Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Era 1.6 Cvvt Lpg Hakkında

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ahmetsagdic tarafından 20 Mart 2018 tarihinde açılan konu

?

ACCENT ERA ama hangisi ?

1. ACCENT ERA 1.5 CRDİ DİZEL OTOMATİK

10.0%
  2. ACCENT ERA 1.6 CVVT LPG OTOMATİK

30.0%
  3. ACCENT ERA 1.5 CRDİ DİZEL MANUEL

23.3%
  4. ACCENT ERA 1.6 CVVT LPG MANUEL

36.7%
  1. ahmetsagdic

ahmetsagdic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    AHMET SAĞDIÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet dizelin güç keyfi kesinlikle benzinde olmaz bu konu üzerinde çok derin düşünüyorum aslında karar verdim gibi 1.6 lpg li otomatik yada manuel ama büyük olasılıkla otomatik olucak çünkü otomatiğin o keyfini heleki era sürmek istiyorum, dediğiniz gibi ben yılda 10.000 km imkanı yok yapmam yapamam anca yılda 5.000 belki çünkü nerede ise gezmek için bile değil sadece ihtiyacım olduğu zamanlarda kullanıyorum çok çok nadir uzun yol yaptığımdır, işte zaten bundan dolayı şuanki arabamı kullanamıyorum zorunlu koşullar haricinde ve işte bu yüzden dizel düşünmek istemiyorum düşünmem sadece güçlü olması ama 1.4 benzinli bir motorun bu derece kullanışlı olduğunu daha önce okumamıştım ki siz bir bir yaşıyorsunuz ben arabada performan isteyen biriyim ne kadar kullanmasamda ondan dolayı 1.6 lpg güzel toplu bi era benim işimi fazlası ile görecek gibi geliyor ama araştırmam o yönde ağırlaştı
    yalnız anlamadığım bi konu demişsiniz ya 10.000 km yapmıyorsanız manuel bakın diye neden otomatik tavsiye etmediniz otomatik kısa sürüşlerde sorunlu mu ? yada eraların 1.6 otomatiklerinde sorunlarmı var alınmazmı merak ettim.

2. Buraktokatli

Buraktokatli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    618
    Ad Soyad:
    Burak Tokatlı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC

Simdi otomatik kullananlar beni topa tutacak ama :D oncelikle surdan baslayayim hocam. dediginiz gibi arabayi sadece ihtiyac icin kullaniyorsaniz ve cok fazla yol yapmiyorsaniz benzin+lpg en mantikli secenek. Evet 1.4 motor bile yuksek devir cevirerek dizelden daha keyifli ve ona yakin performansta kullanilabiliyor. 1.6 yı siz dusunun.

Vites konusuna gelincede. Sehir icinde hergun yogun tempoda arac kullanmiyor, yada eve giderken 1 saat trafikte kalmiyorsaniz düz vites daha avantajlı diye dusunuyorum. Ama şunun garantisini veririm hyundai honda gibi araclarin otomatikleri en saglam otomatiklerdendir. Sorun çıkarmaz fakat bi ihtimal. Sizde hak vericeksiniz ki otomatiklesen her seyin ariza verme olasiligi artar.
    Duz vites araba otomatige gore ucuzdur.
    Duz vites araba otomatige gore daha sorunsuzdur.
    Duz vites araba otomatige göre performansli kullanima daha yatkındır.(yeni cift kavramalar icin konusmuyorum)
    Duz vites araba yakitta daha idealdir.
    Duz vitesin şanziman yagi degistir km si geldimi derdi yoktur.
    Duz vites arabanin rampada kacırma kaydirma yapma gibi bi olayıda yoktur.

Simdi otomatigin en buyuk avantajina gelelim...
    O debriyaj ve trafikte uyuşan artik yeteeerrr dedirtecek sol ayagın kesilme hissini ortadan kaldirir. Drive a takar rahatina bakarsin. :D bazen trafikte bende diyorum su araba keske otomatik olsa :D bu tamamen size ve tercihlerinize kalmis. Ama otomatikte tercih edelicek en guzel arabalardan biridir era. Konfor pek yoktur vites gecisinde ama sizi uzmez yolda birakmaz sorun cikarmaz.

ai_torcuk bunu beğendi.
  3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    tam otomatik şanzıman düz şanzımana göre daha güvenilir, daha masrafsız ve motor için daha sağlıklıdır.

motor çok düşük devirde ve çok yüksek devirde kullanılamaz, yüksek devir kullanımından kaynaklanan aşınmalar ortadan kalkar. sürekli düşük devirde kullanmaktan kaynaklanan sorunlar da yaşanmaz. yaşanan bu nedenle motor için daha sağlıklıdır.

baskı balata yoktur. ortalama 100 bin kmde şanzıman yağı değişir, baskıbalata masrafının yarısını verirsiniz.

düz şanzıman yokuşta geri kaçırır, tam otomatik şanzıman kaçırmaz, kaçırsa bile şanzımana zarar vermez, ama düz şanzıman kaçırınca baskı balataya yük biner.

düz şanzımanla bazen usta şöförler bile stop ettirir. bu nedenle düz şanzımanın marş motoru daha fazla çalışır.

tam otomatik şanzıman almanlar tarafından tanklar için geliştirilmiştir. yani bildiğiniz savaş teknolojisidir.şimdiye kadar yapılmış en güvenilir şanzıman teknolojisidir.

amerikada araçların çok büyük kısmı tam otomatiktir. ülkemizde çok geç yaygınlaşan bu teknolojinin tamirini yapacak, anlayan usta zor bulunur. ama zaten o kadar sorunsuzdur ki, çoğu insan hayatı boyunca tam oto0matik kullansa bile arızayla karşılaşmaz.

bütün bu avantajların karşılığı olarak tam otomatik %10-15 daha fazla yakar. yani cebinde yakıta verecek %10-15 fazladan parası olan insan için tam otomatik daha güvenlidir.

zaten aslında otomatik/düz şanzıman tercih meselesi değildir. bazı arabaların düzü, bazı arabaların otomatiği alınır. nadiren hem otomatik hem düz şanzıman aynı araba için seçenek olabilir. mesela honda civic alıyorsanız otomatiği daha çok tutulur ama focus'un düz vitesi daha çok tutulur. accentin her iki seçeneği de gayet sorunsuzdur.

koreci, ai_torcuk ve emrex bunu beğendi.
  4. emrex

emrex Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,372
    Ad Soyad:
    emre olgun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Grandeur (1986-201X)
    Masallah
    Cok guzel bır yazı olmus

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5. Buraktokatli

Buraktokatli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    618
    Ad Soyad:
    Burak Tokatlı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC

Ben herseye ragmen yinede duz vites kadar sorunsuz oldugunu dusunmuyorum otomatik vitesin. Bu bana gore tabiki yazdiklarinizda cok mantikli. Sizin yazdiklarinizi yazacak kadar bilgim yok ama edindigim tecrubeler ve gorduklerim beni boyle dusunmeye itiyor surekli. Babamda otomatik getz vardi 3 yil bindik sifir aldi. 3 yilin sonunda satip 1.5 dizel duz vites era aldi. Belki bugune kadar otomatik kullanmayan biri oldugu icin okadar sorun yasadi ama bilemiyoruz iste.. ben 6 yildir benzin+lpg duz vites eraya biniyorum o getz e harcadigimizin yarisini bile harcamadim belkide

Bu Sayfayı Paylaş