Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Era 1.4 Akü

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Birera tarafından 12 Nisan 2022 tarihinde açılan konu

1. SerialKiller41

SerialKiller41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    311
    Ad Soyad:
    Koray Yunus
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Valla servisin kullandigi akü hangi marka bilmiyorum ama arac 6 yaşına geldiginde akü bitti bidaha servisten taktirdim gecen sene.

2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam 60 Amperlik Mutlu , 45 Amperlik fabrikanın Hyundai yazan aküsünün yerine tam uydu , orijinal tutma kelepçesi de aynen kullanıldı , yalnız akünün etrafını 4 köşeden saran kartonumsu ve dış kısmı tüylü siyah bir malzeme vardı , bu malzeme kış aylarında akünün aşırı soğuklarda üşümesini önleyip daha iyi basarak çalışmayı kolaylaştırıyor diyorlar. İşte o kartonun bir köşesini aynen kestiler benim müdahaleme fırsat bile vermeden. Aynen akü satılsın da kalanı ...

Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi

3. sefa26

sefa26 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    sefa dongel
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    2009 hyundai accent era 1.4 otomatik aracımın aküsü bitti sanayiye sarja götürdüm fakat 1 gün sonra aküyü getirip taktıgımda aracın orjinal alarmı direkt devreye girdi ve hiç susmuyor ayrıca ekranda aracın kontak lambalarıda yanmıyor uzun süre akuler sökük kaldıgı için kendini korumaya mı aldı aceba ne yapmalıyım daha önce başınıza böyle bir durum geldi mi,aracın servis kitapcıgıda yok aceba orda yazıyor mu bu konuyla ilgili bir bilgi acil yardım lütfen.

Son düzenleme: 17 Nisan 2022
  4. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,305
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Başka bir anormallik var .

5. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,305
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Aküyü değiştirince o orjinal akü kılıfını kestirmedim. Bagajta yatıyor.

6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hangi arabanın akü kılıfı hocam ? Akü kaç Amperlikti ?

Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi

7. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,305
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Era 1.4 'ün akü yine 55 amper.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    89
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aracıma geçen sene powergen marka akü almıştım.Yaklasik 15 ay olacak ama 3-4 ay'dır çalıştırırken bazen 1-2 saniye geç çalışıyor bazen hemen çalışıyordu.Bende ara ara sanayide baktırıyordum her defasında ve her gittiğim yerde farklı sonuçlar çıkıyordu.Kimisi iyi değil değiştir kimi idare eder kimi iyi diyordu bende ise hep bir şüphe.Tam şu soğukları atlattık derken pazartesi araba çalışmadı takviye ile çalıştırdım onda da hemen olmadı biraz uğraştık.Bende aküyü bana yakın olduğu için servisine götürdüm orada değerler 12 küsür idi inceleyeceklerini söylediler servis aküsü taktılar takılanda değer 14 idi.Az önce aradım akü de sorun olmadığını şarj ettiklerini söylüyorlar.Musait zamanda gel takalım diyorlar.Bense belki yenilerler diyordum.Simdi bu sağlıklı mı gene bana sorun acar mı?İşte %75 mis tamamlamislar kutup başlarını falan temizlemisler.Birde bana diyo arabaya binince 1 dakka falan bekle bujiler ısınsın ben de o kadar beklenir mi dedim.Ben çalıştırırken ABS ışığının sönmesini bekliyorum söndükten sonra çalıştırıyorum bu doğru mu? Araçta ki araç kamerası akünün ömrünü etkiler mi?Akım koruma kablosu sayesinde gündüz sürekli açık eve gelince kapatıyorum.Bu arada akü üretimi 2022 imiş galiba ben taktırdığımda Kasım başı 2023 idi.

9. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,254
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Benim de varta aküm yaklaşık 1 hafta araba yatınca soğuk havalarında etkisiyle boşaldı arabayı baya gezdirdim her gün çalıştırmaya özen gösterdim fakat bir sabah gene çalışmadı. 200 lira verdim 24 saat şarjda kaldı o günden beri sorun olmadı, aküler belli bir seviyenin altına düşünce arabanın şarj dinamosu toparlayamıyor. Eğer park modu aktif bir kamera varsa bu akünüzü etkiler havalar soğukken ve günü birlik araç kullanılmıyorsa aktif etmeyin derim.

bekobey bunu beğendi.
  10. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    89
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Servisin bana söylediği 7 saat şarjda kalmış.Kamera araç dışardayken aktif eğer akım belli bir değerin altına düşerse kendini kapatıyor ama eve geldiğimde kapatıyorum.Arabayla uzun yol yapmasamda günlük kullanıyorum yattığı en fazla 3 gün olur.Ama araba kapalı otoparkta iken çalışmadı.Sürekli dışarıda kalsa nasıl olurdu bilmiyorum.

11. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,305
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sizin kamera sandığınızdan daha fazla akım çekiyor gibi gözüküyor. Kamera tesisatı taklı ve 3 gün boyunca marş yapmıyorsunuz . Muhtemelen aracı da kısa mesafe ve düşük devirde kullanıyorsunuz akü tam kapasite şarj olmuyor .

Powwer marka akü tercih ediyorum 4 sene kullandım. -21°C lerde bile çalıştırdı
    . Gittim aynı yerden bir daha aldım 2 sene oldu .
    Aracımda fabrika harici bir donanım kullanmıyorum Teyp bile orjinal ha benzinli olduğunu belirtiyim.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  12. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    89
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yo araba evde iken kamera kapalı oluyor.Arabanın yatması en fazla 3 gün anlamında söyledim.O da her zaman olmaz.Kar tatilinden dolayı 2 gün çalışmadı.Geçen cumartesi Çorlu'ya gittim.Hava soğuktu ama bana bir sıkıntı çıkarmadı.Pazar ise denemek için çalıştırdım sıkıntısız çalıştı.Ama pazartesi günü çalışmadı.Servis akü'yü şarj etmiş.Acaba iyi mi olur yoksa gene sıkıntı çıkartır mı şüphedeyim.

Son düzenleme: 1 Mart 2025
    MAERKEK bunu beğendi.
  13. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,305
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Şarj aletiyle evet daha iyi olur tam kapasite şarj edilmesi anlamına gelir.

Bundan sonra da sıkıntı çıkarırsa akünün garantisine başvur

14. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    89
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Merhaba aküyü daha almadım.Geçen servisle konuştum istediğiniz zaman gelin akünüz emin ellerde dediler.Servisin taktığı aküyü kullanmak işime geliyor açıkçası.Merak ettiğim şimdi aküyü şarj ettiklerini söylediler acaba durduğu yerde akü boşalır mı?Haftaya gidersem 2 hafta sonra gitmiş olacağım.Akü şu an orada yatıyor.Bu arada hafta içi sanayi de idim.Arabayı çalıştırırken bazen ıslık sesi geliyor bir kerede marş esnası 1 saniye duraklayıp çalışmayacak gibi olup çalıştı.Marş motorunda bilyelerin olduğu parçayı değiştirdiler.Sadece çalıştırırken bir kere küçük bir ıslık sesi geldi şimdi o da yok güzel çalışıyor.Acaba takviye ile çalıştığı zaman bununla bağlantılı olabilir miydi?

15. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,305
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Akü durduğu yerde boşalmaz. Sıfır aküler boş mu geliyor hayır raf ömrü var onlarında tam bilmemekle beraber 2 sene boşta beklerse boşalır .
    Sıfır akğlerde Kutup başlarını plastikle kapatırlar ki taşıma esnasında oluşabilecek temasları önlesinler.

Marş motoru revizyonu araç 10 seneyi devirdiyse baskı balata değişiminde yaptırılmalı mıknatısları ve aşınan diğer parçalar değişmeli .

Takviye ile çalıştırınca marş motoru daha fazla akım veya volt çekmiyor. Senin aküne aktardığın elektriği kullanıyor . Marş motoru için normal çalıştırmaktan bir farkı yoktur.

16. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    89
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aracım 15 yıllık.Ama baskı balata hiç değişmedi.Marşla alakalı geçen sene kömürleri bu haftada bilyenin olduğu parça değişti.Ama debriyaja boşta basınca bazen ince bir ses geliyor ama her zaman değil.Bazen de vites değiştirmek için bastığımda sanki pütürlü kıtırlı bişey oluyor.Yağmurlu ve sıcak havalarda yapmıyor Ustalara gösterdiğimde bi sorun yok daha gider diyorlar.Acaba bir yeri mi yağlanmalı bilemedim.Bir de sabahları ilk hareket esnasında bazen de gün içinde motor soğukken gaza basmak istediğimde gaz takılıyor basmıyor ben genelde çok yavaş basarım bu defa kuvvetli bastığımda araba kendini ileri atıyor ama sonra geçiyor.Ustaya götürsem bişey bulamaz normal der diye düşünüyorum.

MAERKEK bunu beğendi.
  17. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,305
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    O sorunu bende yaşadım . Aynı dediğin gibi oluyordu.

Balata incelmiş evet daha da gider lakin asıl sorun baskıda debriyaj tam olarak baskıyı hareket ettirmek isterken baskıya uğrayan metal (şemsiye de denir) iyice sertleşip debriyaja fazla mukavemet gösteriyor.

Baskı balatayı değiştirin . Debiryaj çatalı, bilyası , körüğünü (kauçuk) de ihmal etmeyin sorununuz çözülür.

Özetle 15 senelik malzeme yorgunluğu diyebilirim

18. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    89
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aslında çok bir zararı yok sadece kafa takıntısı gıcık ediyor biraz.Birde maliyetli bişey galiba.İşte yolda giderken falan ya da uzun yolda sorun çıkarır mı diye düşündürüyor.Birde arabayı değiştirirsem diye yanaşmıyorum bu defa da nasıl satacağım alan sonra başıma ekşir mi?Alt takımları da göstermem lazım şimdiye kadar sadece amortisörler değişti.Tüm bunları yaptırıp mı satmalı bu defa da bana belli bir maliyeti olacak.Aslında değiştirmeye de kıyamıyorum neticede ilk arabam ilk göz ağrım.Zaten piyasa da belli.Fiyatlar uçuk Karışık düşünceler.

MAERKEK bunu beğendi.
  19. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,305
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Km düşükse alt takım orjinalliğini bozma . Benim konum vardı servis bulamamıştı burç hasarını da ben bulmuştum.
    Değişiçtirecem diyorsan Orjinal parça kullanarak ön takımın tüm burçlarını değiştirmen şart. Amortisör toz korüğü ve armut takozu orjinal bulamadığın için hiç değiştirme . Körüğü koptu 502 ile yapıştırdık o derece .

Bizde sürekli kullandığımız için arka takozları ve amortisoe takozlarını değiştirmemiz gerekiyor.

Ön takım yaptırmadan 140'a gelmeden titremeye başlardı ön takımdan sonra 160'ta yapmaya başlamış.

20. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    89
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Km 180000'e yaklaştı.Yani bu aralar gene sallanmaya başladı belki rot balans olur.Ama şöyle söyleyim ocağın sonunda acele bir işim vardı 40-45 km'lik mesafede 160-170'leri gördüm ama araçta herhangi bir titreme yoktu.Benim sadece tümsekten geçerken bazen ses geliyor.O da önden mi arkadan mı tam çözemedim.

MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş