Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Era 2008 1.4 Team ABS Lpg

'LPG Sistemleri' forumunda zapatista tarafından 6 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kesinlikle dizelin günümüzdeki mazot fiyatlarından ve araçların tüketiminden ve bunun yanına bide bakım masrafları koyulursa dizelin hiç bi esprisinin kalmadığı açıkça ortaya çıkıyor.ayrıca kampanyadaki eranın eco modelinde sadece tek airbag var.klima yok.manuel camlar.manuel aynalar.merkezi kilit(uzaktan kumandasız)getzde ise bu durum biraz daha iyi getzde start modeli.ön 2cam oto,klima vs

2. selim68

selim68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence senede şu kadar km yapman lazım fikrine katılmıyorum. ben 100.000km yi 10 yılda yapsam ne olacak 5 yılda yapsam ne olacak sonuçta benden çıkıyor yakıt masrafı bakım masrafı falan filan...
    basit bir hesap yapalım :

benzin ile lpg arasındayaklaşık 10 kuruş fark var yani birisi ortalama 2,80 diğeri 1,80 burada hemfikirmiyiz. devam edelim

10,000 km de 1000 ytl yapamı bu fark,

100,000 km de 10 bin ytl yapar benim hesabıma göre yanlışım varsa düzeltin.

3. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    diğer markalara bişey diyemem ama hyundaı dizelin servis masrafları tahmininizden dahada ucuz.yani era benzinli ilk bakıma 150 ödüyorsa era dizel 180 ödüyor.arıza olarakta hyundaı dizel motorların arıza yaptığını ne gördüm nede duydum....sonuçta tercih meselsidir ama dizelin sürüş keyfi benzin veya lpg de bulunmaz.2,0 benzinli bir araca kafa tutan bir dizelden bahsediyoruz.yakıt olarakta eğer sakin ve iyi kullanıyorsan lpg'den az yakıyor.sıkıştırarak kullanırsan lpg ile aynı yakıyor.ben biraz agresif kullanırım şehir içi 6 lt şehir dışı 4,8 lt.eğer daha dikkatli kullanırsam şehir dışı4 lt yi görüyorum.

kısaca dizelimn masrafı gözünüzde büyüttüğünüz kadar değil,dizel kullanmış olsaydınız bunu söylemediniz zaten.
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

4. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam lpg den az yaktığına katılmıyorum.Diğer dediklerinizide eranın dizelini kullanmadığım için bilemiyorum.Diğer marka lardan 2 tane dizel araç kullandım.İkiside ister inanın ister inanmayın beni bezdirdi.(parça fiyatları konusunda)Bir de tamamen kişisel bir tercih olan ses konusu .Dizelin sesi her insana hoş gelemeyebiliyor.Ne kadar yenidizellerdeses yok ta deseler kulağımla duyduğuma inanırım :)

5. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu kanıya nasıl vardınızera 06anlayamadım.?Dizel araç kullanmadığımı söylemeye çalışmışşınız ama yanılmışşınız iyi geceler dilerim
    Düzenleyen : ****EYÜP***

6. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    valla 10 yılda 100 bin km yapacaksam aracımı hiç elletmem.bu işten iyi bir şekilde kar etmeliyimki bana bir cazibesi olsun.mesela ben dizele verdiğim 3 bin ytl lik farkı 4 ayda çıkartmış oldum,şu an aracım 1,5 yaşında ve 100 bin km'de.şu durumda benzinli bir araç alırsam tabiki taktırırım çünkü lpg parasını 3 ayda çıkartır kara geçerim.ama yılda 5-10 bin km yapmış olsam dediğim gibi aracı hiç ellettirmem,lpg'den uzak dururum...

7. selim68

selim68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    doğrudur işiniz gereği çok kullanıyor olamlısınız ama son yıllarda hangi araç değerini koruyorki ... daha doğrusu şöyle demek lazım belkide araç artık parayla mı?ben şehir içi kullanan birisiyim çoğunlukla yani yıllık 10.000 km şehir içi garanti. ötesi açık uçlu bazen 12 bin olur bazen 15 bin olur. yukarıda dediğim gibi ne kadar kar edersem ben ona bakarım... bunu ister 5 yılda ister 8 ister 10 farketmez diye düşünüyorum...

8. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    reno,kıa,pejo,opel,ford gibi markaların dizelleri hem bakım masrafı olarak el yakar hemde ses olarak insanı sinir eder,ama hyundaı dizelde her ikiside tam tersinedir.ses olarak şunu söyleyim daha sessizini buldum diyen varsa çıkıp söylesin.bakım masrafı olarakta en ucuz hyundaıdır.başka marka diyen varsa buyursun söylesin.tabi tercih meselesidir.Ve lpg den az yaktığına inanmıyorsanda öyle olsun önemli değil sonuçta benim araç sakin kullanımda lpg den az yakıyor,tabi bariz bir fark yok ama sonuç böyle.

9. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    ben dizel araç kullanmamışsınız demedim.dikkat ederseniz hyundaı dizel kullanmış olsaydınız,masrafı çok demezdiniz demek istedim.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

10. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tamam aracınızla size mutluluklar hocam .Şimdi az yakıyor çok yakıyor tartışması yapamam kusura bakmayın.Dizel meselesine gelince kulağımla duyduğuma inanırım dememden kastım dizel bir era 'ya(taksi)bindikten sonraki görüşüm olmuştur.Artıkbakısızmıydı bakımlımıydı bilemem ama şöförü 2007 model olduğunu iddaa ediyordu ve kendisi bile benim "çok sesliymiş bu eralar" sözüme karşı gülerekk "Traktörün modifiyelisi"diye bir espri yapmıştı.

11. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    size göre doğru olabilir ama bu düşünce bana göre yanlış.çünkü ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz bakarsınız 1-2 yıl sonra lpg yi bile amorti edemeden aracı satarsınız veya satmak zorunda kalırsınız.onun için en kısa zamanda amorti edip kara geçmek gerek diye düşünüyorum.eğer bu olmayacaksa lpg taktırıp aracın garantisiyle ve motor aksamıyla oynamanın mantıksız olduğu düşüncesindeyim.her neyse fazla uzatmayalım,senin düşüncen bana benim düşüncem sana yanlış veya ters gelebilir...

12. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    cümlenize dikkat ederseniz hyundai dizel demediniz "tekrar alıntı yaptım

"kısaca dizelimn masrafı gözünüzde büyüttüğünüz kadar değil,dizel kullanmış olsaydınız bunu söylemediniz zaten."

13. selim68

selim68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dediğin gibi senin düşüncen sana benim düşüncem bana ... ama fikir alışverişinde bulunmak tartırşmak özellikle arabalarda çok hoşuma gidiyor. benim açımdan zevkli bir sohbet oldu..

14. selim68

selim68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu arada aracı hiçbir zaman satmak gözüyle almadım... ALLAHTA kimseye sattırmasın....

15. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    zaten benimde öyle bir tartışmaya girme gibi bir düşüncem yok sadece ölçümlerimi ve deneyimlerimi paylaştım.bildiğiniz gibi sıfır bir araçla 100-200 bin km yapmış bir aracın veya bakımlı bir araçla bakımsız bir aracın motor sesleri asla aynı olamaz.sadece dizelde değil ben taksi olarak 1,4 ve 1,6 erayada bindim.bindiğim 1,6 era daha 40 bin kmde yeni bir araçtı arabada en ufak bir motor sesi yoktu ama bindiğim 1,4 era 200 bin km deydi motor sesi olduğu gibi içerdeydi(dizelin iki katı seslisini düşünün)son olarak hyundaı dizel ve benzinlileri motor sesi olarak en sessiz motorlardır.bakımsız araçlar hariç..hiç bir markada bu sessizliği bulamazsınız

iyi geceler.

16. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    burda era 1,5 crdi'den bahsetmiyormuydukhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifhani konu 22,500 ytl ye verdikleri araçtan açılmıştı.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

17. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    AMİN!benim bunu söylemekteki amacım farklıydı,yani ne olur ne olmaz.acil paraya ihtiyacın olsa mecbur kalsan gözüyle bakarak söledim.

18. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    era 06 hocam sizde aşırı bir fanatiklik seziyorum.Yada sizin bugüne kadar hyundaiden daha lüx bir araç kullanmadığınızı düşünüyorum bu son yazınızdan sonra.Hyundai dizel ve benzinlilerimotor sesi olarak en sessizi değildir.Size önerim gidin ve 96 model bir tempraya binin ondan sonra ses konusunda tekrar yorum yapın.Benimde hyundai m var ama fanatiği değilim.Sizede iyi geceler

19. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hyundai 06...yukarıdaki yazılarınızdaki biyerde hyundainin dizellerinde hiç bi problem duymadım ve görmedim demişsiniz.Geçen gün böle bi sorun ortaya çıkmıştı ve turboların biraz hassas oldğu ortaya çkmıştı fazla zorlamaya gelmediğide ortaya çıkmıştı.ayrıca bakımlarının ucuzluğundan bahsetmişsiniz.bildiğim kadaryla aracınız 100bin kmde.aracınızın turbo bakımı 60,000 yapıldımı veya yapılıyomu emin değilim.yanlız 100,000de yapılmasının şart oldğunu bliyorum.bi turbo bakımının nekadar masraflı oldğunu benden iyi siz dizel kullanıcısının daha iyi biliyor olmanız gerekir...performans olarak lpgli araçlara göre era çok güzel.yanlız yakıt konusundada lpgli araçlar daha güzel...ayrıca dizel aracın masrafının kaçırılmaması gerekiyor.turbo bakımı enjentör bakımı 100,000de yapılıyor diye biliyorum.ve bu bakımında oldukça maaliyetli oldğunuda biliyorum.bundan yola çıkarak şöle kaba bi hesap yapalım hep beraber...

1-getzin dizeliyle benzinli arasındaki fiyat farkı minimum(3,000ytl bu 1)

2-sizin aracınız ş.dışında 160ykr yakıyor(yanlş hatrlamıyorsam)
    lpg li getz ş.dışında 130ykr kadar iniyor(buda 2 kmde 30ykr avantajlıyım)

3-turboya bişey olcak sıkıştırmayım enjektör bakımı ve enjektörlere bişey olcak başıma masraf açıcak diye sornlar yaşamıyorum ve rahatım.bu 3

4-15,000kmyi geçirsem bile sorunsuz olarak hiçbir korkum olmadan gezebiliyorum.ayrıca servis fiyatlarım kmsine göre minimum (dizelle benzinli arasında)50ytl oynar.buda 4cü avantajım

5-sizin avantajınız ise...aracınızın torku ve performansının bize göre yüksek olması.5-1

6-yakıttan dolayı bi sıkıntınız yok.şöle açıklıyım bunuda dizel sahiplerinin hepsi ve aracına lpg taktrmayan kişilerinde dediği gibi(benim düşüncem tam tersi gayet güvenli bi sistem oldğndan yana)CANLI BOMBA gibi gezmemeniz.5-2

6cı maddeden sonra bi futbol maçı gibi düşünelim.lpg benzin taraftarları dizel taraflarına göre 5-2 olucaktır.

Dizel kullanıcıları lütfen kızmasınlar.Sonuçta bunlar şahsi fikirlerimdir..selamlar saygılar.hatalı bi durum söz konusuysa AFFOLA...

Düzenleyen : hundahaiyi

20. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

valla bu yaşıma kadar kullanmadığım marka kalmadı.ben samimi olarak düşüncemi söylüyorum.sen istediğin kadar fanatik olduğumu söyle,hiç önemli değil çünkü böyle bişey yok...tempra önerin için teşekkür ederim hiç binmemiştim tofaşahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Bu Sayfayı Paylaş