Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Era 1.6 Otomatik Şanzuman Yağ Ve Filtre Değişimi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Sefa8989 tarafından 19 Ocak 2021 tarihinde açılan konu

1. canuzun5561

canuzun5561 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Can uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
  2. Silgi

Silgi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    160
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Sakarya yetkili servis Ferhat otoyu aradım 2007 1.4 otomatik aracımın şanzıman yağını değiştirmek istiyorum dedim.
    Onlarda şanzıman yağı değiştirmiyoruz dedi.
    Neden diye sorduğumda assan bize bozulmadan değiştirmeyin demiş.
    Daha bir sürü tuhaf konuşma geçti de yazmayım şimdi o_O

onurforces ve SynysterGates bunu beğendi.
  3. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,487
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ahahha. Özelden yazabilirsiniz. :)

4. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,390
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Bari yalanında dürüst olsalar da sabit bir yalan söyleseler. O konuşmanın devamında ne sallamışlardır

5. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,390
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Antfiriz için etilen glikol kullanan oldu mu acaba ? Fabrikada koyulan antifiriz bu . Sonradan hep renkelndirilmiş sıvıları kullandık acaba hata mı ettik ?

6. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    859
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Çok mücadele ettim,belki aylarca :) Adamlar bu konuda o kadar bilgisiz ki,şanzıman yağı dediğiniz anda bir sessizlik oluşuyor servisin içinde.Kulaklar dikiliyor,siz ne istediğinizi söylerken araya giren bir ses diyor ki ; Aman abi sakın elleme hiç gerek yok BUNLAR ÖMÜRLÜK YHAUV,e sonra gösteriyorsunuz 90 binde değişim demiş,bu sefer muhabbet; Hyundai bize değiştirmeyin dedi oluyor.Diyorsunuz ki kardeşim sizde bu yağ yok mu,filtresini tedarik edebiliyor musunuz ? Edebiliyorlar ama size bir muvafakatname imzalatıyorlar sorun olursa bizden değil diye,e ben neden sizde değiştireyim o zaman hem 5 katı fiyat ödeteceğim,hem konudan bir habersiniz ? Böyle böyle caydırıyorlar.Hatta dahası,şanzıman filtresinin oem kodunu vererek teyit ettirip almak istiyorsunuz,ilk önce sizin aracınızda filtre yok deyip savunmaya geçiyorlar sonra olduğunu görünce adamlar abi ben hayatımda hiç sizin aracın şanzıman filtresini tedarik etmedim şanzımanı patlatırsınız deyip ısrarla sizi caydırmaya devam ediyorlar.Son gittiğimde gülerek dinlemiştim kendilerini çünkü çok komikler,üreticinin yazdığına tamamen ters şeyler söylüyorlar ki,akıl mantığa da ters.

Bu konuyla ilişkin Hyundai genel merkezi arayıp şikayet etmiştim,ertesi gün yetkili servis arayıp özür dileyip hem filtre hem yağın değişmesi gerekiyor deyip bana net bir fiyat verebilmişti,tam arabayı götürecekken 15 dakika sonra tekrar telefon çaldı ve tekrar özür dileriz sizin şanzıman yağınız ömürlük biz değiştirmiyoruz dediler,kitapçıktan bahsedince de bu sefer SADECE ZOR KULLANIM senaryolarında değiştiğini iddia ettiler,zor kullanım şartlarının birkaçını sağladığımı söyleyince yok siz ticari takside bu aracı çalıştırmıyorsanız gerek yok dediler :D Yani müthiş bir direnç var bu konuda,sorumluluk almak istemiyorlar.Bu kadar konudan kopuk kişilere araç emanet etmektense ya kendim eğilirim altına değiştiririm ya da hiç değiştirmem bunlara para kazandırmam.Altunizade’deki malum yetkili servisle hatta aramızda geçen diyalogta adam beni kovarcasına ısrarla şanzımanımın 4 ileri olduğunu savunmuştu o kadar diyorum :D

Son düzenleme: 7 Mayıs 2023
    MAERKEK bunu beğendi.
  7. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,487
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Başka yetkili servisle görüşmüş müydün?

8. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    859
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Görüşmez olur muyum abi,5 farklı yetkili servisle görüştüm.

MAERKEK bunu beğendi.
  9. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,390
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Bu şahıslara araba bırakılmaz. Kendim bozarım daha iyi en azından geri çözebilirim.
    Yetkili serviste
    Baskı balata değişiminde aksı çıkarırken poryayı düşürmüşler hiç demiyorlar . Rot ayarı değişiklik yazılmış.

Frencide belli oldu poryanın eğik olduğu sol ön poryayı değiştirmek zorunda kaldık tabi anlayana kadar iş işten geçti.

Delilim yok olsa o sol ön poryayı aldırtmak için uğraşabilirdim.

Son durum ne oldu ya ?

Silgi bunu beğendi.
  10. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,390
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    İsmail usta var her aracı yapan kendi adında kanalı var. Orjinal parça getirirsen zil çalıp o işi yapar. Tuzladaydı yeri galiba. Dükksnı çok kslabalık her videosunda

11. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    859
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Benim de ustam var kartal'da o da aynı şekilde yaparız dedi,benim derdim orijinal yağı olmasını istememdi sadece yetkili serviste var maalesef ve satmıyorlar.Tuzla'da olması çok çok iyi bu arada ben de Tuzla'da oturuyorum :)

MAERKEK bunu beğendi.
  12. Silgi

Silgi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    160
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Buradaki servis yağı ve filtreyi satabiliriz demişti isterseniz görüşün belki kargo yaparlar. Yapmazsalar ben yardımcı olmaya çalışırım. Yağ litresi yanlış hatırlamıyorsam 1.200₺ filtre ise 1500₺ idi ve siparişle getiriyorlardı.

Hatta sizin şanzıman 9LİTRE alıyor diyince baya gülmüştüm :D

MAERKEK ve SynysterGates bunu beğendi.
  13. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    859
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yağın litresinin o fiyat olması ciddi sıkıntı bu arada,içinde herhalde altın serpiştirmişler :D Benim filtre 700 liraydı,sizinkinden farklı olarak CVT yağı kullanılıyor bende.9 litre yağın fiyatına ek filtre fiyatı eklendiği zaman zaten şanzıman revizyon fiyatlarına çıkıyor :)

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  14. Silgi

Silgi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    160
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Ben Era için konuşuyorum 6.1litre alır bunun yaklaşık 3lt konvertörün içinde kalır yani 3lt yeterli olur 3-4bin km sonra isterseniz yine değiştirirsiniz. 9litre yağ alan şanzıman daha duymadım sizin ki hangi şanzıman?

15. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,198
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Belki Tucson , ix35 veya SantaFe

Tapatalk kullanarak telefon aracılığıyla gönderildi

Silgi bunu beğendi.
  16. Silgi

Silgi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    160
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Kavrama olanların o kadar alma ihtimali yok bence.

17. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    859
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    9 litre alan şanzımanı siz söylemiştiniz sanki :D Benim aracım sıfırdan 6 litre yağ alıyor,2 litresi muhtemelen konvertörün içinde kalıyor çünkü tamamlanırken 4-5 litresinin yettiği söyleniyor daha fazla almıyor.Şanzımanın iki adet tapası var birisi yukarıda diğeri şanzımanın bir tık daha altında düz bakıyor.Dolum yaparken üst tapadan şanzıman yağı boşaltılıyor,onun hemen altındaki tapadan da yağ geldiğinde dolum tamamlanmış oluyor.Daha sonrasında şanzımanın yağ pompası motorla birlikte çalıştığı için motor 10-15 dakika çalıştırılıyor,sonrasında ise 4-5 dakika kadar viteslerle sürekli oynanıyor ki hidrolikler içinde sürekli yağ dolaşsın diye.Bunun sonucunda yağ bir miktar eksilmiş oluyor haliyle,daha sonrasında yağ dolum işlemi aynı şekilde tekrar gerçekleşiyor ve işlem tamam.Yağ kontrolü benim aracımın şanzımanında yapılmıyor çünkü kontrol edecek bir çubuk yok,orijinal yağı zaten uzun ömürlü olduğu için yağ 100 bin kmde anca eskiyor bu yüzden Hyundai bu şanzıman için değişimi sadece zor şartlar altında çalıştığında mecbur kılmış.Hatta bu durum kullanım kılavuzunda ''yağın esas rengi amber rengidir fakat yağ kullanıldıkça rengi koyulaşacaktır,bu normal bir durumdur ve buna bağlı olarak şanzıman yağının değişmesi gerektiğini düşünmeyiniz.'' şeklinde belirtilmiş.Bunun sadece Accent Blue'daki '' CVT Şanzıman'' için olduğunu belirteyim,hatta buna rağmende kullanım kılavuzuna göre aracın ömrü 10 yıl olduğu için bu yağın muhakkak 100 bin km sonrasında değişmesi gerekiyor.

4 litre civarı ve fazlasını alan şanzımanlar genellikle tam otomatik ya da CVT oluyor.Sadece rastlantı da olabilir tabii ki ancak kavrama olan araçlarda bu miktar bu şanzımanlara göre çok daha düşük.

Bizim ve diğer Hyundai sahiplerinin yaşadığı sıkıntı ise,prosedürde varsa bile bu işlemi asla yapmamaları.Periyodik bakım tablosunda özellikle belirtilmesine rağmen bu işlemi yapmıyor adamlar,yani belli bir süreden sonra muhakkak değişmesi gerektiğini ekstra olarak belirtmesine rağmen kullanım kılavuzunu hiçe sayıyorlar.Sonra ne mi oluyor ? Kullanıcı bir süre daha böyle gidiyor,çoğunun şanzıman yağından haberleri dahi yok,ondan sonra şanzımanlarını kucağına alıyorlar.Ya da bir süre bakımı geçirip sonra bilinçlenip değiştirmek istiyorlar,şanzıman bu sefer o kirli yağa alıştığı için bir sürü sıkıntı yağ değişimiyle birlikte hiç yoktan geliyor ki en kötüsü de bu.Rica,ısrar,yalvarış,minnet yağı yetkilide değiştirttiniz diyelim,koydukları yağ şanzımanın istediği spesifikasyonlarda mı ? Asla bilemezsiniz.Ben üstüne basa basa benim aracım için yağı sorduğumda bir yetkili servis Total,diğeri Shell,diğeri Castrol demişti.Onların da CVT yağı olup olmadığı mechul bir de öyle bir problem var.Şanzımana yanlış yağ koymak motora koymak gibi olmuyor hem gördüğüm hem de duyduğuma göre,tölerans payı motora göre çok daha düşük olduğu için şanzımanın işleyişi bozuluyor,bu sefer bile bile lades oluyorsunuz.

Yetkili servislerin bu konuda çok daha bilgili,çok daha tutucu ve şeffaf olması gerekiyor.Kimse sormaz belki ama,bir kullanıcı sorarsa bana ''orijinal fabrika yağını kullanıyoruz,yağın ismi şu,spesifikasyonları şu,servise geldiğinizde de görebilirsiniz.'' demeli ki,ben aracımın belki motordan bile daha önemli olan parçasını kapalı kapılar ardına teslim edip fahiş olmasına rağmen güvenle o rakamı ödeyeyim ve içim rahat etsin.Adamların hiçbir şeyden haberi yok,suratınıza bön bön bakıyorlar :) Hatta daha da ilerisi,kendi aracım özelinde konuşmak gerekirse bazı yetkili servislerin CVT'li Accent Blue'dan hiç haberi yok,şaseden baktığında öyle gözükmesine rağmen '' burada bir yanlışlık var mümkün değil'' diyebiliyorlar,o derece yaptığı işten bi'haber,sadece orada oturup gün geçiriyor.

Son düzenleme: 8 Mayıs 2023
    MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş