Arkadaşlar merhaba. forumda bir kaç konu başlığı altında PCV valfi ile ilgili yazışmalara katılmıştım. Bunun üzerine çok pahalı olmadığı için bir hafta önce valfi yenisi ile ( orjinal ) değiştirdim. Değişimemi bağlı yoksa farklı bi nedendenmi kaynaklandığını anlamadığım bi durum oluştu. Aracımı LPG de kullanıyorum. Sürüş halinde bile stop etmeye başladı. Bazen ışıklarda beklerken hiçbir belirti olmadan stop ediyor. Motor sıcak soğuk farketmiyor. Dediğim gibi PCV valfi değiştikten sonra bu durum oluştu. Bu konu ile ilgili Daha önce tecrübesi olan varmı ?
parçanın değişimini kendim yaptım. Köyü işçiliğe sebep olabilecek bir parça değil gibi . 2 adet kelepçe var hortumları tutan. Sadece motor tarafındakini pense ile gevşetip değişim yaptım. Kelepçe sıkılığıda iyi gibi .
rölantide motor sıcakken söktüğünüz yerde sigara benzeri birşeyle kaçak testi yapabilirsiniz. dumanı kelepçeli yerde çekerse hata belli olur. tabi birçok yerde vakum kaçağı olabilir.
eskiden pvc kaçırıyor yada kötü çalışıyordur, sizin adaptasyonunuzda buna göreyse şimdi map basıncı referansı değiştiği için stop ediyortdur. tekrar lpg kalibrasyonu yaptırırsanız sorun düzelir.
Teşekkür ederim cevap için. Forum dışı biraz araştırma yapma imakanım oldu. aşağı yukarı sizinle aynı cevaplara yakın şeyler yazılmış. Bugün LPG ayarı için gideceğim. Sonucunu tekrar yazarım.
Arkadaşlar merhaba. Cuma günü yazmış olduğum arıza ile ilgili bütün hafta sonu uğraşmak zorunda kaldım . ancak yazabiliyorum çözüm ile ilgili olarak. LPG ayarı için giderken arabam yine stop etti. LPG ustasına gittiğimde sıkıntının sadece LPG de olmadığını anladık. Araç kendini korumaya almış ve 4000 deviri geçmiyordu. Aynı sıkıntıyı benzinde de yaptığını farkettim. uzun bir araştırmanın sonucunda krank sensörünün arızalı olduğu tespiti yaptık . parçayı orjinali ile değiştirdim şuan bi sıkıntı yok. Sizince aracınızda sebepsiz stop etme , aracın kendini korumaya alması , yüksek rölanti , yüksek yakıt değerleri gibi problemler oluşursa krank sensörüne yoğunlaşın . Çünkü araba arazı lambasını yakmıyor.
Bazı üye arkadaşlarımız buradan tavsiye alıp veya başka şekilde problemini çözdükten sonra açıklama yapmıyorlar . Ben sürekli bu forumu takip ettiğim için sorunları hallettikten sonra geri dönüt veren üye arkadaşıma teşekkür ederim.