19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent ERA kullanıcıları buraya!

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Coşkun Özcan tarafından 2 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. Sinfulangel

Sinfulangel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Soru bana mı anlamadım ?

2. yasinkaya

yasinkaya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Yasin KAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Bu problem ile karşılaşan anlar ancak. forumu okudum. Herkes servise git yazmis.

Sent from my galaxy s2 using Tapatalk

3. Sinfulangel

Sinfulangel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Sökülüp bakılması lazım, butondan kaynaklanan bir temassızlık varsa basitçe halledilir. Teybin arkasına giren kabloda sıkıntı varsa oda hallolur. Diğer türlü bir sıkıntı varsa eğer yanlış bilmiyorsam can buss denen bir sürücü ile direksiyondan teyip kontrolü yapılıyor ona bakılması gerekir. Onada servis bakar.

Benim aracımdaki direksiyon kontrolünü yaklaşık 2 senedir kullanmıyorum malumunuz aracın orj teyibi haricinde pek teyplere uyumlu olmuyor. Aslında uyduruyorlar fakat 150 € olduğu için cihazın fiyatı almadım. Direksiyon kitini kullandığım sürece bir sıkıntı olmamıştı.

4. yasinkaya

yasinkaya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Yasin KAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Teşekkürler. Tahminen butonlarda bir oksitlenme oluşmuş. Öyle tahmin ediyorum. Çünkü parça ileri geri tuşu (seek), Mode tuşu ve kısma tuşunda problem yok. Ses açmaya bastığımda bazen açıyor. Bazen kısıyor, bazende frekans değiştiriyor. Yani ses açma tuşunda bir problem var gibi geldi bana. Oksitlenme diye tahmin ediyorum. Bu nedenle de sprey vs öneren kullanan varmı onu merak ettim.

5. 23era23

23era23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ziya AVCIOGLU
    Yaşadığınız Şehir:
    23-ELAZIĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Aracım 2010 model 1.6 team(güv.pak.) gri. Su anda 23000 kmde.aracım tamamen orjinalq 0 gibi teyp ve saatteki jelatinler dahi hala duruyor:) memnun olmadığım tek hali aynen süspansiyon ve amortisör...

6. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2008 1.5 vgt team 78000 km de rengi füme Ağva da ikame ediyor:D

7. ercnseker

ercnseker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ercan ŞEKER
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    2008 Era 1.6 CVVT Simota Acık hava filtresi tadından yenmiyo :)

8. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Aracımı 22 gün önce aldım: 2008 model Accent Era Dizel Team Abs 63.000 Km de..
    Bulup alana dek resmen göbeğim çatladı,gecelerim gündüzüme karıştı desem abartı olmaz sanırım..

Link vermek yasak mı değilmi bilmediğimden isim vermeden yazayım hepinizin bildiği araç alım siteleriyle (sah.......com/ara........com) okadar içli dışlı olmuştumki artık Mersindeki satlık Dizel Eraları direk tanır olmuştum..

Era sağolsun kendi içinde okadar çok değişik paket ve versiyon üretmişki en dolusu olan Steyll ve select'i bulsan Km si yüksek çıkıyordu,piyasada en çok bulunan Team bulsan değişeni boyananı vb.çok oluyordu gib gibi...

Tam ümidi kesmiştimki (Yaklaşık 2 ay sadece kendi yaşadığım yer olan Mersinden bakıyordum) bulamayacağımı anladım..(Bu süreçte Sanayide tanıdığım Ustalardan tutta Hyundai Yetkili servisi Derya Otoya,belki oralarada düşer falan diyerek Fiat Boranlara,Tofaş Bilenlere,Opel Gedizlere,Renault Gürsoylara bile gidip irtibat numaramı vermiştim)

Baktım ses yok en sonunda Adanaya da bakmaya karar verdim..Adanada Mersinden daha çok Era seçeneği vardı.Ve 2 gün geçmeden yine internetten şuan aldığım aracın ilanını gördüm..Telefonda pazarlığı bitirdim bilgileri aldım (İlan internettendi ama satan araç sahibinin kendisiydi..) Adanaya hiç gitmemiştim sordum soruşturdum Hyundai Ertuğrul Gazi yetkili servisi önünde buluştuk..Mersindeki yetkili servis Derya Oto yazılı expertiz vermiyor sözlü olarak expertiz yapıyor ve 100 TL istiyor..Adanadaki Ertuğrul Plaza expertize 190 TL dedi yazılı,imzalı,kaşeli belge verdiklerini söyledi,pazarlıkla 170 TL ye anlaştım ve expertize soktuk..Satıcının dedikleri dışında birşey çıkarsa parayı bana satacak olanın ödeyeceği şeklinde anlaşmayıda yetkili servis görevlisi önünde yaptık..Velhasılı kelam yaklaşık 1.5 saat sonra expertizden çıktı.Adamın dediği dışında birşey çıkmadı,motor süper,herhangi bir masrafı vb.çıkmayıncada Notere geçip alıp dönmüş oldum..

Hayatım boyunca hep benzinli aracım olmuştu,ilkkez Dizel kullanıyorum..80 TL lik mazot alıp Trip ten Km yi sıfırlamıştım,şuan 306 Km oldu ve ibre şuanda en dip olan 'E' den sonraki hemen ilk çizgide..Daha nerden baksan rahat bi 50 Km daha gitse toplamda 360 Km olacak diye hesap yapıyorum..Çarpıp bölünce Km de 22 Krş yakmış oluyor..Nasıl sizce?

Araç hakkındaki diğer ilk izlenimlerimide inşaallah ilerleyen günlerde paylaşacağım..

Kolay gelsin..

9. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    aracınız hayırlı olsun... şehir içi kullanımda fabrika değerleri 5.6 şehir dışı 4 lt olarak veriyor buna göre gittiğiniz yola göre tahmin edebilirsiniz ... :)

10. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    bence süper bir değer

11. carenfly

carenfly Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ulaş Akın
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Selamlar, Emektar 2004 Accent Admire yi vererek, 2009 Accent Era select (Benzinli) aldım. Bu arabanın yabancısıyım, bazı ssorularım olacak, yanıtlayabilirseniz çok makbule geçecek.
    1. Önceki arabamın rölenti devri, 800 rpm idi. Era da ise 600 devirde dönüyor. Sizin arabalarda böylemi.
    2. Hararet göstergesi eski arabamda tam ortada dururdu. Bunda (Era da) ortadaki çizginin bir milim aşağısında. Sizin arabalarda da böylemi.
    3. Yol bilgisayarı anlık tüketimi göstermiyor. Ortalama tüketimi gösteriyor. Doğru mu?
    4. Yol bilgisayarından dış hava sıcaklığı görülemiyor? Doğrumu?
    5. Sanki sağ ön amortisörden Luk Luk diye ses geliyor. Araba 33.000 km de. Bu normal mi. Arızalanmış olabilirmi.
    6. klimayı devreye aldığımda, motor devri bir anlık yukarı gidip geri geliyor. Sizde de bu şekil mi.
    7. Arkada, bagajda su şişesi, yangın söndürücü gibi eşyaları nereye sabitliyorsunuz.
    8. 110 km oldu, yol bi,lgisayarı 9.5 yazıyor. Bu rakam çok değil mi.
    ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

12. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    öncelikle hayırlısı olsun güle güle kullanın

cevaplar

1-çok önemli değil fazla olmasın çokta az olmasın ayarlanabilir
    2-evet öyle
    3-doğru
    4-sytle modellerinde var sadece doğru
    5-muhtelemelen rot,rotil ve rot başlarını kontrol ettirmeniz gerekecek fazla çukurlara girilmiş olabilir
    6-evet bu şekilde
    7-[​IMG]
    böyle birşey işini görebilir web te var araştırabilirsiniz
    8-benzinli çok değil bence opel astra 1,4 100 kmde 14-16 lt yakıyor :)

carenfly bunu beğendi.
  13. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    1-2-6) Dogrudur. Eralarda böyle
    3)Dogrudur. Anlık tüketim mevcut degil. Ancak yola cikarken sıfırlarsanız anlık gibi gösterir...
    4)Select͵ style / prime donanımlarında var. Bizim aracta select. Gayet güzel
    5)bozuk yollarda kullanilmissa amortisör patlamis olabilir. Kontrol ettiriniz
    7)Tam olarak stop lambasinin arkasindaki cep gibi yere sıkıstırılabilir. Ya da isa abi gibi file alınabilir
    8)Eger bu deger sehirici ise süper. Bence dikkat edilirse yakıt olarakta süper bi arac.
    Bu arada hayırlı ugurlu olsun...:D

LG-E730 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

carenfly bunu beğendi.
  14. Exorciist

Exorciist Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ALİ TANRIKULU
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    2010 Açık Metalik Gri 1.5 CRDI Start İstanbul/Güngören

15. carenfly

carenfly Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ulaş Akın
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    cevaplar için teşekkürler. çok makbule geçti. Ancak sorularım devam ediyor.
    9. Teybin USB çıkışına 1GB lık flash diski takınca okuyor. 8GB lık diski takınca Error4 yazıyor. İkiside FAT32 formatında. Bu teybin flash okuma kapasitesi nedir? 4GB a kadarmı? veya böyle bir sınır varmı? yok mu?
    10. Öndeki tavanda bulunan üstünde door yazan düğme ne işe yarıyor.
    11. Arka koltuk mideri sırta doğrumu katlanıyor. yoksa ön koltukların arkasına doğrumu katlanıyor.
    12. Motor bölümünde debriyaj hidroliği göremedim. var mı , yok mu?
    13. Sürücü tarafındaki kontrol düğmelerinin sadece birinin ışığı yanıyor. Diğer kapılardaki cam açma düğmeleride yanmıyor. Admireyi 8 yıl kullandım, bu lambalara hiçbişey olmamıştı. Bu araba 3 yaşında nasıl oluyorda tüm lambaları bu kadar çabuk patlıyor. Bunları değiştirmek kolaymıdır. Kapıları sökmeden, bu yanmayan yerlerin ampulleri değiştirilebiliyormu.
    Sevgiler. Saygılar.

16. carenfly

carenfly Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ulaş Akın
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    1

17. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    9) ile ilgili birsey bilmiyorum. Ama muhtemelen destek sorunu vardir.
    10) Normal ortadaki tavan lambasi gibi. Door yaparsaniz kapilar acik iken harita lambalarida yanar
    11) Koltukun sirt kismi oturdunuz yere dogru katlanir. Mesela : _/ > _| gibi devam ediyor
    12) Bir bilgim yok.
    13) Led aydinlatma koymamis olabilirler. Kapilari sökerek yeni ledler koyulabilir. Bunun icin DIY bölümü yararli olabilir...

LG-E730 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

carenfly bunu beğendi.
  18. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    rica ederis size bir kullanım kitapçığı gönderelim daha başarılı olur :)

carenfly bunu beğendi.
  19. carenfly

carenfly Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ulaş Akın
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    kullanma kılavuzunu okudum. MP3 çaların kapasitesinden bahsetmiyor. Kapı ampullerinin nasıl değiştireceğinden bahsetmiyor. Bilgisayar dış sıcaklığı gösterir diyor. Ama göstermiyor. Arka tekerlerde ABS li modellerde disk var deniyor. Ama yok. Hararet göstergesi ortanın altında durur demiyor. Klima devreye girerse devir yükselip alçalır da demiyor.
    Enteresan bir kullanma kılavuzu hazırlamışlar. Tam kıllanmalık.:RpS_laugh:

20. carenfly

carenfly Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ulaş Akın
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Salı gününden bu yana bu arabayı kullanıyorum. Admire'den bu kadar farklı olacağını tahmin etmezdim. Araba çok hoşuma gitti arkadaşlar.

Bu Sayfayı Paylaş