisi olan varmı sorun nedir? araçta ABS yok.Araç giderken frene bastığımda titreme tıkırtı felan yok

Bu Sayfayı Paylaş