Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Bluemı Yoksa Elentramı

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda sungurhan tarafından 2 Haziran 2013 tarihinde açılan konu

1. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    abi arkadaş 19 yaşında hondayla vtec açar elentrayı tozu dumana boğar mazallah
    zaten bu arkadaş için hayat falanda duruyo 5500 devirden sonra başka bir boyuta geçiyolar

2. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    O 5.5 hikayeleri geride kaldı yok oyle artık eskisi gibi her civicte vtec falan. Dik Hondacılık anlayısı şahin hastalığına benzer. Madem elantra yerine civic ozaman blue yerine jazz alaydın demi. Hyundai iyidir. 96 dan beri inmiyorsak bi sebebi var !

Yanma odasından gönderildi.

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Resimdeki benim aracim. Yandan resimde gorunen munubus carpti ve carpma etkisi ile arabayi savuramadi ama ittirmis. Sonucta iceride celik bar dedikler sey gercekten celik degil fakat butun yuku gercekten cekmis. Kapi saci degistirerek olur dediler ben istemedim.

Sonuc olarak teneke bir elantram var. Bende once 8 sene binmisler bende 4-5 sene binerim insallah. Onceki arabamda hyundai idi babamda da hyundai var. Abimdede vardi h100 onu satti.

Ama karar veremeyen honda alsin :D

ile yazdim imla hatasi olabilir.

4. DoganCanDemir

DoganCanDemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
  5. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Benim dayımda Accent var amcam da Genesis vardı arkadasımda H100 vardı o Allaha emanet :) sorsan hepsi Honda nın parçası pahalı der olsun pahalı kasko ödedikten sonra ben aracımdan tiksindim artık her gün biryerinde sorun çıkıyor amortisör hatalı üretilmiş tamam dedik değiştirdik o amortisör yüzünden ön tamponumda bildiğin çukur oluştu yakıt tüketimi artı eco yazısını göstermiyordu gittim servis halletti radyosu doğru dürüst çekmez hep cızırtılı farları desen doğru dürüst göstermiyordu onlarıda kendim hallettim balatalar soğuk havada ve ıslanınca ötüyor sözde ama bizimki 40 derecede bile kart kurt ses çıkarıyor trafikte utanıyorum herkes arabaya bakıp gülünce millet lastik fırlıcak sanıyor içeri aşırı ese alıyor 4 vites olmasıda çok saçma şimdiki amortisörlerimde çok iyi değil açıkcası servisteki usta bile sert değil mi dedi evet abi lastikleri inik kullanıyorum yoksa İzmir malum çukur yuvası yoksa belim ağrıyor dedim ben çok sık servise gittiğimden çok saçma seyler de gördüm adam aracını getiriyor dengesir savruluyor rahatsız ediyor diye adamlar bi test edelim diyor bilmeyenlerin amortisörünü gel değiştirelim demiyorlar yada telefon açıp söylemek bile yok ben mercedes a200 audi a3 sedan honda civic kia ceed ve opel astra yı test ettim yıl sonu büyük bir ihtimalle aracımı değiştircem

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sana yaramaz blue, bencede sat bir an önce. Tekrar araba alacağın zaman da teknik verilerine bak lütfen, sonra 4 vitesmiş v.s. saçmalama forumlarda.

7. Kerim8961

Kerim8961 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Kerim Doğru
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Kardeş;sen blue'ya binip beğenmemiş olabilirsin.Misal sana göre hyundai araba değildir,bir başkasına göre de honda..Ama bu forumda birçok hyundai kullanıcısı var.

Eleştirebilirsin ama bu ölçülü bi şekilde olmalı.Diyebilirsin ki amortisörleri sert bana göre ne bilim yakıt tüketimi fazla gibi geldi..Yahu bu kadar sıkıntın vardı bu arabayla da alırken hiç mi araştırmadın.

Senin o bahsettiğin mercedes A serisini de test ettim öyle düşük hızlarda falan da değil baya baya virajlara sert girdim çukurlardan geçerken nası bi tepkisi var vs.anlamadığım o arabanın amortisörlerini nası beğendin? Gelip de burda aracından memnun olan insanları ifrit etmenin anlamı yok..Al abi hondanı keyfine bak.Biz tenekeye binenler olarak gayet mutluyuz.

8. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    En iyisi babana söyle satsın, sen de rahat et biz de.

9. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Valla onceleri Era hakkinda oyle atanlar vardi ki ben okudugumda “bunlarla ayni arabaya mi biniyorum“ diye kendime soruyodum. Hele ki blue icin bunlari dediniz ya “biz sizle ayni marka araca mi biniyoruz?“ :) :D

Tapatalk Sagolsun :)

10. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Doğan Can kardeşim bence de baban satsın o aracı zira memnun olmadığın aracı saklamanın bir anlamı yok, ama baban satacaksa sanırım araç senin değil babanın eğer öyle ise bırak ta baban karar versin sende kendine bir honda al al ama aradan bir kaç yıl geçince sakın demeki bu honda betbat bir araba soğudum bundan .hele ki üstüne Hyundai alırsan sakın burda lafını etme,Bu arada küçük bir tavsiye sen en iyisi Mercedes al sonra Honda kötü araba dersen konuşmaya mecalin olsun :)

11. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Ben elantramdan memnunum bana da laf atanlar oldu bunu mu aldın diye ama arabaya bi kere binince senin araba gemi gibi demeye başladılar :)
    Yukarıda arkadaşım bahsettiği testler farklı testler ayrıca hondanın hızı ile elantraya çarpan aracın hızı farklı honda sabit zemine çarpıyor elantraya hareketli çarpılıyor bunları nasıl karşılaştırdın onu anlamadım neyse anlayan olursa bana da haber verirse sevinirim.

12. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Ben kendi aracimdan hic memnun degilim beni yanlis anladiniz herkesten ozur dilerim benim yerimde kim olsa bikardi ugrasmaktan her Allahin gunu servise gidip gelmekten biktim servis evime 10 12 km uzaklikta ve bazi seylerede duzelir duzelir normaldir normaldir diyip geciyorlar araba babamin ustune ama benim tek kullanici benim yani aracin gorunusunden herseyinden memnunum ama cikardigi sorunlar soguttu beni aracimdan ben aracima neler yaptim ne emeklerim var aldigimda 1.6 biz di simdi nerdeyse full yaptim orjinal jantlar ledli sisler her yerini degistirdim cikardigi sorunlar kusturdu arabama beni yoksa honda yi gram sevmeyen insanim i30 ve kardesi ceed e hastayim ama aile genis onlar biraz cukuc ve birde araci 500 km de babamin patronu begenmedi babam aldi 35 bine patronu 51 e almisti

13. niksiz

niksiz Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Erdem E.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Sanırım, arkadaşa fazla tepki gösterildi. Blue modelini aldığı günden beri garip garip sorunlar ile uğraştığı için bunu ifade tarzı da söz konusu tepkileri körüklemiş olabilir. Forum ortamlarında kelimelere dikkat etmek gerek, bir kaç kez düşünüp öyle yazmak gerek, bu tip farklı algılar ortaya çıkabiliyor .

Zaten blue'yu satıp almayı düşündüğü tüm araçlar blue nun daha üst segmenti. Yani illa ki blue ye göre daha memnun kalacaktır teorik olacaktır. Bir arabadan memnun olmamayı iyi bilirim. Eğer bir kere soğrusanız, aracınız Ferrari olsa yine de beğenmezsiniz.

Alternatiflere cee'd yazılmış olmasına rağmen örneğin elantra yazılmamış. Kasıtlı mı bilemiyeceğim ama (ki zannetmem, zira alternatiflerden biri Kia ise, Hyundai ye karşı gıcık bir durum olmamalı). Elantra da muhtemelen sizi blue dan sonra tatmin edecek bir araçtır. Genişlik ise i30 göre de cee'd e göre de geniştir. Hatta MB A serisine göre de geniştir sanırım.

14. kankiii

kankiii Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    99
    Ad Soyad:
    oğuzhan
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    bilmediğim için soruyorum yanlış anlaşılmasın!! bir otomobilin segmentini ne belirler ? aracın boyutlarımı,dingil mesafesimi,iç hacim mi ağırlık mı vs vs vs. diyelimki hepsi peki bunun ölçüsü nedir?yani hangi uzunluktan veya genişlikten sonra araç segment sınıfına ayrılır bilen varsa yazssın lütfen. toyota avensis D segmenti bir araç olduğu yazıyor ama dingil mesafesi elantra ile aynı

15. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    ceed le i30 un özellikleri öok iyi bu yüzden alırsak binerim Honda accord a bindim daha önce 2002 2.4 beyzinli bu zamlardan sonra blue ya geçtik irazda şansa ldu ama dediğin gibi bir defa soğuyunca insan hevesi kaçıyor ben ilk aldığımda araca 5 6 bin civarı masraf yaptım artık hiç birsey yapmak istemiyorum i30 u da test ettim ceed ide bagaj dışında bi sıkıntımız yok mercedes a 200 ü de çok seviyorum herşeyi bana göre yapılmış gibi hondayı kullandığım için biliyorum şuan okulum var o bitsin askerliğim var satarmıyız baska araba alırmıyız bilemiyorum o yazılarıda sinirlendiğim için yazdım o günde bütün günüm servisteydi

16. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yeni accord eski accord'un %50'si olamaz, honda eskidendi. Bende sonata almadan önce 2.4 accort aradım ama temizi denk gelmedi.

17. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    aynen abi yenisini kimse sevemedi eskisi gibi değil bizimkin de de değişen vardı artık temizini bulmaz zor çok ucuz araba diye abeciler alıp irenc modifiyelerle arabayı bitiriyor

18. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    2009 yıllarıydı. Bizim mahallelerde beyaz Civic ile Accord gezinip dururdu camları kapkara devamlı kapışıyorlar ama .

Bi gün gördüm şöförlerini. Accord taki kız çıktı Civic teki erkek !

O günden sonra tav oldum accordlara .

19. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hicte yakismiyo bi kadina oyle arabalar bi tanidigim teyzede 740 ld var kamyon gibi yakistiramiyorum Honda iyidir ya dayimda 2002 Hyundai Accent var hic elektronik mekanik bi sıkinti cikarmadi hyundai de honda da saglam arabalar ama sansima bizimki problemli cikti o problemler de yeni modellerle 0 a iner elektronik araclar sonucta

20. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Öyle deme bi kız güzel araba kullanıyorsa aşık olunur .) Başka yolu yok .) Arabası farketmez . Honda iyidir Hyundaide öyle fiat ta herkesin bi tutkusu var işte.

Yanma odasından gönderildi.

Bu Sayfayı Paylaş