Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Blue 1.4 D-cvvt Lpg Seçimi Hk.

'Accent Forum - Club' forumunda SynysterGates tarafından 5 Ağustos 2023 tarihinde açılan konu

1. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Kitleri birbirleriyle kıyaslayacak kadar bilgi sahibi değilim ancak tecrübemi paylaşmam gerekirse Kasım 2009'da BRC Lpg taktırdık 1.4 Era aracımıza aradan geçen 14 yılda LPG kaynaklı ciddi bir sorun yaşamadık. Montajın yapıldığı yer LPG'de oldukça önemli. Ege bölge bayii bizim LPG'nin montajından tank değişimine, tank değişiminden bakımına her şeyini yaptırdığımız yer ve 14 yıldır aynı ustalar ile çalışan büyük bir yer. Her filtre bakımında şikayetim olmamasına karşın gaz ayarını yaptırıyorum filtre bakımını son bakımda çok az geciktirdim onun dışında kilometresi kilometresine değiştiriyorum. Bunlar dışında LPG için ekstra yaptığım hiçbir şey yok. BRC'nin gözle görülür en büyük eksisi enjektör sesi. Teyp havalandırma her şey kapalıyken ışıklarda durduğunuzda biraz kulak kabartırsanız enjektör sesini ufaktan duyabiliyorsunuz ha ama motorun enjektör sesini duyuracak kadar sessiz çalışması da artı sayılabilir.

2. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Yaş genç,biraz pinpiriklik var tabii uğraşacak dinamikte olunca her türlü şeyi araştırıyorum :) Çünkü basit bir işlem olmadığına inanıyorum ve bu zamanda ciddi maliyetlerle takılıyor biliyorsunuz ki.İstanbul'da taktıracağım için işin ehli,kalifiye bir yerde montaj yaptıracağım kesinlikle,daha önce de söylediğim gibi aklımda 2 yer var eğer prins'i gözden çıkarırsam 3 oluyor,ona karar vereceğim montajdan yana bir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.Lakin lpg kiti takılırken araca özel soket-sokete kitler de mevcutmuş,bazı montaj videolarını izlediğimde gördüm epey elektrik tesisatı cidid olarak kesilip biçiliyor bu biraz düşündürücü ama iyi bir kablolama ve deneyimli ustalarla sorun yaşanmayacağını düşünüyorum tabiiki,neticede altımdaki araç belli.

Sizde de aynı araç olduğunu biliyordum,LPG ile yol katederken benzinin göstergede azalması problemi bizim araçlarda da var mı ? Yoksa sadece kontak açılıp kapanana kadar azalıp,sonraki marşta resetleniyor muydu ?

Merhaba,deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.BRC eğer düşünecek olursam,aracımın bakımlarını 15 binde bir yaptırıyorum ve yılda neredeyse 30 bin km LPG sonrası yol katederim diye düşünüyorum,BRC filtreleri 15 binde bir değiştiğinde garanti konusunda bir şey değişiyor mu bilgilendirirseniz sevinirim :) Öte yandan enjektör sesi mutlaka ayırt ederim ancak rahatsız edeceğini düşünmüyorum,arabanın motor yalıtımı iyi ve zaten kendi benzin enjektörleri de çok sesli çalışıyor,kulak bir süre sonra alışıyor.

3. Buraktokatli

Buraktokatli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    618
    Ad Soyad:
    Burak Tokatlı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    2012 de Era mızı sıfır aldığımızda bayinin LPG taktırmasını istedik. Ozamanlar 2 bin tl ğcret çıkardıkar. Şimdinin 40 bin tl si gibi oluyor heralde. BRC marka kit takıldı modelini bilmiyorum ama mekanik enjektörlü bir model. Lpg ye geçince enjektörlerim şık şık şık sesi geliyor biraz biraz. Ankarada zeki usta lpg var genelde yorumları iyi oldupu için bakıma ve tank değişimine oraya giderim. Her gittiğimde saat gibi maşallah der. Bugüne kadar hiç sorun yaşamadım brc ile. Arıza lambası yakması, performansta hissedilir büyük bir kayıp gibi durumlar olmadı. Ben çok memnunum. 11 yıllık sürede filtreler her 15 binde bir, tank 10 yılı dolunca, lpg regülatör diyagramı da 8 yıl dolunca değişti. Harici lpg yüzünden masraf etmedim. Gerçi arabaya hiç bi masraf etmedim şükür. Daha ön takım olsun diksler olsun diğer malzemeler olsun fabrikadan çıktığı gibi duruyor. Fazla yıpratmadık oda bizi yıpratmadı sağolsun.
    sadede gelirsek BRC öneririm. Montaj iyiyse sorun olmaz

MAERKEK ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,411
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @SynysterGates kardesim bu kadar km yapmamin sebebi nedir? Özelden de yazabilirsin.

5. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Merhaba,öneriniz için teşekkür ederim,benim araçta aynı diyebilirim rutin bakımlar hariç daha bir kuruş masraf etmedim,tüm ampullerine kadar orijinal :) BRC hem takarkenki maliyeti hem de bakımındaki ucuzluğu,hem de güvenilirliğiyle epey mantıklı duruyor.LPG takarken genellikle Platinum serisi taktıklarını gördüm ancak comfort yeterli olur diyorlar,aralarında çok fiyat farkı olmadığı için Platinum taktırmaya daha yakınım.Montajın çok önemli olduğunu biliyorum dediğim gibi,işçiliği çok iyi yerlerde taktırmaya mutlaka dikkat edeceğim.

Abi selamlar,genellikle iş seyahatlerim çok oluyor ve bunları bu araçla yapıyorum,öte yandan yazın Aydın'a yazlığa git gel orada gez,kışın turneye git gel,kardeşi her gün okula bırak-al derken e biraz da geziyorum tabii az bile yapıyor :D Geçen yıl 24 bin km yapmışım.

onurforces ve MAERKEK bunu beğendi.
  6. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    10 senedir aşkın lpg kullananlar adlı yeni bir club kuralım. @MSC

7. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Ben dahil 3 kişi var burda. EraBrcgiller

MAERKEK, Samuera ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Atiker var bende

9. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Herkese merhaba,bugün itibariyle Prins Technomax Plus kiti 52 litrelik Step Simit Tank ile taktırmış bulunuyorum.

İlk izlenim olarak bir tık fazla yakıyor gibime geldi,1000 km sonra tekrar yapılacak olan AFR ayarı ile düzelir gibime geliyor.Benzin göstergesi LPG’de bir garipleşti,menzil bir düşüyor bir sabit kalıyor,LPG’de kullanırken bir diş düştüğünü gördüm bu durum biraz canımı sıktı,şimdi her iki depoyu da doldurdum test için.

En can sıkıcı nokta enjektör şakırtısı oldu,rölantideyken enjektörün saniyede kaç kere yakıt püskürttüğünü bile rahatlıkla duyuyorum,aşırı sesli çalışıyor belki de sorunludur bilemiyorum,1000km kontrolünde soracağım.Şakırtı hiç dert değil yalıtım iyi vs demiştim ancak ciddi manada sesli çalışan bir yapısı varmış,daha önce bu kadar sesli çalışan bir enjektöre şahit olmamıştım.Yine de yolda giderken,müzik açıkken ve devir 2000 ve üstüyken farkedilmiyor.

Montajı Üçel Otogazda yaptırdım,montaj kısmından çok memnunum her şey istediğim ve beklediğim gibi oldu,gerçekten güzel iş çıkardılar.Yalnız çok kalabalıktı ve montaj 8-9 saat sürdü.

Performans bakımından ise neredeyse hiç fark yok diyebilirim gerçekten hoşuma gitti,araba alt devirlerde avans vururdu fakat lpgde böyle bir durum yok çok rahat toparlar oldu.Yakıt geçişi de sorunsuz,yolda test için aldığımız gaz bitince hiç farkettirmeden benzine geçti.

MSC, gokhan06, MAERKEK ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  10. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,411
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hayırlı olsun.

SynysterGates bunu beğendi.
  11. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hayırlı olsun , lpg cilere bir kişi daha katıldı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

MAERKEK ve SynysterGates bunu beğendi.
  12. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,411
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Seni de bekliyorlarmış Ahmet abi. Lpg indirimleri için.

Bu arada ne zaman fullüyorsun. Dolar düştü. İndirim için fullemeni bekliyor devletimiz sanirim :)

MAERKEK, SynysterGates ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  13. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Benzinden şaşmam diyorum hala , benden kimse medet ummasın.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

14. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,253
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Yakıt tüketimi için depoyu tamamen bitirerek ölçün simit tanklarda Samandıra sağlıklı çalışmıyor, gösterge düşmez sonra birden bire düşer ayrıca kırmızı yanınca da baya bir yol gidiyor o şekilde

MAERKEK, onurforces ve SynysterGates bunu beğendi.
  15. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Çok teşekkürler,ekonomik dediler kervana katıldık :)

Dün 100 liralık gazla epey rölantide çalışıp ayar için teste gidip geldi üstüne eve gittim derken 50 km yol gitmişim,ibre hep kırmızıydı.Şimdi fulledim,göstergeyi takip edeceğim kaç kmde ne kadar düşüyor vs

MAERKEK ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  16. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Selamlar,hem konuya ufak bir güncel çekmek hem de yaşadığım ufak bir sorun hakkında bilgi almak istedim.

Öncelikle enjektör sesi sorununu çözdük,basit bir rezonans durumu yaşanıyormuş :) LPG filtresi şaseye montajlanmıştı doğal olarak,işçilikte iyiydi ancak şaside metal metale bir montaj yapıldığı için LPG'nin her bir pıtırtısı içeriye ses olarak yansıyormuş,yani filtre konumunu değiştirerek sorunu tamamen giderdik.Gemini enjektörler hakikaten sessizmiş hakkını yemeyeyim :) Şimdilik ESP-ABS beyninin bir borusuna cırtla bağladım idareten,daha sonrasında araya rezonansı önleyen bir plastik parça koyarak tekrar montajlayacağız.

LPG sistemi ise performans/yakıt olarak kusursuz çalışıyor diyebilirim,bu zamana kadar en ufak bir problem yaşamadım gerçekten rahat ettim.Yakıt aldığım yerde hiç seçici olmamama rağmen hiç performans farkı hissetmedim.LPG ile tek depoda 650 km'yi gördüm,bu devrin şartlarında bu değer gerçekten mükemmel.

Şimdi yeni yeni yaşadığım probleme gelelim.Depo şamandırası depoyu fullerken son 10 litrede ses çıkarmaya başlıyor.Bu durumu ilk zaman sorduğumda normal denmişti,ben de birkaç arabada denk geldiğim için çok aldırmadım ancak bu sıralar bazı akaryakıt istasyonlarında LPG basıncından mı anlamadım bazen ses geldiği anda kesiyor,deponun yarısı boş kalıyor.Ses geldikten sonra yaklaşık 10-15 litre daha alması gerekirken almıyor.Tankın %15'i boş kalma payından bağımsız olarak,%40'ı boş kalıyor,ayrıca yakıt göstergesi de doğru göstermiyor.Böyle bir şey başına gelen oldu mu,şamandıra kaynaklı bir problem olduğu ortada ancak bu problem nasıl çözülmeli,şamandırayı değiştirtsem yeterli olur mu ?

onurforces ve MAERKEK bunu beğendi.
  17. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,253
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Tankta ayarsızlık var 52 litrelik depo 39-40 litre civarı alması lazım teknik olarak %20 civarı boş kalıyor şamandra ona göre ayarlanır. Ayrıca montaj işçiliği görünürde çokta özenilmiş gibi gelmedi bana, bazı araçlara bakıyorsun gerçekten lpg li olduğunu anlayamıyorsun ne kablo ne beyin ne hortum görünmüyor

Son düzenleme: 20 Şubat 2024
    MAERKEK bunu beğendi.
  18. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    O sorunu bende yaşadım. Tabanca erkenden atmıştı yazın sıcağıydı . Lpg basan tabancanın ve lpg tankının o an ki bar değeriyle alakalı pompa sanki doldurmuşcasına yüksek bar değerlerine çıkınca kesiyor.

Muhtemel sebepler bence
    1 tank için basıncın tahliye edilmemesi aşırı sıcak hava veya tahliye valfinden oluşan anormallik

2 zaten lpg pompasının normalden yüksek barda yakıt basması sonucu tankın içindeki basıncın tahliye edilmemesi

Sonuçta bir şekilde tankın içine pompa lpg basamıyor.

Anlamadığım nokta yanlış ölçüm ben yanlış ölçüm yaşamamıştım .

650 km şu karma tüketimle mi ? Saf lpg oluyorsa uzun yolda edilmiş veridir diyorum.

19. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Normalde ilk başlarda sıfırdan 45-48 litre kadar alıyordu,sonradan böyle bir durum oluştu.Muhtemelen şamandıradan dolayı yapıyor,ayrıca istasyondan istasyona değişebilen bir durumda var.Her ne olsa bile,lpg basıncına göre istasyon seçemeyeceğim için bunun sorun olmaması lazım,48 litre kadar alması lazım.30 litrede kesince hem menzil düşüyor hem de büyük depo almanın bir manası kalmıyor ki,çoğu zaman aldığım gibi zaten epey yol gidiyorum depoda durmuyor gaz.

Montaj olarak çok daha beterlerini gördüğüm için benimki fena olmamış diyorum.Daha çok gizlenebilirdi elbette,ancak montaj bir kere yapıldı.Firma olarak yaptıkları her işin arkasında duran bir firmayı tercih ettim,bu zamana kadar mağdur etmediler bundan sonra da etmezler diye düşünüyorum.Bir de bu motor için daha fazla gizlenme seçeneği yok gibi çünkü her şey açıkta,dolayısıyla yapacak bir şey kalmıyor.Bütün elektrik kabloları yalıtımlı ve nizami olunca da açıkçası çok sorun etmiyorum.

Basınçtan yana değişen bir durum olduğu kesin,ancak en baştan beri deponun belli bir eşikten sonra şamandıra sesi eşliğinde dolması hoş olmuyor.Bunu sorundan saymasalar da nitekim sorun çıkarttı,garantisi devam ettiği için bu işi hallettiririm.Bir de depoyu tam kapasiteyle kullanmak istiyorum,eskisi gibi 48 litre alsın.Umarım bunu da çözmenin yolu şamandıradan geçiyordur.

Karma tüketimde 500-550 km arası görebiliyorum daha düşük şimdiye kadar görmedim desem yanlış olmaz,uzun yolda hiçbir zaman 90 sabit gitmediğim için yakalayabildiğim en fazla menzil 650 km kadar oldu.700 km'den daha fazla menzil sunabileceğini zaten düşünmüyorum ama bu bile gayet iyi bakıldığında.

MAERKEK bunu beğendi.
  20. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,253
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    52 litre tanka 48 litre yakıt koymak hiç güvenli değil