Belki de bu konu pek çok kez konuşuldu da diyebilirsiniz.Sıfır bir araç alma arifesindeyim ve iki farklı markanın iki modeli arasında kararsız kaldım diyebilirim.Bu kararsızlık kafamı da ağrıtmaya başladı.Çünkü sıfır bir araç aldığım anda performansını beğenmediğimde hemen değiştirme lüksüm de yok.Kafamdaki modellerden birincisi Accent Blue Mode Plus ve diğeri de Fiat Fiorino 1.3 95 BG Emotion modelleri.İki araç birbirlerinden çok ama çok farklı diyebilirsiniz.Ancak benim için önemli olan özellik yakıt tüketimindeki cimrilik faktörü.İki araçta da yakıt depoları 45 lt. olarak belirtilmiş.Fiorinoyu yakından biliyorum ki şehirler arasında 100 km.'de 3,5 litre ile 4 litre arasında yakıyor.Accent blue yakıt olarak beni üzer mi?Ayrıca bagaj genişliği tatmikâr mıdır?Fiorino ile bir depo ile sürekli olarak şehirler arası yolculukta bir depo ile 1000 km. üstüne çıkılabiliyor.Accent blue'nun şehiriçi ve şehirler arası yakıt sarfiyatı nedir? Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Alıntıdır "Dizel blue şehir dışı daha ekonomik . Ben 100- 110 km hızla 4 kişi vardı araçta. 400kmlik yolun 200km boyunca klima açıktı. 4.5 lt tüketti. Yaklaşık 17 kuruş.. " "Son depo yakıt tüketim verilerim; ortamala hız; 23 km/saat ortlama tüketim : 5.6 lt /100km Tamamen şehir içi nadir de olsa klima çalıştırıldı. "
Bendeki eranın 390 lt'lik bagajı bebekli iki aileyi kaldırdı. Tatillerde de bebek arabası dahil her türlü ihtiyacımı karşıladı. Bluenin bagajı iyi, 465 lt. Hyundainin galerisinde bagajını da inceledim ve beğendim. Fiorino da kullanıyorum, koltukları katlamadan bagajdan söz etmek mümkün değil. 465 lt yetmez derseniz sümbül var ama hiç kimse bana o aracı sırf bagajı var diye aldıramaz
tüketim olarak birşey diyemem, ama alternatfilerden birinin ticari olduğu, bu sebeple şehirler arası yollarda 90 km/h hız limiti ve her yıl muayene ihtimalini de göz önüne alın derim. Bir de, kulağıma bir yerlerden çalındı ,kaynak gösteremeyecim ama bu tarz araçlar için kullanıcılardan "k" belgesi mi ne oyöe bir zorunluluk getiereceklermiş
Boşta Degil. Viteste Ve Belki Ayak Gazdan Çekilmiş.. Boşta Olsa Ne Farkeder Tüketim Zaten Ortalamada. Anlıkta Olsa Ayak Gazdan Çekili Olsa 0.0 Lt Yazardı.