Herkese selamlar,kmlerin durmadan aktığı bu günlerde aracın yine bakımı geldi çattı,artık 90 bin bakımına girecek olması nedeniyle bir çok parçanın değişimi de gündemdeyken hali hazırda değişecek olan filtrelere benzin filtresini de ekleyeyim dedim.Servis benzin filtresine 576 lira fiyat çekti,sürekli farklı yerlerden benzin aldığım için ve 8 yıl 90 bin km olduğu için artık bu bakımda kesin olarak benzin filtresini de değişeyim diyorum.İnternette benzin filtresine dair hiçbir içerik bulamadım sadece serviste var sanırım,sizce bunun değişimi için erken mi yoksa tam vakti midir ? Benzin filtresini sadece servisten mi temin etmeliyim ? Kesinlikle orjinal düşünüyorum. Bir diğer soru da aracın yağ filtresiyle alakalı.Şu orjinal filtrenin ölçülerini bir türlü hiçbir yerde bulamadım.75 bin bakımında bütün filtreleri mann olarak aldım lakin aldığım 811/80 yağ filtresi uymamıştı,sitenin hatasına kurban olduk Mann avrupa kataloğunda,G4LC motor için W7023 filtre takılması gerektiği yazıyor ancak aldığım sitede ısrarla 811/80 numaralı filtre satılıyor,birdaha sürpriz yaşamak istemiyorum zira şuan üzerinde wunder filtre var ve oldukça rahatsızım.811/80 numaralı filtrenin 1.4 Gamma motora ait olduğunu düşünüyorum.W7023 filtrenin ölçüleri mann'ın sitesinde yazıyor,dolayısıyla üzerinde takılı olan wunder filtrelerin ölçüsünü websitesinde arıyorum ancak orada yağ filtresi bile çıkmıyor Daha önceden yine benim haberim olmadan Filtorq filtre takılmış,onun kataloğuna bakayım dedim yağ filtresini oradan da kaldırmışlar dolayısıyla ölçülerini öğrenemiyorum. Benim motora uygun Filtron ve Bosch yağ filtrelerine de baktım ölçülerinin buldum fakat hepsinin ölçüsü birbirinden farklı nasıl oluyor anlamıyorum.Bu aracın motoruna kesin ve net uyan filtrenin ölçüleri lazım kısaca,bunu nereden bulabilirim ? Araç 2014 Accent Blue 1.4 Kappa G4LC motor. Orjinal yağ filtresinin fiyatı geçen hafta itibariyle serviste 175 lira,internette 100 lira civarlarında.Hem servise o kadar para vermemek,hem internetteki ürünlerin orjinal olduğundan emin olmadığımdan hem de Mann filtrenin kalitesine güvendiğimden ve farklı arabalarda yıllardır kullandığımızdan,tedariğinin de oldukça kolay olduğundan filtreleri Mann almayı düşünüyorum.
811-80 filtre yı 2005 elantrada kullanmıştım. Filtreleri şase numarası ile parça kodu üzerinden partsoug.com sitesinden bakıp araştırabilirsin.
Abi çok teşekkür ederim,verdiğin site hayat kurtardı.Site sayesinde OEM yağ filtre kodunun 2630002502 olduğunu öğrendim. https://spareto.com/oe/2630002502 Bu siteden de,bu filtrenin alternatifinin Mann'da W7023 olduğunu görüyorum.Yine orjinalinin ebatlarını bulamadım,ama sanırım W7023 doğru filtre gibi.Orjinal filtrenin üreticisini öğrenebileceğimiz bir yer var mı,merak ettim.
Son dönemde orjinal yağvfiltreleri kore üretimi olarak geliyor ve üzerinde oem üretici adı yazmıyor. Mesela servisten aldığım hava filtrelerinde fil filtre made in turkey yazıyordu. Ama yağ filtresinde böyle bir durum yoktu. Made in korea yazıyordu sadece
wunder, mann falan takmayın bunları. sahte mann dolu piyasa, wunder dediğin muhtemelen çin malı. yetkili servisten orjinal yada bulabiliyorsanız fil, bosch filtre bakın. geçen ay kalitesiz filtre yüzünden bir tanıdığımın dizel era'sının egzantirik milleri değişti. ıvırı zıvırı 6.000 liraya yakın para harcadı. değmez bu risklere.
Wunder Türk malı,sanayide Alman malı biliyorlar Bunu zaten mecburiyetten taktırdım,yağ filtresinin takılmadığını maalesef çıkardığımız filtrenin yerine yenisinin oturmamasıyla öğrendik o an.Wunder'i ailenin diğer aracında 50 bin km yakın kullanıyoruz,alternatif olarak bulunduğu için.Başa henüz bela açmadı,ama kalitesinden hiç emin değilim ben de rahatsızım bu arabada bulunduğu için. Mann'ı alırken Türkiye'deki tek distribütörüne gidip elden bizzat alıyorum o yüzden orjinalliğinden şüphem yok,yoksa internette bir sürü Mann satan satıcı,yer var haklısınız.Orjinal filtrenin üreticisini bu sebeple sordum,Mann filtreyi herkes bilir,kalitesi tartışılmaz ama dediğiniz gibi OEM ürün her zaman en iyisi.Fiyatlar da keşke daha makûl olsa,hava filtresine 237 lira istediler örneğin.
@SynysterGates 2017 2018 de era vardi. O zamanlar orjinal filtrelerle, bosch, mann gibi filtrelerin fiyatlari ayniydi. 2019 dan sonra servis sapitmaya basladi. Arada 1.5 2 kata varan farklar olmaya basladi. Son bakimda mazot filtresi degismeyecegi icin yine orjinal taktirdim ama Bir sonraki bakimda bosch filtre setine donmeyi dusunuyorum.
Sizde bir de 2 bakımda bir mazot filtresi olayı var,o biraz bel büküyordur doğal olarak.Ben de hazır ağır bakıma girerken benzin filtresini değiştireyim dedim işte ama küçücük filtre 576 lira olmuş inanılır gibi değil,alternatifi de yok.Ben uzun zamandır filtrelerimi Mann'dan alıyorum ama bir servise sorayım dedim sonuçta orjinal orjinaldir,sonuç ortada fiyatlar uçmuş.
4 bakımda bir çok iyiymiş.Benzin filtresini tamamen 90 bin bakımına gireceği için değiştiriyorum,yani bir çok parça hali hazırda değişirken onu ihmal etmeyeyim dedim.Üstüne bir de ara sıra farklı istasyonlardan yakıt alıyorum,duruma göre benzin ışığıyla da gezdiğim oluyor depodaki pislikler ya da değişken akaryakıt kalitesinden dolayı filtrenin 8 yıl 90 bin km de ömrünün en az yarısını tamamlamış olabileceğini düşündüm.Servise sorduğumda da açıkçası değişmeyin de demediler.Sizce fuzuli mi olmuş olur ?
Dizel gibi düşünmeyin, benzinlilerde çekiş kaybi olmadan değişmez. Fuzuli Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@SynysterGates , fotoğrafta hyundai türkiye sitesinden indirilmiş 2014 model accent blue kitabından bir alıntıdır. Kitaba göre 60.000 km de bir değiştirin diyor , ağırlıklı olarak lpg kullanıyor isen değiştirmeyebilirsin . Aracım şu anda 106.000 de , sürekli lpg kullanmama rağmen 120.000 bakımda (yaklaşık 12 yaşında olur) değiştirmeyi düşünüyorum .Bu bir filtre ve ya plastik yada kağıt esaslı bir malzemeden yapılmıştır , neticede bu malzeme sürekli benzin içinde kalıyor ve bunların da bir yapısal ömrü vardır diye düşünüyorum.
lpg ile kullanmanın süreçsel olarak bir tasarrufu yok, filtre kontak açıldığı andan itibaren yani yakıt pompası çalışmaya başladıktan sonra sürekli sirkülasyonda. yapısal olarak sünger olduğu için tıkanmadığı sürece kullanımına devam edilebilir.