Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

accent blue yerine ix35 mi? Acil

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda caylak_blue tarafından 9 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

1. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    haklısınız tabi. aracın fiyatı 70.000 lpg ile 74.000 oluyor desek 78.000 ile arada pek bişey kalmıyor diye dedim. GDI motor olduğundan lpg yi sıvılaştırıp motora yollaması gerekiyormuş haliyle bunun maliyeti de normalden daha fazla oluyor tabi.

2. caylak_blue

caylak_blue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ali Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    hayır aracın fiyatı 70 bin evet ama o liste fiyatı biz onu 67 bine indirdik 3 binde lpg tutyormuş bu şekilde 70 bin oluyor çünkü dediğim gibi blue araç aldık ödemesi oldu ama bir türlü gelmiyor araç hal böyle olunca biz itiraz yerine araç değiştirmek istedik onlarda indirimde hayır demediler :)

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    indirim varsa iş değişir tabi. lpg ile yakıt sorun olmaktan çıkar keyifle sürersiniz. :RpS_thumbup:

4. caylak_blue

caylak_blue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ali Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    işte o yüzden almayı istiyoruz çünkü bayi bize başta geç gelecek demediler ondan dolayı bu indirim oldu peki yakıt tüketimi konusunda bilginiz var mı açıkçası beni o düşündürüyor istanbul da şehir içi ortalama ne yakar uzun yolda ne yakar bunları bilmiyorum :(

5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ş.içi 10-11lt benzin yakar bence. lpg de 12lt yaktığını düşünsek 33krş yapar ki bence iyi bir değer. uzun yolda 9lt lpg tüketse 24krş yapar bence oda iyi. bizim araba 2.0dizel ş.içi 9-10lt yakıyor rahat oda 40-45krş arası yapıyor. blue ş.içi fabrika verisi 5.4lt 6.8lt yaksa 30krş yapar.

6. caylak_blue

caylak_blue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ali Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    ooo sanki çok gibi geldi ya dizel bile bu kadar yakmıyo nerdeyse :RpS_ohmy:

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ben kabataslak hesaplıyorum yani biraz uçları. dikkatli kullanımda daha az yakacaktır. blue fabrika verisi 5.4 oda 6.5 in üzerinde yakar. ben ix35 otomatiğe bakmıştım ş.içi 11.6 yazıyordu 13 yakar dedim. servis danışmanı 14-15 yakıyor dedi. 1,6tdi passat 5.5 yazıyor satış temsilcisi bile 6.5-7 arası yakıyor demişti.

8. caylak_blue

caylak_blue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ali Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    anladım işte bu verilere güven olmuyor ondan dolayı kullanan birileri veya yakını var ise ancak o kişiler doğru bilgi verecektir. Bende bakıyorum sitelere ama çok farklı rakamlar var benim kulanımım çok sakin ve devirlidir. şehir dışında 90 km yi çok geçmem ortalama 2.500 devirdir şehir içinde de aynı şekilde sakindir bu nedenle mesela dizel araçlarda kulladığımda şehir içi 4.4 şehir dışı 3.7 kullanıyordum her marka ve motor bir değildir elbette ama hani bu da biraz fark etsin yani tabiki aracın ağırlığı ve yakıt türünün farkı olacak ama ciddi fark olmaz umarım :( :(

9. caylak_blue

caylak_blue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ali Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    arkadaşlar pazartesi gününe kadar kesin cevap bekliyorlar lütfen yakıt konusunda bilgi verebilir misiniz? ya da nereden öğrenebilirim :(

10. esatgelmedi

esatgelmedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    esat gelmedi
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    dizel ile kıyaslarsanız tüketim sizi üzer. ben yılda 10000 km den az yaptığım için lpg geç amorti eder diye düşünmedim. şu ana kadar da pişman olmadım. facebookta "ix35 sevdalıları diye bir grup var üye sayısı bayağı fazla orada sorarsanız daha net bilgi alabilirsiniz. aşağıdaki konular da size yol gösterebilir.
    HYUNDAI IX35 LOVATO LPG SİSTEMİ
    İX35 LPG hakkın da...

caylak_blue bunu beğendi.
  11. caylak_blue

caylak_blue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ali Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    oraları da okudum ama yine değişen yok millet tutmuş sohbet gidiyor herkes lpg kitin fiyatına takmış taktıran da hoş bir daha siteye uğramamış :( istediğim şey şu nette bu veriler var ama asıl kullanıcıdan öğrenmek istiyorum 90-100 km hızla kullanımda benzinde kaç litre yakar lpg de kaç litre yakar çok mu zor sordum :( :(

12. caylak_blue

caylak_blue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ali Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    DH formunda millet yakıtı bırakmış LPG taktırma kavgasına girmiş resmen bu ne ya LPG soğuyacaktım az daha :D :D :D

13. Kindar27

Kindar27 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    yusuf yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Dostum bana kalırsa accent blue dizeli bekle pişman olmazsın. Lpg yle filan uğraşma. Kaç litre yakar konusunda ise ben accent blue kullanıyorum 6-6.5 arası yakıyor yerine göre yolun trafiğin durumuna göre fabrika verisi 5.4 yazmışlar. Bu fabrika verisi dedikleri olay trafik olmayacak yol düz olacak yada hafif yokuş olacak rüzgar arkadan esecek vs. vs. günümüz türkiye yollarında tutturmak zor. Sen aracın fabrika değerlerinin üstüne en az bir litre ekleyeceksin forumlarda okuduğuma göre araç benzin de şehir içi 50 kuruş filan yakıyor lpg de de bu 35 kuruş filan olur tahminimce. Ayrıca araç şehir içi sallıyorum 9 litre benzin tüketiyorsa lpg de 10-11 arası lpg tüketir çünki yanıcılık lpg de benzine göre daha az. Ayrıca alacağınız araç yeni ve sistemli bir araç sıralı lpg taktıracaksınız çalışırken benzinle çalışacak biraz yürüdükten sonra lpg ye geçecek ayrıca misal %97 gaz kullanıyorsa %3 de benzin karıştıracak yani araca hem benzin hem lpg alacaksınız ayrıca benzini çeyrek depodan aşağıya düşürmemek gerekiyor

14. esatgelmedi

esatgelmedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    esat gelmedi
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    soru kolay ben önceki sayfalarda benzinde ne kadar yaktığını yazmıştım ama ya görmediniz ya da cevabım sizi tatmin etmedi sanırım. benzinde yakacağı uzun yolda sakin kullanımda 7-8 l. civarıdır araç boş ve yol düz ise 6,5 litreye kadar düşebilir. şehir içi ise sakin kullanım ve fazla dur kalk olmadan 8 litre civarı, yoğun trafik ya da agresif kullanım ile 11-12 litreye kadar çıkabilir. ne kadar sorarsanız sorun aracı kullanan herkes aşağı yukarı aynı değerleri verecektir size. son olarak şunu söyleyebilirim ix35 i almadan önce 2005 model 1.6 lpg li marea vardı bende. bakımları düzenli olarak yapılan temiz bir araçtı. mareanın lpg ile 100-150 tl ile gittiği mesafenin aynısını ben ix35 te benzinle gidiyorum. inşallah hakkınızda hayırlısı olur.

15. caylak_blue

caylak_blue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ali Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)

6-6,5 mu off çok değil mi ya da bana göre çok o zaman ix35 e lpg taksam daha az yakacak veya en azından çok fark etmeyecek.. evet dediğiniz gibi bir kısım benzinden alıyor ama yine de dizel ix35 ile benzinli arasında nerdeyse peşin alsanız 70.000 tl fark var krediye girseniz 100.000 e çıkacak o zaman benzinli almak daha iyi en azından bakımı da ucuz servis bakımları dizel 800 küsür iken benzinli 350 tl de :)

16. caylak_blue

caylak_blue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ali Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)

pardon ya gerçekten kafam o kadar karışık ki artık nasıl okuduysam anladım afedersiniz ama anladığım kadarı ile yakıt konusunda çok da ciddi bir şey olmuyor sonuçta yüksek bir araca ve en önemlisi istediğim araca bineceğim ben sadece yakıttan korkuyordum onu da siz değerli kardeşlerim ve abilerim vesilesi ile kafamda daha yer etmiş oldum :)

17. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    B segment ile D segment kıyaslanacaksa tabiki ix35 :)

18. caylak_blue

caylak_blue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ali Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)

bu segment olaylarını bir türlü anlamadım ya nasıl neye göre nedir... :RpS_mellow:

19. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Konfor, mekanik, donanım segmentlere göre değişir :)

20. niksiz

niksiz Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Erdem E.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    hyundai nin d segment araci i40 dir. ix35 crossover segmentidir.

Bu Sayfayı Paylaş