Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Era 2008 1.4 Team ABS Lpg

'LPG Sistemleri' forumunda zapatista tarafından 6 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. selim68

selim68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm arkadaşlar uzun zaman önce bende 1.4 era ya tüp taktırmak için daha önce taktırmış olan arkadaşların tecrübelerinden yararlanmak istemiştim ama fazla bilgi bulamamıştım. sanırımbu garanti konusundan dolayı eraya fazla tüp montajı yaptıran arkadaş olmadığını düşünmüştüm. buna rağmen ben yinede araştırmalar sonucu zavoli marka kit taktırmaya karar verdim zira bana arıza lambasının yanmaması garantisi verilmisti (OBD cihazı ile ayar yapıldığında sorun olmuyormuş gerçekten de öyle oldu). aracım 20 bin km de. arıza lambası yanmadı ama başka bir sorunum ortaya çıktı. sizlerle paylaşmak istiyorum belki benzer sorunla karşılaşan arkadaş vardır. olayın özeti kısaca şu:
    aracım da genel olarak bir problem yok, araçla kırmızı ışıkta , park etmem gerektiğinde kısaca herhangi bir durumda durmam gerektiğinde aracım bu durmaların 4 yada 5 seferde bir rolanti ayarı çok düşüyor ve arabayı stop ettirme konumuna getiriyor bazende stop ettiriyor. (arac 2007 model era ve 20 000 km de daha). anlattığım durumu ilk çalıştığında araba ısınana kadar yani 1-2 km yapana kadar hiç yapmıyor ısınınca rolanti ayarı gerçek seviyesine geldikten sonra yapıyor . benzinde de denedim birkaç defa yapacak mı diye ama benzinde böyle bir sorun yok.
    şunu da ekleyeyim lpg yi shell den aldığımda ben en az seviyeye düşüyor. bir diğer forumda arkadaşlar araca cleaner clean,kelebek boğazı temizliği ve rolanti motorunu temizletme tavsiyesinde bulundular ama ben araç daha 20 bin km de olduğuiçin ve ülkem ustaları her tamiratta parça artırdıkları için aracımı fazla kurcalatmak istemiyorm. siz ne dersiniz.

araç şehir içinde 182 ykr yakıyor....

2. Misafir

Misafir Guest

Yakıt değeriniz oldukça iyi, bu durumda sisteme müdahele etmenin doğru olmadığı düşüncenize katılıyorum, ancak rölanrinin ayarsızlığı hava filitresinden kaynaklanabilir, eğer filitreniz kirli ise değiştirip LPG ayarı yaptırmanızıtavsiye ederim, bu konuda havanınsoğuması gibi etkenlerin olduğunu da göz ardı etmeyin, zira LPG sistemlerinde hava ayarı çok önemlidir.

3. selim68

selim68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yakıt değerinden çok memnunum. aracın 15 bin bakımında bütün filtreleri değişti. ama yaşadığım şehir aksaray ve gerçktende çok tozlu bir havamız var dediğiniz olabilir değerlendirmek lazım. (bu arada araç 22 bin km ye geldi , 7bin km de filter kirlenir mi ki)

4. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    normalde filtrenin ömrü 15,000dir ama aracınız lpgli oldğndan belki kirlenmiş olabilir.filtreyi kazanın içinden çıkartıp bi hava tuttun öle deneyin bence

5. selim68

selim68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bütün fikirlere açığım arkadaşlar. düzelene kadar deneyeceğim. lpg taktırdıktan bu yana daha 2000 km falan gittim

şunu da belirteyim aracı hızlı kullandığımda dediğim sorun olmuyor. nasıl diyecekseniz. kırmızı ışığa yaklaşırken hızımı geriden değil de aniden kestiğimde rolanti hiç kımıldamadan seviyesinin altına hiç inmiyor. yüksek devirde iken vitesden çıkarıncada rölanti gayet normal. bende şaşırdım. 8 yıl lpg li araç kullandım böyle bir sorunla karşılaşmadım. buradaki servisteki arkadaşlar atiker takanların böyle bir sorunla karşılaşmadıklarını söylediler çok şaşırdım . biz iyisini taktıralım rahat binelim diyoruz demekki yanlış yapıyoruz...

6. zapatista

zapatista Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar
    dün gece 03 de aracı çalıştırdım çok soğuktu hava bir müddet gittikten sonra aracın check lambası yandı..
    sönmüyor da şuan..birazdan lpg kitini takan ustanın yanına gideceğim sanırım yakıtla ilgili sorun..
    kısmet işte dün hyundai servise gitmiştim ziyarete o gün yanmadı..hatta dinamik satış müdürü ile sohbetimizde lpg taktıdığımı söylediğimde deneme sürüşü yapalım mı alp dedi, aracı denedi ve şaşırdı gerçekten lpgli mi diye
    nazarı mı değdi acaba (:)

7. Misafir

Misafir Guest

aracınızın gaz ayarı kısılmış olabilir..aracınızı lpg kiti montajını yaptırdıgnız yere goturup gaz ayarını bıraz açtırın..

8. 44 FERHAT 878

44 FERHAT 878 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    yeterince gaz gelmediği zaman bu tür sorunları yaşatabilir.. ecu deki benzin değerleri doğrultusunda tekrardan bir program yüklemesi yaptırın düzelir.....

9. selim68

selim68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sayın zapatista lpg kitiniz ne markaydı öncelikle. ben bu arıza (chek) lambası konusunda epeyce uğraştım ve sonunda söndeürmeye muvaffak oldum. en azından şimdiye kadar yanmadı. donanım forumdan bir arkadaş lpg kiti takıldıktan sonra lpg ayarını OBD ( bildiğimiz arıza tespit cihazı) cihazı ile yapıldığında yanmayacağını söyledi. ilk taktırdığımda montajı yapan usta cihazı kullanmayı bilmiyordu ama elemanlarından birini izmir zavoli merkezine gönderdi.(bu arada benim lpg kitinin markası zavoli)kullanmayı öğrendiler benim araca ayar yaptılar ve ışık o gündür bu gündür yanmıyor. ama yukarıda belirttiğim sorun ortaya çıktı. onuda düzeltirsem çok rahat arabama binecem ......

10. selim68

selim68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    haa bu arada umarım lpg ayarından yanmıştır. eğer zengin yakıt karışımı yada fakir yakıt karışımı yazarsa lpg ayarından kaynaklanmaktadır. ama dediğim gibi eralarda obd cihazı ile yapılan ayarlamalarda check ışığı kolay kolay yanmıyor. nasıl yaptıklarını kısaca söyleyecek olrusam olay şu: obd cihazını ile tüpün ecu süne bilgisayarı aynı anda bağlıyorlar benzindeki değerleri obd cihazı ile okuyup aracı lpgye alıyorlar ve benzin ayarının aynısını tüpün beynine giriyorlar. bunun üç dört ayarı var klimayı açıyor bidaha yapıyor, farları açıyor bidaha yapıyor rölantideki ayarını giriyor ,fanı açtığında ayarı giriyor....... umarım aydınlatıcı olmuşumdur..........

11. zapatista

zapatista Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar...
    selim bey çok teşekkür ederim ilgin için..
    bugün lpg kitinin takıldığı servise gittim (brc)
    hyundai servise yolladı beni hata kodlarını öğren diye..
    motor tekleme hatası veriyormuş..
    önemli değil dediler check lambasını söndürdüler..
    daha sonra lpg servisine gittim
    yeni bir program yüklediler..daha sonra deneme sürüşüne çıktık..çok memnunum araçtan 180 km hızı gördüm ve check yanmadı..
    daha önce 160 dan fazlagitmiyordu aracım..
    bakalım süreçte ne olacak

12. selim68

selim68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sizin adınıza sevindim. ben lpg den hiç şikayetçi değilim aracın çekişi hızı en önemlisi yakıtı çok iyi. aracı kullanırken ibreye bakmıyorsun. rölanti sorunumu halledersen aliyyül âlâ olacak...

13. zapatista

zapatista Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hangi istasyondan gaz alıyorsunuz ?
    ben daha önce petrol ofisinden lpg alıyordum..
    şehir içi 100 km gittikten sonra yeniden depoyu fulluyordum takribi 10- lt gaz alıyordu..
    son zamanlar vaktim olmadığı için depom bitince en yakın istasyon olan opetten depomu fulledim, 100 km dolunca yine bana yakın gelen shellden depoyu fulledim 16 lt lp aldı..bu bana inanılmaz fazla geldi
    16 lpg demek benzinle aynı yakıt tüketimi anlamına geliyor..
    sonuçta bu depoloların aldığı gaz miktarı değişiyor mu her pompaya göre
    imkanı olabilir mi bu durumun..
    ben sürekli aynı istasyondan lpg almaya karar verdim..
    önereceğiniz bir istasyon var mı
    bu arada lpg 1.98 olmuş :(

14. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ankarada bp den 1690 dan aldım bugün

15. zapatista

zapatista Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arıza ışığı konusunda şuan bir aşama kaydedemedik..
    araç gece yada sabah çalıştığında benzinden gaza geçerken arıza ışığı yanıp sönüyor üç kere tekrarlandığında da kalıcı yanıyor...
    hyundai servis ody bağlayı hata kodunu ve sorunu söyledi..rastgele tekleme, motor tekleme..
    soruna nasıl çözüm bulacağımız şuan meçhul

16. selim68

selim68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lpg istasyonlarını farklı basınçlara sahip oldukları için lpg gittiğiniz km lerde yanılgı olabilir arkadaşlar. mesela benim depon 40 lt lik ben sheellden alıyorum 26 litreyi zor alıyor. başka bir istasyonda denedim 27 lt aldı. başkasında denesem mutlaka farklı bir sonuç çıkacaktır. daha öncedende lpg kullanan biri olarak eminim...

arıza ışığı sanıldığı kadar zor değil ama ustasına denk gelmek önemli.

lpg 2 ytl ye yaklaşmış ama ne olursa olsun hala avantajlı.lpg kitini eninde sonunda amorti ederiz. ondan sonra gerekirse benzinde kullanırız bize kalmış bir olay..

17. selim68

selim68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    birde şunu ekleyeyim arkadaşlar reklamlarda görülen dizellerin özelliklerini bileniniz var mı? donanım olarak ne var arabalarda. 22,500 dizel veriyor .........ilginççç

18. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    motoru aynı sadece donanım eksikleri var.donanım benim için önemli değil diyene(satışları baya iyiymiş)tam alınacak araba.sonuçta 1,5 110 hp crdi motor var..

19. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dizelin bir cazibesi kalmadığını düşünüyorum.Yani insanımız masrafı az araç ve motorlardan yana(şahsen ben öyleyim)Dizel motor iyidir güzeldir amma bakıma girdimiydi yada arıza verdimiydi servis fiyatlarıda bayağı bir iyidir.Diyeceğim o ki milletimiz alıyor takıyor sıralıyı yoluna devam .Bir bayi ile görüşmemde dizel satışlarının durduğunu ve kampanya yapmak zorunda kaldıklarını söylmişti.Ve çevremde de dikkat ediyorum tüm bayilerde sadece hyundai değil bir kampanya rüzgarı esiyor.

20. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    tabiki eninde sonunda amorti edersin ama senede 5,000-10.000 km yapan birisi 2-3 yılda anca amorti eder.heleki bu kişi sıfır aracına takıyorsa boştan yere garantiden mahrum kalıyor.önemli olan lpg ye verdiğin parayı bir an önce amorti edip kara geçmek.bunun içinde senede en az 25.000 km yapılmalıki bir anlamı olsun.

Bu Sayfayı Paylaş