Selamın aleyküm arkadaşlar 1.6 128 bg aracım 185 60 15 jant lastik takılı aracımda 205 40 17 mallory jant lastik takacağız sizce ne gibi problemler olur takan arkadaşlar varsa yardımcı olurmusunuz teşekkürler
Aracınızın kapı içi etiketinde alternatif lastik ölçüleri yazar bu ölçüler haricindeki uygulamalar ve değişim oranı dikkate alarak yapılmalı. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
205/45/r17 bu araç için tek ve en konforlu 17 ebatı, ancak bazı kısıtlara dahil. Bende de 17 inç jant var şu an, henüz takmadım ancak bazı hesaplamalarını uzun süre yaptım. Örneğin aldığınız jant 6.5 inçten daha geniş ve 50 offsetten daha büyük olmamalı mesela. Bendeki jant 50 offset 6.5 inçlik bir 17 jant ve orijinal 16 inç jantımdan sadece 0.8 cm daha geniş. Bu, tölerans değerleri içerisinde sürtme vs yapmayacağını düşünüyorum, öte yandan 205/45/r17 nin total çapı 195/55/r16’dan (bu ebatta hiçbir koşulda sürtmenin olmadığını düşündüğümüzde) daha küçük olmuş oluyor. Yani yükseklik ve çap kaynaklı değil, genişlik kaynaklı sürtme olursa olur. Herkes lastik yüksekliğinin sürteceğini düşünür ancak bu konuya da dikkat etmenizi öneririm. https://www.willtheyfit.com/ bu siteden araca takacağınız yeni kombinasyonu ve aracın orijinal 16 inç kombinasyonunu (195/55/r16’da olur, hiçbir koşulda sürtmediği için oradan da hesap edersiniz) girip karşılaştırma yapabilirsiniz. https://www.wheel-size.com/size/hyundai/accent/2013/ bu siteden Accent Blue RB kasanın tüm ülkeler için varyantlarını ve lastik-jant ebatlarını görebilirsiniz. OE yazan orijinal ebat anlamına gelir, diğerleri takabileceğiniz jant-lastiklerdir. Bijonları kaç nm ile sıkmanız gerektiğine kadar söylüyor. Düz mantıkla, başka ülkeler için üretilmiş kombinasyonlarda 205/45/r17’ de göründüğüne göre, jantınız 6.5 inç e kadarsa teknik olarak konforsuzluk harici bir sorun yaşamamanız gerekir.
Normalde sürtüyor mu ki? Accent Blue jantı takan çok gördüm, uygun lastik ebatıyla sürtme yaşamıyorlardı.
Bende ProfEraGasonline isterim. Çok güzel tamir kılavuzunu da buldum . Teliften dolayı konumu sildiler. Daha da iyisini görmedim.