Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Era Süspansiyon , Lastik Arızaları , Olası Çözüm Yolları

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Ersin tarafından 13 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu

1. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    99
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Dün yola giderken gösterdim.Arka sağ takozdan şüpheleniyordum.Takozdan olduğunu söyledi.Sürüş esnasında sorun olmayacağını ama çıkan sesten dolayı konforu etkileyeceğini söyledi.Takoz değiştirirsem amortisörle birlikte değiştirmemi söyledi.Direksiyon eğriliğini sordum.Rot balans dedi ama geçici çözüm olduğunu söyledi.Aslında sadece sağ ön bilyeyi değiştirsem iyiymiş.Ne zamandır aracı değiştirme fikrim var.Sağ ön bilye yazında değişmiş diğer parçaların orijinalliğini bozdum.Yapmaz yapmaz yolda giderken yapacağı tutar diye.

2. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,574
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Ön takım diyorsun şakaya gelmez hiç değişmemişse elden geçmesi elzemdi.

Servisin sağlam dediği burcun üstten yarısına yarık olduğunu kendim görmüştüm.

Şikayetim de sağ tekerin yoldaki tırtıklardan geçerken sola doğru açılma yapmasıydı.

Orjinallik mi ? 20 yaşındaki bir araba sonra bir araba orjinalliği umursama kaliteli parça ile değişimleri şart oluyor.

3. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    99
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bugün arabayı sanayide gösterdim sağ arkadan geldiğini düşündüğüm amortisör için.Bir usta belim sakat diyerek arabayı bana sallattı sağ amortisör değişecek dedi.Tek değişir mi? dedim değişir dedi.Başkasına gösterdim aracı lifte kaldırdı ama amortisörlerde gözle görülen bişey yok.Aracı sürelim dedi kısa bir sürüş yaptık arka amortisörler değişecek dedi sızıntı yok deyince o en son hali içten vuruntu yapıyor dedi.Hatta biraz önlerde de var dedi.Aciliyeti yok yaza kadar sür kafana yatmazsa değiştiririz dedi.Bir fiyat sorayım dedim önler maysan arkalar motto takozlarla birlikte 6900 lira dediler.Şu an böyle kullanmak istiyorum o lokurtu sesi de bazen geliyor bazen gelmiyor bazen de inceden bir tık sesi geliyor ama her tümsekte böyle lokurtu ya da tık sesi gelmiyor.Benim aklıma takozlar geliyordu ama dışarıdan bakınca sağlammış gibi duruyor. Merak ettiğim bu durum sürüşü çok olumsuz etkiler mi virajlarda falan?Ya da böyle kullanmalı mı?

bekobey bunu beğendi.
  4. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,574
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Boşluk yoksa etkilemez ama aracın gövdesinin dalınımın arttığını hissedersin . Monreo tavsiyemdir . Biraz sert karakterlidir ama 2019'dan beri patlamadı . Maysan Mandoların servisin taktığı çabucak patlardı.

5. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    99
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aracımla yakın zamanda memlekete gitmeyi düşünüyorum.Rulmanların değişimi sonrası arka sağ taraftan genelde çukurlarda çıtırtı sesi bazen de lokurtu sesi geliyor.Tümseklerden geçerken genelde bir ses gelmiyor.Aklıma takoz arızası geliyor.Ustalara göre takoz değişirken amortisörde değişmeli.Mantıklı mı?Sese neyin sebep olduğundan emin değilim.Gösterdiğim bir usta kısa bir sürüş sonrası amortisör dedi.Bir tanesi binmeden sallayarak arka sağ amortisör dedi.Bir tanesi de porye dedi şimdi pahalı olur (20000'i bulur) böyle kullan dedi. Bosch car servisinde falan makineyle ölçüm yapılır mı yada yapılırsa pahalı olur mu?Bu şekilde kullanıp bayram sonrası memleketten döndükten sonra arka amortisörleri değiştirteyim diyorum.Sıkıntı olur mu?

6. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,574
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Siz kendiniz arka sağ tekeri krikoya vurun. Özellikle amortisörün burcunu ışık yardımıyla her taraftan inceleyin. Amortisörü elinizle sallamaya çalışın. Torsiyon çubuğunun takozuna da göz gezdirin. İmkan bulursanız levye ile hareket ettirmeye çalışın .

Hangisinde sorun olduğuna göre değişir . Aracın sağ arkası gezebilir

Bu Sayfayı Paylaş