Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

accent era , rüzgar sesi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda newera tarafından 14 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu

1. atlantix

atlantix Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynı dertten bende muzdaribim bende 0 aldım 90- 100 km arasında soldan geliyor ses servise söylediğimde bakıma geldiğinizde söyleyin inceleyelim dediler ben de öle bıraktım.

2. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Aynı şikayet bende de var 80 den sonra bence problem, cam fitilinin üst birleşim yeri biraz kesik ve de camdan ayrılmış durumda ayrıca yumuşak.Hız artışıyla birlikte dolan hava fitili kaldırıp sürtünmeyi arttırıyor.Şoför ben olduğum için maalesef foto çekemem ve diğer yerlerde ses şikayeti var yok diyemem.

3. anilaktas

anilaktas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bende firmamın bana vermiş olduğu 2011 1,5 era kullanmaktayım.80 km hızdan sonra sağ taraftan rüzgar sesi geliyor.aynayı kapattığınızda ses kesiliyor.sorun aynada yani.

4. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Valla denemesi bedava aynayı kapatmasına kapatıp deneme yaparız amapire yüzünden yorgan yakmayalım alimallah kazaya sebebiyet olmayalım en yakın zamanda benim contanın resimlerini ekleyeceğim.
    Düzenleyen : &lt;&lt;bülent&gt;&gt;

5. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Sonunda resimleri ekledim fark açık açık görülüyor.Bu sözler bana ait"Aynı şikayet bende de var 80 den sonra bence problem, cam fitilinin üst birleşim yeri biraz kesik ve de camdan ayrılmış durumda ayrıca yumuşak.Hız artışıyla birlikte dolan hava fitili kaldırıp sürtünmeyi arttırıyor." Buyrun inceleyin kararınızı kendiniz verin.
    Ön kapı:
    Conta bu şekilde oldukça güzel yapışık başlıyor, tam köşede camdan uzaklaşıyor (üst resimler).[​IMG]
    Bunlar da arka kapı:
    Rakipleri de incelersenizpencere contası 4. resimdeki gibi her tarafta aynıdır, bitişiktir. Aynayı kapatıp da denememi en kısa zamanda yapıp sonucu paylaşacağım.

6. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Ayna gövdesi(üçgeni) fotoları:

7. mahmuder

mahmuder Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

Arkadaşım yaklaşık 6 ay önce sıfır 2010 aldım bende 90-100 olunca rüzgar sesi geliyor , ayrıca sabah kalktığımda arabanın göğsünde ince toz tabakası oluşuyor acaba aynı nedenlerden dolayı mı? Selamlar
    Düzenleyen : mahmuder

8. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar aynayı kapatıp da denedim bu sefer rüzgar sesi şiddetlendi. Doğal olarak, aynanın düz tarafı sürtünmeyi artırıyor. Sn. Mahmuder kusura bakmayın, uzun zamandır bu konuya bakmamdım. Toz konusuna pek dikkat etmedim ama zaman zaman toz oluyor, aynı nedenden midir bilmem.

9. ugurdogan

ugurdogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bizim araçta da yüksek hızlarda ses alıyor camlardan.Ama abartamam tabi.Camlar daha kalın olsa bu seslerde gelmezdi ama sonuçta üst sııf bir araba değil.

10. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Benin arabamda da sağ ayna kenarındaki fitillerin orada bir yerden çok rahatsız eden bir rüzgar sesi geldi.Dışarısı oldukça rüzgarlı idi şehirler arası yolda idim.İstanbulda farketmedim.Bir müddet sonra kesildi.Süratimle pek ilgili değildi çünkü daha yüksek hızlara çıktığımda olmamıştı. Daha sonra Akhisar taraflarında karşıdan rüzgar aldığımda tekrar oluştu. 90-100 km hızım vardı.Eşime toz bezi havlu gibi şeylerle sağ dikiz aynasına yakın yerleri içeriden yoklayarak kapattırdım.Aynaya yakın yerlerdeki keskin dönüş yapan yerlerdeki noktaları bezle içeriden izole ettiğimizde sesin kesildiğini gördük. Anadol Murat Renault gibi tüm araçlarımda bile böyle saçma bir şeyle karşılaşmadım ve çok üzüldüm.Bunu da üst sınıf bir araba değil diyen arkadaş için yazdım.Neyani camdan ıslık sesi gelmemesi için Mercedes e mi bineceğiz. Şimdi esas merak ettiğim çok bilmiş servis elemanlarına bu sesi ne gibi bir yöntemle test ettirebileceğim ve ne sonuç alacağım.Rüzgar tüneline sokacaklarını vede böyle bir sistemleri olduğunu da sanmıyorum .Belki fitilleri onarma veya değiştirme yoluna gidebilirler.Merak ediyorum tabiki. Önümüzdeki günler de servise gidip soracağım fakat bu konuda çözüm önerisi olan arkadaşların fikirlerini de beklerim.

11. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    valla 80-90 dan sonra sizin rüzgar sesi diye bahsettiğiniz ses uğultu olabilir mi??? hep 80-90km den sonra denmiş , benimkindende ruzgar sesi ama vuv vuv vuv şeklinde uğultu sesi gibi geliyor.acaba yukarda bahsedilen sesle benimki aynı mıdır???

12. Iearda

Iearda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba,2010 model accent Era kullanıyorum,aynı rüzgar sesi problemi bende de var, bir kaç sefer Çorlu ve Tekirdağ servisine gitmem rağmen, bu sesin normal olduğunu söylüyolar.Bana göre normal değil,çünü bundanönce aynı aracın 2009 modelini kullanıyordum fakat böyle birsorun yoktu.Şimdide ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası çünkü gidebileceğim tüm servislere gittim ve servislerdenbu yorumu aldım.

13. dikmener

dikmener Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    selamlar
    ben de 2011 1.6 select era aldım. daha 400 km deyim :)))) bende de aynı sorun var malesef :(( içeriye rüzgar sesi geliyor, cam veya kapı fitillerinden sanıyor idim, fakat böyle bir durumda içeriye de rüzgarın girmesi gerekir, ses var ancak görüntü yok...hafta sonu manisa'da mesir otoya gidip göstermeyi düşünüyorum...bir de şehirler arası yolda giderken içeriye sanki çok fazla asfalt sesi geliyor gibi, üzerinde bridgestone lastikler var ondan olabilir mi?

14. anilaktas

anilaktas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

öncelikle hayırlı olsun kullanırken zevk alacağın bir araç.uzun yolda hiç yormuyor.rüzgar sesinebi çözüm bulan yok henüz.lastiklere gelince;çoğu firma opel,fiat,peugeot,hyundai,toyota kısacası üst düzey otomobiller hariç sıfır araçlara özel lastikler yptrıyorlar.bunlar genellikle piyasada satılmayan modeller.ve ömürleri çok kısa oluyor.bizim hyundailerin altındaki lastik sert bir lastik bu yüzden yol sesini alıyorsun (gereğinden fazla) havaların soğumasıyla bu ses daha da artacaktır.ama bi çok sıfır araç lastiğinden iyi bizdeki.bridgestone farkı.

15. dikmener

dikmener Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    teşekkür ederimarkadaşım

16. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    içeriye rüzgar girmesi şart değil.sunroofta da açık bir alan olmasına rağmen içeri rüzgar girmez,aynı kapı camlarına takılan rüzgarlıklarda olduğu gibi. bu seslere kapı fitillerinin yetersizliği veya hatalı uygulanması sebep oluyor diye düşünüyorum.negatif hava basıncı oluştuğunda da ses çıkar, yani emiş yapar içerdeki havayı.fakat bu emilen hava aerodinamik bir yapıda değilse o bölgedeki rüzgarın sürtünmesi tatsız bir ıslık sesi yapıyor.
    benim era da kapı (sürücü kapısı) camı yarım açıkken kapatırsanız cam şangırtısı çıkıyor.tuna servise götürdüğümde bu böyledir gibi bir şey söylendi.pekiyi sürücü yanındaki sağ kapı camında olmuyor bu şangırtı .? o da öyle demekk ki. o kapıda da dikiz aynasına yakın yerden kimi zaman rüzgar sesi geliyor fakat sürücü kapısında da hiç rüzgar sesi gelmiyor.
    Bridgestone lastikler her araçta kullanılıyor.eralarda lastik sesinin çok gelmesi kaporta izolasyonunun eksik olmasından özellikle davlumbazlarda izolasyon yetersizliğinden oluyor.küçük taşlar varsa yolda çatır çutur ses içeri geliyor.bu kadar gelmemesi gerekir. (işte ucuz etin yahnisi bu kadar olur deniyor sonunda )ama bu fitillerin ve bahsettiğim izolasyonun diğer tüm eksiltilenlerle beraber toplam maliyetinin 500-600 lirayı geçeceğini sanmıyorum.ledler eksik,yol bilgisayar termometresi yok hararet göstergesi yok,arka diskler kampana olmuş falan.kaç para kazandı üretici haydi toplasan 1000 lira.markasını düşürdüğüne değermi ayrı soru.
    Binecez böyle ne yapalım..

17. anilaktas

anilaktas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

sadece sürücü tarafındaki cam açma anahtarlarına led takılabiliyor güzel de oluyor tavsiye derim.

18. dikmener

dikmener Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    yinede eralar rakiplerine göre segmentinin en iyisi diye düşünüyorum

19. anilaktas

anilaktas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    sonuna kadar katılıyorum.hastasıyım 110 beygirlik motorun

20. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hiç kurcalamam arabayı adetimdir.0 arabanın cam switchlerini söküp takmak bana göre değil.servis yaparsa yaptırırım.orjinal yani.

Bu Sayfayı Paylaş