Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Era Sol Üst Motor Takozu Doğru Hizası

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda FehimYanzı tarafından 12 Temmuz 2026 23:34 tarihinde açılan konu

1. FehimYanzı

FehimYanzı Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Fehim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC

Merhaba Arkadaşlar

Motor şanzıman kulaklarını hepsini orjinal değiştirmiştim 1.5 yıl oluyor ancak rölantide özellikle direksiyonda ve kasada biraz titreşim var. Egr manifolt temizlendi travels orjinal degişti aklınıza gelecek herşey değişti sensörlere kadar. Ancak usta montajı hatalımı yaptı diye düşünerek sağ yağlı kulağı somonu gevşetip altan kriko ile destekledim ancak titresim hiç ekesilmedi. Sol üst şanzıman kulağını altan destekleyince arabadaki direksiyondaki kapıdaki titresim uğultu minimuma indi tam istediğim gibi oldu montaj hatalıdır diye sökerek altan desteleyip delikleri denk getirip tekrar sıktım topladım ama değişen bişey olmadı şimdi burada şanzıman yükünü alta bulunan şanzımanlaramı vererek montajı yapmam gerekiyor çünkü stop ederken bir sallantıda var. Bu konuda daha önce tecrübesi olan varsa bilgi rica ederim.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,693
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, motor stop ederken boğaz kapanmazsa yani hava almaya devam ederse sallanarak stop eder. kulaklarla bunun bir ilgisi yok.

FehimYanzı ve MAERKEK bunu beğendi.
  3. FehimYanzı

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Fehim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kontrol ettim hocam stop kelebeğide valfide çalışıyor stop ederken vites geçişlerinde de bir sallantı oluyor. Motor sanki çok yukardaymış gibi alt kulaklardan oluyor sallantı.
    Merhaba hocam stop kelebeği ve valfini kontrol ettim stop ederken kapanıyor. Vites gecislerinde de bir silkeleme oluyor sorun müşür değil alt sanzıman ve sol üst sanzıman kasıntısı alınmamış diye tahmin ediyorum çünkü titreme sağdan çok sol direksiyon ve kapıda hissediliyor. Yani bu titreme normalmi bilemiyorum kimisi bende hiç yok diyor kimisi var diyor ankamadım gitti.

4. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    391
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Motor ya da şanzuman takozlarından biri arızalı büyük ihtimal.Bence detaylı kontrol ettirmeniz faydalı olacaktır.

5. FehimYanzı

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Fehim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yok hocam hepsi yeni montaj hatası olduğunu düşünüyorum. Merak ettiğim yükün çoğunluğunu alt şanzıman kulaklarınamı vermek gerekiyor yoksa üst sanzıman kulaklarınamı emin olamadım. Ustaların birşey bildiği yok kara düzen iş yapıyorlar.

Bu Sayfayı Paylaş