Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Era Aydınlatma Sorunu

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda FehimYanzı tarafından 27 Haziran 2026 tarihinde açılan konu

1. FehimYanzı

FehimYanzı Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Fehim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Merhaba Arkadaşlar,

Son bir kaç aydır farlar ilgili çözemediğim bir sorun var. Arabanın bazen sağ bazende sol far kendiliğinden sönüyor aç kapa yapınca düzeliyor. Uzunlar kapalı olduğu halde gösterge panelinde uzunlar yanıyouş gösterge işareti bazen hafif silim bazende tam yanıyor. Far kolunu orjinal yeni alıp taktım ama yine aynı sorun var. Benzer sorun yaşayan varmıdır.

MAERKEK bunu beğendi.
  2. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,622
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Röle ve sigorta kutusunu kontrol etmelisiniz. Halojen ampül mü kullanıyorsunuz ? Tesisatınızda sorun var gibi duruyor.

FehimYanzı bunu beğendi.
  3. FehimYanzı

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Fehim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yok hocam h4 mercekli led ampul ancak bu ampuller 2 yıldır var bir kaç aydır bu sorunu yapıyor. Hatta sağ var uan sanayidir indadır diye orjinal sıfır sağ farda aldım. Sigortadan olsa sanırım hiç yanmaz. Ancak hava filtresinin ordaki röleden olabilir sanırım. Hnagisi farlara ait bilmiyorum bir kontrol ederim umarım soeun ordadır.

MAERKEK bunu beğendi.
  4. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,622
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    İhtimallerden biri Rölenin kontakları kendiliğinden serbest bırakıyor ve sen içeriden aç kapa yapınca röle tekrar eski haline geliyordur. Sesinden bile anlaşılabilir ama öyle kolay koaly bozulacak bir parça değildir.

Bir ihtimal ise ledlerin artık aşırı ısınıyor olup ledlerin kendine ait devresinde buna yönelik korumanın var olmasıdır. Led fanları temizlenmesi veya pasif soğutucu elemanlarının termal bakımlarının gelmiş olmasıdır.

Röleyi hiç ellemeden önce halojen h4 ampüle geçip durumu da gözlemeyebilirsiniz.

Asel Kaan Efe ve FehimYanzı bunu beğendi.
  5. FehimYanzı

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Fehim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Çok teşekkür ederim hocam muayene gitmeden 1 ay halojenleri takarım bakim benzer sorun olacakmı. Belki ampullerin ömrü dolduduğu için kısa devre yapıyordur.

MAERKEK bunu beğendi.
  6. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,622
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Kısa devre olsa sigortanın yanması kaçınılmaz olur. Ledlerin devresi zaten buna dayanamaz. Ledi söktüğünle 12 volt güç kaynağın varsa evde onunla da test edebilirsin. 12 volt 5 amper yeterli gelecektir.

FehimYanzı bunu beğendi.
  7. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,622
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Son gelişmeler nedir ?

getz5454 bunu beğendi.
  8. FehimYanzı

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Fehim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hocam led ampulün ömrü dolmuş maalsef arada bir yanıp sönme kadranda uzunları gösterme bundan oluyormuş ben far kolundan sanıp orjinaliyle değiştirmiştim yine aynı olunca yedekte duran h4 mercekli ledle değiştirdim sorun düzeldi. Led ampuller halojen gibi hemen yanmıyor arada bir kısa devre yapıyor. Sıcaklıktan dolayı sanırım içteki lehimler uzun süre sonra kendini bırakıyor. Hatta sinyal hızlı yanıp sönüyordu ama yanıyordu ondada ledlerden biri yandığı için doğru akım çekemediği için hızlı yanıp sönüyormuş değiştirdim şuanlık sinyal ve ampulde sorun ortadan kalktı. 1 gün sonra yanıp sönen ledi tekrar taktım test için ampul hiç yanmadı. Benzer sorunu yaşayanlar sigorta veya far koluna boşuna bakmasın ampulü değiştirsin.

Bu Sayfayı Paylaş