Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Blue Otomatik Yoğun Trafikte Stop Etme Problemi

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda ONUR DEMİREL tarafından 1 Ocak 2025 tarihinde açılan konu

1. ONUR DEMİREL

ONUR DEMİREL Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ONUR DEMİREL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Merhaba 31.12.2024 tarihinde hyundai accent blue 1.6 crdi 2018 dizel aracımı aldım 180.xxx de
    1 saat rahat bir şekilde kullandım aralıksız yoluma devam ederken aşırı bir trafige girdim
    aracım süreklü dur kalk dur kalk yapmaktan hafifte yol yokuş eğimi vardı önce 2 inci viteste iken sendelemeye başladı daha sonra , birden manuel araç gibi vurdurdu stop etti , daha sonra P ye aldım çalıştırdım 3 metre gittim vites 2 deyken aynısını yaptı tabi yol çok kalabalık yine stop etti. bende bu sefer tritonikten devam ettim yola her hangi bir sorun olmadı , daha sonra yollar açılınca normal otomatige geçtim vitesler takır takır atıyor , sorun olmuyor , ama aracım 2 ıncı vıteste ıken durma noktasına gelene kadar 1 ıncı vıtese geç atıyor. yeni aldıgım ilk arabada bugun bu problemı yasadım cok streslıyım ne yapmalıyım sızce sorun nedir teşekkür ederim.

Son düzenleme: 1 Ocak 2025
  2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, 2. viteste kaldırmaya gücü yeten bir motor. arıza lambası yanmıyorsa ve motorunuz gücü yoğun trafikte düşüyorsa;
    * havaakışmetre temizliği
    * egr sistemi temizliği
    * partikül filtresi rejenarasyonu
    gibi işlemler yapmalısınız. bunların haricinde kaputiçi sıcaklığı çok arttığında sorunlu krank sensörü nedeniyle stop etme problemi de yaşanır, tabii bu vitesten bağımsız her koşulda olur.

Bu Sayfayı Paylaş