Lastikler ömrünü bitirdiği için yeni lastik araştırıyorum 2016 blue 195 50 16 var lastikçi daha uygun olduğu için 205 55 16 önerdi sorun yaratır mi yoksa 195 55 16 mi daha iyi
205 55 16 araç yüklü iken davlumbaza sürtme yaptığına ilişkin tecrübe edip şikayet eden arkadaşlar var. 195 50 16 veya 195 55 16 takmanız sorun yaşamamanız açısından ideal olur diye düşünüyorum.
Bu ikilemde bende kalmıştım ancak lastikçimizin de önerisiyle 195 55 16 taktık. Sonuç muhteşem! Hem araç çok az da olsa yükseldi (ki malum çok alçak bir yapısı var) hem de kalınlaşan lastik yanağı sayesinde araç konforu çok arttı, sürüş formu yumuşadı. Sürüşle ilgili herhangi bir olumsuzluk da yaşamadım, üstelik 55 yanaklı lastik fiyat olarak daha uygundu. Bu değişimi yaparsanız önerim; eski lastiklerinizi hemen atmayın, araç kapısında yazan değer olmadığından muayene sırasında sorun çıkabilir. Geçemezseniz gerekirse diş derinliği kurtarıyorsa eski lastiklerinizle geçebilirsiniz. Şunlara dikkat; lastik çapınız büyüyeceği için az da olsa gerçek hızınız ibrede gördüğünüzden fazla olacak ve toplam gittiğiniz km.niz de gerçekte yaptığınızdan az da olsa düşük gözükecek. Ayrıca yakıt tüketimi hesaplamaları 50.lik lastiğe göre olduğundan gerçek tüketiminiz ekranda gördüğünüzden az da olsa düşük olacak.