Herkese merhaba arkadaşlar Malum yaz aylarında klima açmak zorunda kalıyorum fakat klima açtığımda bu müddet sonra motor arıza lambası yanıyor sizce klima ile alakalı mıdır.
Benim Hyundai Accent CRDI aracımda bazen kalkışlarda bütün lambaları yanıp sönüyordu. Hiç bişey olmuyordu. Bi yere de göstermedim. Siz de motor arıza lambası sürekli yanık mı kalıyor artık?
Sabah ustaya götürmek için Yola çıktım giderken kendiliğinden söndü bende geri döndüm ama klima açıkken bir kere daha yapmıştı bende arıza işaretini aküden silmiştim.Klima ile ilgili mi diye düşünüyorum
Tüpte kullanıyorsanız sanki klima ile güçten düşüyor ya acaba egzoz oksijen sensörü fakir karışım zengin karışım gibi farklı bir durum mu algılıyor. Eskiden Golf vardı. Tüplü. O da lpg'de bazen motor arıza lambası yakardı. 3-5 gün sonra kendiliğinden sönerdi. Sizde yandığı zaman eğer günlerce sönmüyorsa bir müddet benzinde kullanın. Büyük ihtimalle sönecek.
Evet aslında oksijen sensörü bu bı temizlemek lazım çünkü devirde dalgalanmada oluyor arada. Bilgi için teşekkür ederim
Keşke geri dönmeseydiniz, arıza lambası beyinde genellikle kodu bırakır sönse bile neyin yandığını görmüş olurdunuz. Ciddi bir durum olduğunu zannetmiyorum, muhtemelen LPG değerleriyle alakalı bence.