Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Blue CRDİ Prime İlk 1000 km İzlenimlerim

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda ahsel tarafından 13 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. ahsel

ahsel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba Arkadaşlar
    Bu konuyu,bu aracı alacak arkadaşlarıma yardımcı olmak üzere,aynı araçtan elinde olan arkadaşlarımla da bilgi paylaşımı için açıyorum.

Başlıkta da belirttiğim gibi aracı alalı 14 gün oldu,Manisa-Mesir'den aldım.Çok defalar beyaz almak istesemde türlü nedenlerden dolayı ancak gri rengini alabildim.
    Aracın motoru gerçekten seri,100 km hıza nasıl ulaştığınızı anlıyamıyorsunuz bile,en yüksek bir kaç saniyeliğine 180 km hıza çıktım,yanımdakiler aracın bu hızda seyrettiğini dahi anlamadılar,bununda nedeni sanırım,ön canım eğimi.Vites geçişleri çok rahat ve güzel,Her dizel gibi tepkimeleri bir kaç saniye geç.
    Süspansiyona gelince,benim en çok kafama takılan konuların başında geliyor,ön takımda amortisör seslerini,Getz yada Era kadar olmasa da yinede duymaya devam ediyorum,özellikle kasisli yollarda çok derinden de gelse bir lokurtu blue'da da var,ayrıca kavisli yollarda zıplama olayıda var,bazı arkadaşlar yok demişler ama sanırım onlar 2km lik düz yolda yaptıkları test ile bunu söylemişler,biraz engebeli asvalt bir yola çıktığınızda,hızınızda 100 ün üzerindeyse özellikle arkada oturanı rahatsız edebilecek şekilde hoplama ve zıplamaya devam,bunu nasıl engelerim bilemiyorum.Aracın üzerinde Hankook Optima modeli lastikler kullanılmış,16'' jantları,çağdaş ve şık duruyor,ayrıca stepsenide aynı şekilde çelik alışımlı jant.
    iç donanımına gelince,herkesinde takılı kaldığı en büyük sorunlardan biri,cam kaldırma düğmelerinin ışıksız olması,ancak bu Türkiyeye özel bir durum değil,Amerika için üretilen araçlarda da bu özellik yok,far yükseklik ayarı,eps ve ön panel aydınlatma ayarı düğmeleri,direksiyonun hemen sol altına dizilmiş olarak duruyor,ergonomi olarak gayet güzelde dursa,karanlıkta aydınlatmaları eksik,orda hangi düğmelerin olduğunu gösteren ışıklar yanıyor ancak o ışıkla ayarlayacak düğmelerin üzerinde ışık olmadığı için,düğmeleri yine cam kaldırma düğmelerinde olduğu gibi el yordamıyla yada deneyerek bulmak zorunda kalıyorsunuz. aracın kol dayaması getz ve eralardaki gibi ince,aslında bu araca Bmw deki gibi hem sürücünün hemde yolcunun kullanabileceği geniş bir kol dayama yapılsaydı çok daha iyi olurdu.Aracın arkasında yolcuların kullanabileceği kol dayama yok,ancak sürücü ve ön sağ koltuğun arkasına yapılan plastik kaplama akıllıca,bilirsiniz bu bölümler her zaman çabuk kirlenir ve deforme olur,aynı zamanda ön yolcu koltuğunun arkasında bir file de mevcut,Bagaj hacmi yerterince büyük,ve bagaj ışığı mevcut,bluetooth sistemi oldukça başarılı,konuştukların rahatça karşı taraftan duyuluyor,müzik ses sistemide yeterince güzel,özellikle ön konsolun kaplamasını çok güzel yapmışlar çok şık duruyor.İç Kapı kollarının metal fonda olmasıda araca ayrı bir hava katmış.
    Bu araçla İlgili ilk izlenimlerim bunlar yinede sormak istediğiniz birşey olursa cevaplarım,iyi forumlar.

2. ahsel

ahsel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yakıtı hakkında bilgi vermeyi unuttum..:)

Araç bende şu anda hiç 5.6 nın altına düşmedi,yol bilgisayarının yönledirmelerine harfiyen uyarak,yokuş aşağı yollarda boşa atarak giderseniz 5.3'e düşüyor :)

3. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    güle güle kullan kardeşim bilgilerin için teşekkürler yalnız şu boşa atıp gitme işini yapma bence hiç iyi değil zaten gördüğün gibi yakıtta fazla bir değişim olmadığını yazıyorsun. birde yeni araçta bir kaç bin km geçmeden tam fabrika verilerini alamıyorsun birde kullanma klavuzunda rodaj işlemi diye bir bölüm vardır orayıda okursan iyi olur (rodaj işlemi yoktur ilk 1000 km aracı zorlamayınız gibi tavsiyeleri)

Düzenleyen : atılan

4. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Boşa atıldığında araç yakıt tüketmeye devam ediyor. Bizim araçlarda anlık tüketimi gösteren yol bilgisayarı olmadığından belli olmuyor maalesef ama diğer üreticilerden birinde ya da son kasa Elantrada deneyebilirsiniz. Vites boştayken araç yakmaya devam ediyor, yokuş aşağı falan inecekseniz en yüksek vitese alıp inin, yine de viteste olsun araç.

5. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifKesinlikle katılıyorum... Boşta inmek motor için zararlı olduğu gibi yakıt tüketimini de arttırıyor...
    Araç boştayken motoru çalıştırabilmek için rölanti devrinde verilen yakıt motora püskürtülüyor... Ancak vitesteyken motoru çalıştıracak güç tekerleklerin dönmesinden geldiği için motorda hiçbir yakıt sarfiyatı meydana gelmiyor.. Ben şehiriçi ışıklara gelirken bile dikkat ediyorum artık buna... Işığı gördüm mesela... Boşa atıp gideyim yapmıyorum artık... Direkt 5 e atıyorum ışığa kadar öyle ilerliyorum... 5 e attığımda motor freni en düşük halinde oluyor ve arabanın hızını düşük vitesler kadar kesmiyor... Bu yüzden bu şekilde kullanıyorum..

6. absolute

absolute Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    iyi günlerde kullanın

yol bilgisayarı ile pompada dolum sonrası cıkn rakamlar uyusuyormu?

7. ahsel

ahsel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkür ederim.
    ---- çizgi halindeyken ilk mazotumu aldım 640 km gideceğini yazdı,denemek için yine --- durumuna kadar bekledim,yaklaşık 550 km kadar gitti,sanırım şu anda 100 km kadar bir yanılgı söz konusu ama ilerde ne olur bilemiyorum.

8. ahsel

ahsel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkür ederim.

Bu aracı hep 3.9 litre şehir dışı yakıt tüketimi olarak tanıdık,bende balıkesir edremit arası yolculuğumda hep yol bilgisayarının talimatlarına uyarak yol aldım,ancak 5.6 nın altına düşmedi,düşmeyince acaba bazı düzlüklerde ve yokuş aşağı yerlerde boşa atsam daha mı az gösterir diye kontrol ettim sadece ve 5,3 e düştü,benimde huyum değildir arabayı boşa atmak lakin,sizinde takdir edeceğiniz gibi yeni araba birbirimizi tanımaya çalışıyoruz :))

9. h1grup

h1grup Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende uzun yola cıktım ancak dediğin gibi 6 tının altını görmedim şaşırdım .yanlız ikincikere depoyı doldurup şehir içinde hemde şehiriçi gözüm bi an yol bilgisayarına takıldı ki 5 gösteriyor .anladımki ilerde kriterlere uyduğumuzda kitapta söylenilen değerlere inşallah ulaşacağız ....

10. ahsel

ahsel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İnşallah dediğiniz gibi olur,yoksa benzinli ile dizel arasında bir fark kalmıyacak.

11. SemperFi

SemperFi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaslar,

Istanbul trafigi 5-6 lt arasi ve sehir disi 4 lt ye kadar indim fakat bu araci kullanmak ile alakali.Ayni zamanda rodaj(ilk 1000 km) devirli kullanarak yaptim ve sizin km leri gibi idi.Diger bir konu olarak Prime'de 16" jant oldugunu dusundugum icin buda bir etken.

12. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    aynen katılıyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

13. ahsel

ahsel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kitapçıkta rodaj süresi 1000 km olarak belirtilsede,servisin bana söylediği rodaj süresi,5000 ila 7000 km arası,bu km.lerden sonra aracınızın gerçek yakıt değerlerini alabilirsiniz dediler,bana da mantıklı geliyor,çünkü motor sıfır,piston ve segmanların alışması zaman aldığı gibi,pistonların kurum bağlamasıda gerekiyor,bakalım zaman içerisinde ne gibi neticeler alacağız,benim aracımın kmsi şu anda 1350,şehir içi 6.1 ila 6.3 arası,şehir dışı ise 5.6 ila 5.8 arası değer alıyorum.accent blue dizel prime olan arkadaşlar aracının kmsini ve aldığı yakıt değerlerini yazarsa sanırım,daha net bir istatisliğe sahip oluruz.

14. boobb

boobb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaslar aranıza yeni katıldım yeni bir accent blue 1.6crdi prime modelni almak istiyorum benim için önemli olan yakıt ve top speed olayı bu konu hakkında benı ve merak eden arkadasları bılgındırırsenız cok sevınırm bı depo mazotla nekadar yol kat edebilyosunuz 1.6 128bg 260 nm son hızlara kadar hakkını veriyomu cevaplarınız için simdiden tesekkur ederım

15. ahsel

ahsel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    En azından benim arabamın değerlerini size verebilirim,yakıt ile ilgli ilk 1300 kmlik değerleri zaten verdim,bundan sonra sanırım dahada düşecek,bu pozisyonda hiç sıkıştırmadan düz yolda 180 km hızı yakaladım,izmirliller bilirler sabuncu veli yokuşunu çıkarken 6. vetisi isteyen bir araç,daha ne diyeyim bilemiyorun :)

16. boobb

boobb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    En azından benim arabamın değerlerini size verebilirim,yakıt ile ilgli ilk 1300 kmlik değerleri zaten verdim,bundan sonra sanırım dahada düşecek,bu pozisyonda hiç sıkıştırmadan düz yolda 180 km hızı yakaladım,izmirliller bilirler sabuncu veli yokuşunu çıkarken 6. vetisi isteyen bir araç,daha ne diyeyim bilemiyorun :)
    [/QUOTE]
    motor hakkını veriyo yani fakat 3.9 4 litle fabrka verlileri acaba ulasılabılcek rakamlarmı bunu cok merak ediyorum genelde uzun yol kullanyrum ist ank genelde 2 haftada anlık tuketım gostrıyormu yol bılgısayarı

17. ahsel

ahsel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    motor hakkını veriyo yani fakat 3.9 4 litle fabrka verlileri acaba ulasılabılcek rakamlarmı bunu cok merak ediyorum genelde uzun yol kullanyrum ist ank genelde 2 haftada anlık tuketım gostrıyormu yol bılgısayarı [/QUOTE]

evet aracın yol bilgisayarı era ve getz'den faklı,anlık tüketimi veriyor,ayrıca bmw'lerdeki gibi gaz pedalı hassasiyetini gösteren,verdiğiniz gaza gittiğiniz vitese göre ne kadar yakıt tükettiğini gösteren ayrıca bir djital ekranı mevcut.

18. boobb

boobb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için

19. alperdurmus

alperdurmus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ARKADAŞLAR ben karışık kullanıyorum mesela köy yolları (veteriner hekim oldugum için)yayla yoları e5 ve şehir içi.ben 230 dan aşşagı düşemedim aşagida linki verdigim video da anlık yakıt tüketimi ni göreceksiniz 6.viteste 80-90 yada 5.viteste 60-70 yaparsaniz düz yolda inanin çok az yakıyor ama her zamanda öyle gidilmezki.Sonra bi basiyorum uçuyorum dayanamıyorum..4 litre yakan araba oluyor sana 6 ltre http://www.youtube.com/watch?v=Y8JtDy6VTx8&list=UULYcY2TUf0rBnHoPEnvheqA&index=3&feature=plcp buda anlık yakıt tüketimi videom

20. attilacetin

attilacetin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba bende 2 ay oldu 3000 km deyim 1,6 crdi mode kullanıyorum.Ort. 5,4 lt yakıyor ancak arkadaş gibi 6. viteste 80-90 ile gidince ort 3 lt yakıyor tabi kalkarken aracın torkuna gaza gelip kökleyince 22 lt ye kadar çıkabiliyor.Şehirler arası 4,4 yaktım ama şehir içi ve dışı eski hesap ort. 200 krş / 1 km de yakmaktadır...Bu arada kesinlikle boşa almayın boşta iken 1,9 lt yakıyor ayağını gazdan çekince 0 lt ...))

Bu Sayfayı Paylaş