Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

accent era 1.5 eko

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda samura tarafından 28 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

1. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.6 selecten şaşma derim....SELAMLAR......

2. scorpion3560

scorpion3560 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    motor,era en sorunlu araç demişsin sınıfınfa ama bu araç kaç kere sınıfında en sorunsuz,en güvenilir araç seçildi..ufak tefek problemleri olcak tabi.mesela yol tutuşu iyi ama buna orantılı süspansiyonlar sert.bunun çözümüde var zaten 300 ytl bayılıp başka marka amortisör taktırcaksınız.madem aracınızdan memnunsunuz ve en büyük şikayette amortisörlerden var kıyın 300 ytl ye.sorun da kalmaz artık

3. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    en sorunsuz filan seçilmedi.ödülleri tekrar okuyun.santa fe ile karıştırmayın.

serviste bulunduğum 1-2 saatlik periyotlarda sürekli eracılar geliyor.ben spesifik bir sorundan bahsetmedim amortisörü nereden çıkardınız.siz isterseniz 600ytl verip değiştirebilirsiniz amortisörlerinizi.

mesajımı iyi okumamışsınız.ufak tefek sorunlar dedim jant kapağından ses gelmesi,torpidodan ses gelmesi,emniyet kemerinden ses gelmesi,koltuktan ses gelmesi,eps den ses gelmesi,teyp arızaları,tamponda boya dökülmeleri,eksik donanımlardan şikayetler gibi ufak sorunlar ve hepsi servislerce gideriliyor diyorum ama bunlarla uğraşmak ve vakit ayırmak gerekiyor.sınıfındaki araçlardan çok üstün olabilir ama sınıfındaki arabalardan çok daha fazla servise gittiği bir gerçektir.

ben benzer sorunların assanın montaj esnasında titiz davranmamsından,işçilik hatalarından ve kalite kontrol sisteminin iyi oturmadığından olduğunu düşünüyorum.hyundainin tercih edilebilir firma olduğunu biliyorum

4. Misafir

Misafir Guest

Amerika'da 2007'nin en sorunsuz aracı seşildi....

5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
  6. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    neyse bunları boşverinde arkadasa eco model aldırmamanın yollarını arayalım https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

7. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödüller kısmına bakıyorum. JD power en güvenilir araç yazıyor.En sorunsuz araç yada servise en az giden araç mı demek bu.

Tamam velevki orada en sorunsuz araç yazıyor.Siz kendi araçlarınızı bilmiyor musunuz? Forumdaki daha 1 ay önce almış arkadaşların şikayetlerini okumuyor musunuz?Okuyorsanız ciddiye mi almıyorsunuz?

Ben hiç götürmediysem 20 kere servise götürdüm aracımı büyük küçük şikayetler için.2 kere de kendileri telefonla çağırdılar fabrikadan arayıp.Şu anda yine gitmeyi bekliyor çünkü arka cam resiztanzımın alt 2 tanesi çalışmıyor.Ödülü napıym aynamamı asayım.

(Bu arada benim aracım ocakta 4-6 yaş vergisine düşüyor.Sİzde biraz kullanın hele bakalım neler yaşayacaksınız :) )

Düzenleyen : motor

8. scorpion3560

scorpion3560 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    motor biz sana git illa süspanları değiştir demedik.bu konuda rahatsızdan deiştir dedik sana kalmış bişey.ayrıca saydığın sorunların hiçbiridi inan yok.ne eps problemi,ne torpido gıcırtısı,ne koltuk gıcırtısı.bu biraz şans işi.ama yalan da söylicek değilim sendeki sorunlar bende yok.aracımdanda memnunum.biz hyundaiyi savunmuyoz zaten ama 2007 yılında kendi sınıfınfa en güvenilir en sorunsuz araç seçildi.zaten süspansiyonları baz almamışlardır heralde.çünkü avrupada bu sorun olmaz nedeni yollar kaymak gibi.arabistana git orda bile kaymak gibi.ama bizim ülkemizde yollar çukuriçamur olunca araç suçlu oluyor.

9. Misafir

Misafir Guest

Hocam bana era nın süspansiyonunu düzeltecek amortisör şudur deyin, 300 amortisör için + 300 de helalinden benden olsun. 600 ytl ye şimdi şu an kıyıp gider taktırırım... Malesef Era için bilinen hiçbir amortisörüreticisinin şu an üretimi yok... Yalnız dandik Çin malı Federal Power diye bir firmanın amortisörü var era için. Deselerki zıplama kesilecek gider onu bile taktırırım.

10. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eraera öncelikle sana teşekkür ediyorum beni araştırmaya ittiğin için.Hyundainin sitesindeki "jd power sınıfının en güvenilir aracı ödülü"ni merak ettim.Jd power tüketiciler için anketler ve değerlendirmeler yapan müşteri dostu bir şirket.

Girdim sitesine hyundai accentle ilgili tüm değerlendirmeleri okudum.Maalesef hyundai sadece sınıfının ilk 3 aracı içerisinde gözüküyor.ama kesinlikle bahsedildiği gibi bir ödülü filan yok.Hatta çokta iyi puanlar almamış güzelce bir incele yabancı diliniz kafi gelmesse tamamını çeviririm gönüllü olarak.

http://www.jdpower.com/autos/Hyundai/Accent/2008/Sedan/ratings

en alttaki sub-combact car sa basarsan 1.nin honda fit olduğunu görürsün.Ödülü alan 2005 model accentmiş (zaten sitede tarih yoktu şüphelenmiştim var bu işte bir iş diye) tam komedi hoohohoh.vay assan vay.

işte gerçek dayanıklılık ödülünün sahibi accent admire 2005

http://www.jdpower.com/autos/ratings/dependability-ratings-by-category/sub-compact-car

2006-2007-2008-2009 yllarında başka bir ödül filan yok.

Düzenleyen : motor

11. Misafir

Misafir Guest

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler arkadaşım. Era nın en büyük derdi süspansiyonu. En son era nın süspansiyonu için, yolcular içeride halay çekerek gidiyorlar dediğimde üyeliğim iptal olmuştu o mevzu aklıma geldi birden...

12. scorpion3560

scorpion3560 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    raven süspansiyon konusunda kayaba diye bir amartisör varmış.biri burda açtı konutu.araştır istersen.ayrıcamotor benim sayemde bişeyler öğrenmiş oldun işte.ama yine öğrenememişsin.koskoca hyundai sitesine yalan haber mi vercek.yani era ödül almadı ama öylesine kendileri yazdı öylemi.ya era nın sınıfında sanki mercedes var.hem neden 1.olmasınki.neden yadırgıyosun.hayır era nın yerinde albea mı olcak,sümbülmü olcak.

http://www.akbak.com.tr/hyundai/kampanyalar.aspx?idd=33birde bu linke bak.daha detaylı veriyor.
    Düzenleyen : era-era-era

13. scorpion3560

scorpion3560 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ayrıca 2007 yılında türkiyede,kanadada ve hindistanda sınıfının en beğenilen ve en iyi aracı seçilmiş.biraz dikkat edersen ödüllerde altın var ve koskoca 1 yazıyor.2.3 olsalar bronz yada gümüş koyuyolar zaten.

14. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    sadece amortisör değişerek süspansiyonun iyileşeceği pek inandırıcı değil...helezonlarında revize edilmesi gerekebilir bu durumda masraf bin lirayı geçer
    ancak 4/4 lük olacaksa bin liraya kıyılmalı...
    Düzenleyen : sarhanos

15. Misafir

Misafir Guest

Sevgili era-era-era lütfen bana miş-muş lu cümleler kurmayın.Zira bu amortisör konusunda yaralıyım. Yukarıda kesin bir ifade kullanıyordunuz 300 ytl ye kıyın düzelsin diye. Şimdi Kayaba diye bir amortisör varmış diyorsunuz. Kayaba konusunu açan kimmiş bir bakın bakalım. Sizmi benden, yoksa benmi sizden öğrenmişim.
    Elbetteki kullandığım aracım ödül alsın. Bizde ödüllü araca binelim gurur duyalım isteriz ama...
    Aldığı ödüller beni hiç ilgilendirmiyor çünkü sorunlarım devam ediyor. Fiat ın 1.3 mjet motoruda bol bol ödüllü ama kullanıcılarının büyük çoğunluğu (Opel Astra cdti ve Fiat Linea )yerden yere vuruyor. İstediği kadar ödüllü olsun. Demek istediğim, aracımla ilgili sorunlarım varken ve bunları ben kendi araştırmalarımla çözmeye çalışıyorken burada kalkıp ödülden bahsetmek gerçekten komik oluyor...

16. Misafir

Misafir Guest

Dostum Kayaba konusunu okursanız, Kayaba Türkiye yetkilileri amortisör değişimi ile sorunun büyük ölçüde düzeleceğini ama tam bir çözüm olamayacağını söylüyor. Onlarda sizin gibi yaylarada el atacaklar. Ocak ayının ilk haftası Dizel eramda bu amortisörleri deneyeceğiz. İlgilenen olursa burada bilgisinide vereceğim...

17. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    raven:
    kayaba konusunu okudum..tam olarak değil büyük ölçüde düzelme olur ancak denemek lazım tabi..
    yaptığınız işlemleri detaylı şekilde yazarsanız faydalı olur..

18. scorpion3560

scorpion3560 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    raven,birincisi ödül konusunu sana söylemedim motor nickli arkadaşla ilgili o konu.ikincisi ben sana adam gibi söylüyom ne ters yapıyosun.madem böyle çok biliyosun yaptır yaptırda görelim.bu süspansiyon araştırmalarını senin yaptığını hatırlıyorum.kayaba filan şimdi aklıma geldi.madem rahatsızsın,madem parana kıycaksın bana ters yapma.yaptırırsın burda paylaşırsın sonuçlarını ama burda kimseye dayınlanma.bu ara forumda bişeyler var zaten.bazı insanların psikolojisi bozuldu sanırım.

19. scorpion3560

scorpion3560 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    raven bu arada pardon önceki mesajımda raven benim sayemde bişeyler öğrenmiş oldun diye sözcük var.onu düzelttim.o lafım motor nickli arkadaşaydı.ödül konusunda araştırma yapmış.bende bişeyler öğrenmişsin diye yazdım.
    Düzenleyen : era-era-era

20. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eraera yukarıdan bana cümlelerini kopyalattırma en güvenilir araç seçildi diyen sensin.şimdi de en beğenilen diyorsun.okumam var sitedeki ödülleri gayet güzel okudum.ama sen benim yazdıklarımı okuyurmusun şüphem var.hürriyet gazatesinin anketini ödül diye sitesine koymuş adamlar.aracın tercih edildiğini bende biliyorum çünkü diyorumki yine tercih etsem aynı aracı tercih ederim.

sana hyundainin en güvenilir otomobil filan seçilmediğini bunun assanın sitesinde yazan "koskoca bir yalan" olduğunu söylüyorum.dikkatini çekerim konu servis şikayetinin çok olmasıyla ilgili başladı.yok öyle bir güven ödülü filan. hatta 5 üzerinden 2 yıldız almış bir çok mekanik konuda.

ben servise çok gidiyor diyorum sen diyorsunki tipi çok güzel.ben diyorum ki çok sıkıntı çıkarıyor sen diyorsnki az yakıt harcıyor.ben diyormki servis geri çağarıyor sen diyorsunki dizelin torku çok yüksek.neden hedef şaşırtıyorsunuz anlamıyorum.

hyundai sorunsuz bir araç filan değildir(aksine sınıfındaki tüm araçlarla servis şikayetinde yarışır).varsa bununla ilgili bir ödülü koy görelim.

Bu Sayfayı Paylaş