Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi MAF Healt Checker

Accent Era Crdi Kaynağı Bulunamayan Sesler

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda euxinos tarafından 23 Eylül 2026 21:02 tarihinde açılan konu

1. euxinos

euxinos Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat Güntekin
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Birkaç ustaya gösterdim sorun yok arabada diyorlar ama sesler rahatsız ediyor.

Ön bilgileri vereyim öncelikle. Küçük bi çarpmadan dolayı panjuru tutan iki vidadan biri kırık. Geçen yıl kayışı yıpranmadan dolayı değiştirdim. Aynı gün alternatör arızasından dolayı kasnağı vs değişti. Şimdi seslere geleyim.

8-9 aydır şu ses dikkatimi çekiyor. Rölantide de duyuyorum, bazen giderken direksiyonu çevirince pat pat rüzgar sesi gibi ses de geliyordu. Bağlantılı mı bu sesle bilmiyorum ama panjura rüzgar yandan gelince yapabilir diye düşündüm.
    Ayrıca kaputu açınca bu sesi duymuyorum. Metal sesi gibi de değil.

birinci ses

Bu ses neden kaynaklıdır diye ararken akslardaki arızayı fark ettik ve iki aksı değiştirdim ama yukarıdaki ses halen devam ediyor. İki gündür yatıyordu araba, az önce çalıştırdım hareket bile etmemiştim yine yaptı. Sürekli devam eden bir ses değil. Bazen debriyaja basınca kesiyor bırakınca geri geliyor. Bu yüzden kayış ya da kasnaklarda mı sorun var diye de düşünüyorum. Sadece soğukken de yapmıyor. Bazen motor sıcakken de oluyor.

Yeni yeni duymaya başladığım bir ses daha var. O da aks değiştirdikten sonra olmaya başladı ve arabanın sağ dış tarafından daha çok duyuluyor. Üstteki gibi kabinden daha çok duyulan bir ses değil.
    İkinci seste de sağ ön tekerlek tarafından daha çok duyuluyor. Kaput açınca belirgin bir ses yok.

ikinci ses

Bu sesler neden olur? Bilen, tecrübe eden varsa yardımcı olabilir mi?

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,794
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Bu Sayfayı Paylaş